Náhled

Náhled

V sobotu 6.4. se představili na domácí palubovce elévové, kteří v této sezoně předvádějí výborné výkony a připisují si vítězství, jak na běžícím páse. I bez sedmi důležitých hráčů na ně čekaly týmy Strakonic, Meťáku České Budějovice a Blatné.

Piráti, kteří patří mezi nejlepší týmy v našem kraji zahájili turnaj bitvou se Strakonicemi. Od začátku zápasu se hrálo velmi rychle a oba týmy předváděly výborné výkony. Lepší produktivitu k naší radosti ukázali Piráti a připsali si vítězství. V druhém utkání přišlo na řadu derby s Draky. Utkání bylo od začátku vyrovnané. Postupem času přebírali iniciativu starší Piráti a opět zvítězili. V třetím turnajovém zápase změřili naši borci síly s tradičním soupeřem – Blatnou. Naši hráči do zápasu vlétli a rychle vedli. Kluci si i nadále vytvářeli spoustu šancí, které bohužel ztroskotávali na soupeřově brankáři. V dalším průběhu zápasu se dokázal prosadit už pouze soupeř z Blatné a i přes řadu šancí a velký závěrečný tlak, při kterém míček poskakoval na brankové čáře se už gól vstřelit nepodařilo a oba týmy se rozešly smírně. V dalším zápase přišel na řadu zápas u kterého se předpokládalo, že půjde o souboj o turnajové vítězství. Došwiháci se poměřili s Gepardy z Meťáku České Budějovice.  Zápas byl opět velmi vyrovnaný, bohužel lepší začátek měl soupeř a odskočil o dvě branky. V průběhu zápasu naši hráči přebírali iniciativu a dotahovali náskok soupeře. Bohužel i v tomto zápase doplatili Došwiháci na slabou produktivitu a museli se tak smířit s těsnou porážkou. V posledním zápase na Piráty čekal druhý tým Meťáku – Lvi. Utkání bylo od začátku v naší režii, kluci předváděli parádní akce a dominovali. Skóre utkání se nakonec zastavilo na stavu 10:4 a Piráti tak potvrdili své druhé místo na turnaji. Piráti i na tomto turnaji zapsali další slibné umístění. I přes řadu absencí předváděli povedenou hru a potvrdili, že patří opravdu k tomu nejlepšímu v kraji. Je nutno podotknou, že Piráti se v letošním ročníku účastnili 9 turnajů, na kterých neskončili hůře jak druzí!

Sestava: Novotný – Bastl, Koudelka, Rataj, Kudrna,, Pešata, Dušek, Hrych

Mladší Draci na turnaji sbírali další cenné zkušenosti a poznatky. Draci zahajovali turnaj soubojem s Blatnou. Střetnutí mělo od začátku vyrovnaný průběh. Bohužel ke konci zápasu Došwiháci trochu polevili a soupeř trestal, během minuty nastřílel dvě branky a rozhodl o vítězství. Další klání svedlo dohromady Piráty a Draky. Velká bojovnost Draků zapříčinila to, že utkání bylo dlouho vyrovnané. Postupem času přebírali iniciativu Piráti a zvítězili. V třetím utkání na turnaji se Došwiháci utkali s Meťákem České Budějovice Gepardy. Soupeř z krajského města ukázal svoji kvalitu a i přes odhodlání Draků utkání zvládl. Utkání s druhým týmem z Český Budějovic už bylo, ale mnohem vyrovnanější. Naši hráči na soupeře vlétli a už po 9 sekundách vedli. Ve své aktivitě pokračovali i nadále. Odměnou jim bylo první vítězství na turnaji! V posledním turnajovém zápase se Strakonicemi se na Dracích projevila únava z náročného turnaje a na hře to bylo znát. Ze spoustu nepřesností pramenila hromada šancí, které tým od Otavy trestal. Draci i přes několik porážek nabrali spoustu zkušeností. Ukázali, že i se soupeři se kterými vysoko prohrávali už dokáží hrát vyrovnanou partii.

Sestava: Macko – Matoušek, Stibor, Fara, Plavec, Čapek, Zeman, Barták

Komentář k turnaji od trenérů Zdeňka Duška a Adama Černého: ,,Jsme spokojeni s výkony našich hráčů na turnaji. Kluci bojovali a měli velmi dobré nasazení. Narazili jsme na další výborné soupeře a sehráli kvalitní zápasy, které nás výborně prověřily před závěrem sezony, kdy nás čeká domácí Dragon Cup a poté na přelomu května a června cestujeme na Nisa Cup do Liberce. Piráti opět ukázali, že patří ke špičce v kraji. Kluci jsou na tom velmi dobře technicky i kombinačně. Bohužel jsme tentokrát doplatili na neproměňování šancí. Výsledky z celého průběhu sezony jasně ukazují jakou mají kluci kvalitu. I Draci ukázali další nové poznatky. Dokáží se měřit s týmy, které je ze začátku sezony přejížděli. Nedostatek vidíme v kombinaci, kterou budeme chtít na trénincích dále pilovat. Moc se těšíme na další turnaje! “

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna
6.4.2019 9:00 JČ liga elévů 2018-2019

Hřiště

SH Milevsko
J. A. Komenského 1034/37, 399 01 Milevsko, Česko