Letošní soustředění v Dražicích úspěšně za námi

Pět velmi náročných dní čekalo čtyři kategorie našeho klubu. Do Dražic odjeli ve středu 7.8 konkrétně mladší žáci, starší žáci, dorostenci a junioři. Trenéři jednotlivých kategorií nachystali velmi rozmanitý sportovní program, který byl především zaměřen na získávání vytrvalosti, síly a rychlosti. Jelikož v místě je i krásná sportovní hala tréninky byly zaměřeny i na florbalové dovednosti a herní situace. Jak už se stalo tradicí tak tuto sportovní činnost doplňoval i velmi zajímavý doprovodný, mimosportovní program.

Hned po příjezdu se ve středu začalo trénovat naplno. Jednotlivé kategorie měli předem pevně stanoven rozpis jednotlivých tréninkových jednotek. Byly využity jak venkovní sportovní hřiště tak samotná sportovní hala. Každé ráno po velmi neoblíbené rozcvičce, která spočívala ve výběhu zhruba tří kilometrů a řádném protažení, následovalo pět tréninkových jednotek,které byly naplněny jak sportovní činností tak i teoretickou přípravou a práci na psychologii týmu. Ze sportovní činností převládali silová cvičení, vytrvalostní hry, plyometrická cvičení na rozvoj rychlosti a samozřejmě koordinace a reakční rychlost. Vše bylo proloženo hrou. Jak florbalem tak jinými sporty a soutěžemi. Vše bylo doplněno zábavou a to velmi oblíbeným koupáním v místním rybníku, dále novinka a to jízda na nafukovacím lehátku na folii, tradiční barvení a zdobení triček a další novinkou byla návštěva fotbalového utkání krajského přeboru Dražice – Blatná.

Všichni hráči toto náročné soustředění zvládli na jedničku. I když program byl opravdu fyzicky našlapaný všichni k tomu přistoupili velmi pozitivně a se snahou se rozvíjet a posouvat svoji výkonnost dále. Důležitou součástí bylo skvělé stravování, které bylo nutné pro tak velký výdej energie. Jako každý rok soustředění splnilo své poslání i v ohledu vytvoření kolektivu, který má chuť a sílu celou sezonu pracovat naplno. Velký dík patří všem sedmi trenérům , kteří se o své svěřence starali s obrovským nasazením a úsilím.