Letní soustředění FBC Došwich Milevsko

Milevští Došwiháci ve dnech 8.8. až 12.8.2018 absolvovali letní přípravu  a to tentokrát v Petrovicích u Sedlčan, kde se připravovali na nadcházející sezonu. Jako každý rok, tak i nyní se nejedná jen o florbalovou přípravu, ale hlavně i o utužení dobré party. Do nové sezony přicházejí noví a přecházejí hráči z nižších kategorií do vyšších a tato cesta je nejlepším řešením, jak utužit v dané kategorii tu správnou partu. V minulosti se soustředění konalo na Štědroníně, ale letos využíváme Základní školu v Petrovicích a to z hlavního důvodu, využití vnitřní tělocvičny, která na Štědroníně chybí.

Soustředění se pravidelně zúčastňují kategorie Mladší žáci, Starší žáci, Dorostenci a Junioři.  Pro mladší účastníky je výhodou, že během soustředění můžou porovnávat své florbalové dovednosti se staršími kamarády a snažit se jim vyrovnat. Celé soustředění je zaměřeno na florbalové dovednosti=práce s florbalkou a práce s míčkem, fyzickou přípravu=vytrvalostní běhy a sprinty, silovou přípravu=práce s vlastní váhou, ale i na testy z florbalové unie a to florbalových dovedností a fyzických možností. Poznáváme okolí a hrajeme spoustu soutěží. Samozřejmostí je a nesmí chybět pro mladší účastníky kreslení barvami na trička a pro všechny večerní opékání špekáčků. Po příjezdu do cíle byli kluci rozděleni do svých kategorií a ubytováni. Vše tedy mohlo vypuknout. Díky velkému vedru byly během soustředění pro účastníky připraveny koupací lázně v podobě zásahu hasičské jednotky z hasičského vozu (děkujeme), bylo to pro kluky velké překvapení a velmi osvěžující zážitek. Na konec celého soustředění bylo pro kluky připraveno večerní opékání špekáčků u venkovního ohně, kde nebyla nouze i o ohňové tanečky a písně. Všem zúčastněným klukům děkujeme za pozitivní přístup a již se těšíme na následující sezonu.

Rádi bychom touto cestou chtěli poděkovat i paní ředitelce za zpřístupnění školních prostor a hlavně personálu za výbornou přípravu chutných jídel a pití.

Pár fotek je zde