Náhled

Náhled

V sobotu 12.1. vyrazili elévové na svůj první turnaj v novém roce do Českých Budějovic. Soupeři jim byly dva týmy domácích Štírů, Malonty a Dačice. Dal se očekávat velmi zajímavý a vyrovnaný turnaj, jelikož tyto celky patří mezi nejlepší v našem kraji.

Starší Piráti narazili v prvních dvou zápasech na týmy Štíři České Budějovice žlutí a mladší milevský tým – Draky. V obou zápasech Piráti dominovali a si připsali tedy na úvod dvě vítězství. V následujícím zápase se naši hráči střetli s Dačicemi. I přes velký tlak a několik vyložených šancí se nakonec vítězství klukům na svoji stranu zvrátit nepodařilo a obě družstva si z tohoto utkání odnesla bod. V dalším klání narazili Došwiháci na druhý českobudějovický tým. V tomto zápase doplatili naši hráči na několik neproměněných šancí a proto  nakonec na soupeře nestačili. V posledním duelu čekal naše družstvo tým z Malont. V tomto zápase Piráti pokračovali v dobrých výkonech a po vítězství 5:2 si připsali další vítězství. Piráti tedy na turnaji poznali pouze jednou hořkost porážky. I přes ne moc důležité výsledky u této kategorie je nutno podotknout, že tým Pirátů má od začátku sezony parádní bilanci! Na dvou turnajích naši hráči obsadili stříbrnou příčku a tři turnaje dokonce opanovali! 

.

Sestava: Novák – Rataj, Koudelka, Hrych, Řehoř, Dušek, Bastl, Kamír, Kudrna, Pešata
.
Mladší Draci v prvním zápase narazili na tým žlutých Štírů z Českých Budějovic. Naši hráči bohužel nezachytili vstup do zápasu a rychle prohrávali. Od poloviny utkání už milevští začali předvádět svůj standardní výkon a podařilo se vstřelit tři branky. Bohužel soupeře se dotáhnout už nepodařilo. Další zápas proti Dačicím byl pro Draky ten nejpovedenější na turnaji. Velmi dobrý bojovný, týmový výkon podpořený dobrými zákroky brankáře znamenal jen těsnou prohru proti favoritovi zápasu. V následujícím souboji mezi dvěma milevskými celky potvrdili roli favorita Piráti a dokázali zvítězit. V dalších dvou zápasech narazili Draci na Malonty a modrý tým z krajského města. V obou zápasech tahali Došwiháci za kratší konec a na své protivníky nestačili. I tak je to pro Draky výborná zkušenost poměřit se s nejlepšími týmy našeho kraje. Draci ukázali, že pokud budou přistupovat k tréninku nadále svědomitě jako doposud mohou se zanedlouho s těmito celky rovnat.
.
Sestava: Novotný – Macko, Plavec, Matoušek, Barták, Fara, Hron, Fridrich, Stibor, Zeman
.
Komentář trenérů Zdeňka Duška a Adama Černého: ,,Tento turnaj byl podle nás nejkvalitnější z celé sezony. Narazili na sebe celky, které patří k nejsilnějším v našem kraji. Co se týče Pirátů tak jsme velmi spokojeni s jejich výsledkem. Na turnaji jsme poznali pouze jednou hořkost porážky. Ve všech zápase jsme byli aktivnějším celkem, ale bohužel jsme doplatili na slabou produktivitu, která zapříčinili to, že jsme turnaj nakonec celkově neovládli. My, ale klademe důraz v této kategorii především na předvedenou hru se kterou jsme, jak už jsme jednou podotkli velmi spokojeni. Pro Draky to byl velmi těžký turnaj. Hráči, ale ukázali několik velmi dobrých pasážích, na kterých se dá stavět. Jsou to pro ně velmi cenné zkušenosti. Jsme také moc rádi, že jsme zapracovali další dva nové členy do sestavy. Těšíme se na další turnaje. “

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna
12.1.2019 11:30 JČ liga elévů 2018-2019

Hřiště

SH České Budějovice
Stromovka 1216/12, České Budějovice 2, 370 01 České Budějovice, Česko