I přes dobrý herní projev nebylo dorostencům na Prague Games přáno

Od středy 10.7 do soboty 13.7 probíhal v Praze největší mezinárodní mládežnický turnaj – PRAGUE GAMES. Tohoto turnaje se také zúčastnili naši dorostenci, na které ve skupině G čekali soupeři ze třech národností – slovenský výběr Maskantje Juniors, dále švédský Ledberg a dobře známý Hradec Králové

První zápas naši hráči sehráli se slovenským výběrem. Byl to první zápas a tak částečná nerozehranost byla znát. Zápas byl celkem vyrovnaný, ale soupeř  si vytvořil více gólových příležitostí a některé proměnil. Na konci zápasu tedy svítilo nepříznivé skóre 1:4. Druhý zápas odehráli dorostenci ve středu večer. Soupeřem dorostencům byl dobře známý soupeř z ligy – Hradec Králové. V tomto zápase se milevští borci už výrazně prosadili a předvedli krásné kombinace, po kterých padaly povedené góly. Tento zápas Došwiháci zcela ovládli a  vyhráli 6:2.

V raním čtvrtečním zápase kluci narazili na nejsilnějšího protivníka ve skupině – švédský Ledberg. Po vyrovnané hře a velmi dobrém výkonu brankáře Petra Šimáka,  ale nakonec vyhrál šťastnější soupeř 2:0.  Došwiháci tedy po prohře obsadili třetí místo ve skupině a v prvním kole play – off na kluky čekal velmi těžký protějšek, byl to tým Chodova. Kluci se na tento zápas velmi těšili, protože hlavně kvůli těmto zápasům na tak silně obsazený turnaj jezdí. Velká chuť do hry a maximální nasazení přineslo ovoce už v páté minutě, kdy do vedení poslal náš tým Lukáš Trojáček. Zápas měl obrovské tempo a šance byly na obou stranách. Chodovu se podařilo na konci první půlky a na začátku druhé skóre otočit. Naši borci se však nevzdávali a dostali věhlasný klub pod tlak. Z tohoto tlaku vyústilo vyrovnání na konečných 2:2. Ke slovu přišli tedy nájezdy, ve kterých byli bohužel šťastnější hráči Chodova.

Tato smolná porážka nás poslala do play – off B , kde na kluky čekal v pátek brzo ráno švédský IBK Vanersborg. V tomto zápase začali naši hráči na jedničku, během šesti minut vedli o dva góly. Po té Došwiháci měli spoustu šancí, kdy kluci čtyřikrát netrefili prázdnou bránu.Tato lehkovážnost náš tým jak se později ukázalo stála vítězství. Soupeř se dostal do hry dvěma slepenými góly. Naši borci šli ještě jednou do vedení,ale pak střílel soupeř a odskočil na 3:5. Snížení v závěru zápasu ještě vykřesalo jiskřičku, ale vyrovnat už se bohužel nepodařilo. Touto porážkou turnaj pro kluky skončil. Dorostenci sehráli na turnaji kvalitní a vyrovnané zápasy se špičkovými týmy a ukázali svoji kvalitu.

Soupiska: Šimák – Trojáček, Keyzlar, Wolf, Kotrba – Loskot Jakub, Blahuta, Šobek, Palečko, Štván

Komentář trenéra Lukáše Dolejše: ,, Tento turnaj hodnotím jako vydařený. Dává nám totiž možnost se potkat s mužstvy té největší světové kvality. Je to zkušenost, kterou nikde jinde nezískáme.Proto na tyto turnaje jezdíme a spolu s celou atmosférou a vůbec společným životem si po dobu 4 dní turnaj v Praze velmi užíváme. „