Elévové na NISA OPEN v Liberci nezklamali

Od pátku 31.5. – 2.6. 2019 odjeli elévové na vrchol své sezóny do Liberce na jubilejní 20. ročník Salming Nisa Open. Turnaje se v kategorii elévů zúčastnilo 64 celků a nechyběla opravdová česká smetánka (Sparta, Mladá Boleslav, Bohemians).

Kluky po příjezdu čekal oběd a hned poté první zápas ve skupině proti pražskému celku Bučis. Kluci na svého soupeře vlétli a od začátku ukazovali svoje kvality. Rychlý nátlak na soupeře znamenal spoustu šancí, které se dařily využívat. Skóre se nakonec zastavilo na stavu 11:3. První hrací den čekal naše hráče ještě jeden zápas. Po regeneraci se střetli s týmem 101. ZŠ BLUE. Došwiháci pokračovali ve výborném tempu a v celém zápase měli drtivý tlak. Opět se klukům vyplatila velká agresivita a rychlý přístup k hráčům. I druhý zápas znamenal vítězství tentokráte 14:3. Po tomto zápase se tým vydal se ubytovat, následovala večeře a zábava.

Po vydatné snídani od maminek čekal v sobotu v poledne na kluky další pražský celek – Start 98. Kluci nepolevili ve svém úsilí ani v tomto zápase, který byl ale o něco vyrovnanější než předchozí duely. V průběhu zápasu se tlak milevských zvyšoval a potvrdila se kvalita Došwiháků, která znamenala vítězství 7:3. Program našich hráčů byl opravdu náročný a po dvou hodinách následovalo další utkání. Soupeřem klukům byli domácí Panthers Liberec. Zápas byl od začátku vyrovnaný, šance střídala šanci. Zlom přišel na začátku druhého poločasu, kde kluci nasázeli tři rychle branky a soupeře zlomili. Vítězství 10:4 znamenalo pokračování vítězného tažení v severočeské metropoli. Sobotní program ale ještě zdaleka nekončil! Na kluky čekaly další dvě dvě těžké zkoušky. Nejdříve změřili síly s výběrem středního Slovenska a poté s Mladou Boleslaví. V obou zápasech bohužel soupeři potvrdili svoji opravdu velkou kvalitu a i velké odhodlání a snaha našich hráčů bohužel nestačila. Klukům ale dvě porážky nesebrali úsměv z tváře a užívali si i tak svůj první takhle velký turnaj!

V neděli kluky v 10 hodin ráno čekal poslední zápas ve skupině. V cestě do osmifinále turnaje jim stálo Ústí nad Labem. Milevští předvedli velmi dobrý a bojovný výkon. Bohužel tým z osmého největšího města ČR ukázal svoji kvalitu a vyrovnaný zápas nakonec zvrátil na svou stranu a připsal si důležité vítězství. Pro kluky byl tento zápas nakonec posledním na turnaji, jelikož z každé skupiny postupovali tři nejlepší celky. Došwiháci i přes čtyři vítězství obsadili ve skupině čtvrté tedy nepostupové místo. Po dohrání všech skupin se nakonec Došwiháci dozvěděli, že s čtyřmi vítězstvími a celkově 12 body byli prvním nepostupovým celkem ze základních skupin. I tak se dá turnaj hodnotit jako opravdu úspěšný. Kluci si třídenní pobyt náležitě užili, zahráli si proti české a slovenské špičce a rozhodně nezklamali!

Komentář trenérů Zdeňka Duška a Adama Černého: ,, Turnaj rozhodně splnil účel, se kterým jsme do Liberce jeli. Narazili jsme na velmi silné soupeře a kluci si museli sáhnout každý zápas na úplné dno, což se jim v průběhu sezony mockrát nestává. Je nutno zmínit, že ve skupině jsme měli Mladou Boleslav, která celý turnaj vyhrála, výběr středního Slovenka, který získal bronz a Ústí nad Labem, které na turnaji obsadilo pátou příčku. To značí, že jsme se střetli s opravdovou špičkou a rozhodně jsme se neztratili! V každém zápase jsme byli těmto týmům vyrovnaným soupeřem. Nejdůležitější pro nás je, že si kluci náš třídenní pobyt v Liberci náležitě užili, protože to byla taková odměna za jejich celoroční práci. Na závěr bychom chtěli poděkovat rodičům za mohutné podporování, které klukům dodávalo po celý turnaj energii v nejtěžších a nejdůležitějších chvílích!