Mladší žáci vyrovnali doposud největší úspěch na Prague Games v historii klubu

Jako již tradičně se na začátku července konal v našem hlavním městě největší mládežnický turnaj na světě – Prague Games. Tento turnaj si nenechali ujít ani naši mladší žáci, na které čekali ve skupině velmi těžcí soupeři.

Základní skupinu kluci rozehráli s týmem FBC Slovácko. V tomto zápase byli kluci hlavami ještě u babiček na prázdninách nebo někde u vody. Našim hráčům chyběl pohyb, kombinace a přestože Došwiháci výsledkově drželi se soupeřem krok, tak z pohledu hry tomu tak vůbec nebylo. Vše podtrhl vítězný gól soupeře v poslední minutě. V druhém zápase proti velkému favoritovi a rivalovi Tatranu Střešovice byli milevští velmi namotivovaní a již od prvního hvizdu hráli se 100% nasazení. I díky soupeřově podcenění se dařilo dostávat do vedení a prakticky celý zápas si jít za jediným cílem – vítězstvím. To se povedlo a mlži si za tento výkon zaslouží velkou pochvalu, protože na hřišti do jednoho nechali duši. V posledním zápase základní skupiny na naše naděje čekal lotyšský FKB SÄC, který patřil k velmi nevyzpytatelnému soupeři, kterého zdobila poměrně dobrá kombinační hra. Zápas z naší strany nebyl dobrý. I přes ne moc povedený výkon se nakonec kluci protrápili k důležitému vítězství 3:2 a jistotě 2. místa ve skupině.

V prvním kole play-off na nás čekala velmi silná FBC Bystroň Group Ostrava, které Došwiháci v pátek brzo ráno jednoznačně podlehli, a tak sestoupili do play-off „B“, které je určeno právě pro odpadlíky z prvního kola play-off „A“.

V osmifinále play- off B nastoupili milevští proti Olymp florbal. V tomto zápase naši hráči dominovali a díky méně houževnatému soupeři i daleko více mohli kombinovat a vyzkoušet si tak kombinace, které jim silní soupeři moc nedovolovali. Ještě tentýž den Došwiháci hráli večerní čtvrtfinále shodou náhod proti soupeři ze skupiny FBK SÄC. Byl to zápas, do kterého mladší žáci vstupovali se znalostí soupeře ze základní skupiny a hlavně poučeni z předešlých chyb, které se podařilo odstranit. Za vítězstvím kluky tlačila mohutná podpora z publika z řad rodičů a juniorů. I díky mohutné podpoře a především velmi dobrému výkonu tentokrát kluci nedali svému soupeři šanci a vysoko ho přehráli. V sobotním semifinále na mladší žáky čekal tým FbŠ Bohemians, klub který velmi dobře pracuje s mládeží a na úrovni dorostenců a juniorů patří ke špičce. Zápas se z naší strany nevyvíjel vůbec špatně, kluci se dostali brzo do vedení, ale soupeř s námi držel krok a nedovolil odskočení na více jak dva goly. Bohužel Došwiháci ke konci zápasu udělali pár chyb, které je  připravili minimálně o remízu. Závěrečný tlak vygradovaný hrou v šesti už byl málo, přestože šance na vyrovnávací branku byly.  

Sestava: Habart – Smrčina T., Řežábek, Prokop, Smrčina J., Kroupa – Dolejš, Sláma, Čunát, Kraus, Mrázek, Vácha

Komentář trenérů Jaromíra Hrůzy a Tomáše Habarta: ,, Naším úkolem bylo kluky nesvazovat žádnou taktikou, protože u této kategorie chceme hlavně, aby hráli a uměli se prosadit v soubojích, uvolnit s balonkem či bez něj. Často jsme apelovali na kombinační hru, neboť přesně tohle potom zúročíme v dalších zápasech a celkově v nové sezoně. U týmu jsem působil jako druhý trenér, přestože kluky běžně netrénuji, ale vůbec to nebylo překážkou. Myslím, že jsme celý tým po dobu turnaje tahali za jeden konec a kluky to neskutečně stmelilo.“