Milevský DRAGON FLORBAL CUP

Tento víkend jsme uspořádali druhý roční florbalového turnaje Dragon Cup. Turnaj byl určen pro přípravky, elévy a mladší žáky.

Celý tento víkendový maraton odstartovali v 9:00 v hale svůj turnaj přípravky. Následovány v 10:00 na hokejovém stadionu sobotním turnajem mladších žáků. Na turnaj elévů došlo v 13:30 po skončení turnaje přípravek. V neděli ještě mladší žáci odehráli velký turnaj v hale.

Nejprve tedy k turnaji přípravek. Zde jsme měli hned trojí zastoupení, Draky, Rytíře a nově i tým holek. Protože bylo osm týmů hrálo se systémem dvou skupin systémem 3+1. Rytíři v celém turnaji nepoznali hořkost porážky a zvítězili. Draci bohužel nestačili na v semifinále na Draky a v zápase o třetí místo podlehli Pelhřimovu Modří a skončili tedy na krásném čtvrtém místě. Nejvíce radosti nám ale udělali naše holky. Ač skončili až na sedmém místě, bylo vidět že je hra baví a v nových růžových dresech jim to moc sluší.

1. Došwich RYTÍŘI
2. Písek
3. Pelhřimov MODŘÍ
4. Došwich DRACI
5. Strakonice ŽLUTÍ
6. Strakonice ČERVENÍ
7. Došwich HOLKY
8. Pelhřimov BÍLÝ

A nyní k turnaji elévů. Zde bylo šest týmů a hrálo se systémem každý s každým systémem 3+1. Tento turnaj jednoznačně ovládli kluci ze Sparty. Byla radost sledovat jejich hru. My jsme zde měli dvojí zastoupení Rytíře a Draky. Bohužel se jim ale výsledkově příliš nedařilo a skončili na 5. a 6. místě.

1. Sparta Praha
2. Písek
3. Spartak Pelhřimov
4. Strakonice
5. Došwich DRACI
6. Došwich RYTÍŘI

U turnaje mladších žáků, který byl původně plánovaný na dva dny, jsme měli trochu problém s tím že nám v sobotu nedorazily dva týmy z Písku a tak jsme nakonec uspořádali turnaje dva. Sobotní v na hokejovém stadionu (bez týmů z Písku) a nedělní v hale (s účastí jedno týmu z Písku). Oba turnaje se hrály systémem 5+1 každý s každým. My jsme v obou turnajích měli dvojí zastoupení Pantery a Žraloky. Sobotní turnaj ovládli holky z Herbadentu a v nedělním měli více štěstí a lepší mušku naši Panteři.

Konečná tabulka sobotního turnaje
1. Herbadent
2. Došwich PANTEŘI
3. Pelhřimov
4. Došwich ŽRALOCI
5. Strakonice

Konečná tabulka nedělního turnaje
1. Došwich PANTEŘI
2. Herbadent
3. Pelhřimov
4. Písek
5. Došwich ŽRALOCI
6. Strakonice

Myslíme si, že turnaj se vydařil, alespoň podle zpětných komentářů od trenérů mužstev, která se turnaje účastnila a těšíme se na další ročník – již třetí.

Více fotek z DragonCupu najdete zde:   http://www.bit.do/dragoncup2017

Rozhovory s hráči a trenéry uvidíte v květnových Došwich News.