Archiv pro den: 8. 4. 2018

Finálového turnaje starších žáků „O Mistra Jihočeského kraje“

Hrací systém soutěže: Turnaj O Mistra Jihočeského kraje (kvalifikace) je postupová soutěž na Mistrovství ČR starších žáků. Hrají 4 družstva dle rozpisu soutěže. Do kvalifikace postupují první 4 družstva ze základní soutěže Jihočeská liga starších žáků (5JS1 A), hrané dle rozpisu. Postupy do finálového turnaje se řídí předpisem soutěže a ostatními předpisy CFBU. Soutěž finálového turnaje řídí LK VYJC CFBU. Každé družstvo hraje na turnaji tři utkání, systémem každý s každým. Utkání se hrají dle pravidel CFBU a řídí se Soutěžním řádem a
ostatními předpisy CFBU.

Hodnocení výsledků: Za výhru se přidělují do tabulky 3 body, za remízu 1 bod. Družstva si do turnaje přenesou bodovou bonifikaci ze základní části přepočtenou na jedno utkání (celkový počet bodů v ZČ/počet utkání v ZČ).

Určení pořadí družstev: Vítězem turnaje a Mistrem Jihočeského kraje je družstvo, které dosáhne nejvyššího počtu bodů. Družstvo, které má nejnižší počet bodů, se umístí poslední. Pokud mají po odehrané soutěži dvě nebo více družstev stejný počet bodů, rozhoduje o jejich pořadí větší počet bodů ze vzájemných utkání. Jestliže je stejný, rozhoduje nejdříve větší brankový rozdíl a potom větší počet vstřelených branek ze vzájemných utkání. Pokud tato kritéria nedovolují stanovit pořadí, rozhoduje větší brankový rozdíl a následně větší počet vstřelených branek ze všech utkání na finálovém turnaji. Pokud není možné určit po skončení všech utkání postupujícího do další fáze kvalifikace na MČR, rozhodne o postupujícím dodatečné utkání hrané na tomtéž turnaji v délce 1×10 minut, případně pak trestná střílení dle předpisů CFBU.

Oficiální míček: Míček schválený IFF, bílé nebo vanilkové barvy. Použití míčku jiné barvy podléhá schválení řídícího orgánu.

Trenérské vedení: Řídí se předpisem „Požadavky na trenérské vedení družstev v jednotlivých soutěžích“.

Postup: 1. družstvo po prvním fázi kvalifikace postupuje do druhé fáze kvalifikace MČR starších žáků CFBU, kde hraje s vítězem první fáze kvalifikace Jihočeského kraje na dvě utkání. Druhá fáze se hraje 14. 4. 2018 (ev. 15. 4. 2018), pořadatelem je družstvo, které mělo větší bodový koeficient na jedno utkání po základní části soutěže. Vítěz druhé fáze kvalifikace postupuje na Mistrovství ČR starších žáků.

Rozměry hřiště: Maximální 36 x 18 m a minimální 32 x 16 m. V případě menší délky než 36 m musí být branková čára 2-2,5m od mantinelu. Maximální rozměr musí být využit, pokud to umožňují technické parametry haly.

Hrací čas: 3 x 10 minut čistého času, 3 minuty přestávka, minimální čas na jedno utkání je 60 minut.

Náhled
Náhled