Kapitán juniorů Patrik Plocha hodnotí uplynulou fázi KB Ligy juniorů

Patriku, máte za sebou první část sezóny v nejvyšší soutěži. Jak ji hodnotíš? 

Rozdíl mezi soutěží,  kterou jsme hráli minulý rok a KB ligou je opravdu obrovský, bylo to něco jiného než na co jsme byli zvyklí a začátky jsou vždycky těžké, ale myslím, že jsme na nováčka dopadli obstojně. Jsou to pro nás obrovské zkušenosti a už teď je vidět rozdíl. I když některé zápasy nám nevyšly, myslím si, že nás to posune dopředu více než být první v krajské soutěži. Je vidět, že v této soutěži jsou opravdu ty nejlepší týmy. Konkrétně ze zápasů bych chtěl vyzdvihnout domácí utkání s Brnem, kde jsme předvedli výborný výkon a zmařili Gullivers šanci na postup do skupiny A.

Dále budete pokračovat ve skupině B, ve které se potkáte s kvalitativně podobně hrajícími týmy. Dáváte si s trenéry nějaké konkrétní cíle? 

Jak jsem říkal v této soutěži jsme prvním rokem, takže moc nevím co můžeme čekat. Určitě to, ale bude kvalitní florbal a my se opět poměříme s dalšími kvalitními celky. V plné sestavě si myslím, že to budou všechno vyrovnané utkání. Se soupeři ze skupiny B bychom měli hrát vyrovnaný florbal a uvidíme na co vše stačíme. Já si ale myslím, že tohle je aspoň prozatím skupina, do které patříme a budeme se snažit ukázat se v co nejlepším světle. Konkrétní cíl si nedáváme. Jdeme zápas od zápasu a uvidíme na co budeme stačit.

V dalším průběhu soutěže Vás čekají cesty do Havířova, Otrokovic nebo Chomutova. Jak se na tyto dlouhé výjezdy těšíš?

Už ve skupinové fázi jsme jeli do Brna. Výraznější rozdíl to snad nebude s výjimkou tohoto týdne, kdy hrajeme v Otrokovicích a druhý den v Havířově. To jsou,  ale věci se kterými jsme do toho šli. Samozřejmě nikdo není rád několik hodin v autobuse, ale myslím si, že jsme dobrá parta a s cestováním se popereme bez problémů. Jde především o florbal a ať chceme nebo ne v drtivé většině případů je kvalitní florbal spojen s cestováním.

Právě první dva zápasy hlavní části soutěže odehrajete o víkendu na půdě Otrokovic a Havířova. Máte už nějaké informace o soupeři nebo co si myslíš, že můžete od soupeřů čekat?

Osobně nevím nic konkrétního ani proti jednomu z jmenovaných jsme nikdy nehráli. Každopádně to nebude jednoduché jsou to jedno z papírově nejsilnějších týmů skupiny.  Dá se tedy předpokládat, že týmy budou mít velkou kvalitu. Očekávám kvalitní zápasy, které nás opět výborně prověří. Věřím, že se z tohoto náročného výletu nevrátíme s prázdnou.

Jak těžké je skloubit florbal se školou s ohledem na to, že tě tento rok čeká maturitní zkouška? 

Samozřejmě, že  florbal stojí spoustu času a už na žádné jiné aktivity moc času nezbývá. Občas je to dosti vyčerpávající, ale myslím si, že je to o vůli. Když chceš něčeho dosáhnout, tak pro to musíš obětovat čas. Školu zatím zvládám, za což jsem rád a doufám, že to bude pokračovat nadále.

Už tři roky působíš na jihočeských hřištích i jako rozhodčí. Jak velká zodpovědnost to je?

Musím říct, že zodpovědnost to samozřejmě je, když jste na hřišti jen dva a navíc vám nikdo neporadí . Řekl bych, že na tohle musí mít člověk i povahu. Nerad dělám věci, které mě nebaví takže tohle není výjimka. Bohužel tento rok na pískání nezbývá moc času, jelikož se soustředím pouze na hraní.