Sportovec Milevska 2019

I letos se bude konat na začátku února v DK Milevsko tradiční vyhlášení nejlepších sportovců milevského regionu.

Náš klub nominoval:

Družstvo do 18 Let- Starší žáci

Tým starších žáků FBC DOŠWICH Milevsko navázal na velmi úspěšnou minulou sezonu a i v letošním ročníku Jihočeské ligy předvádí skvělé výkony. Tým je poskládán z hráčů ročníku 2005 a 2006. V letošní sezoně, kdy je liga rozdělena do výkonnostních košů se drží v nejvyšším koši. Starší žáci odehráli už patnáct utkání a ani v jednom nenašli přemožitele. Jejich zatím suverénní postavení v tabulce je výsledkem poctivého tréninku a zodpovědného přístupu ke každému utkání. Tým je velice dobře poskládán navíc podpořen dvojící skvělých brankařů. Pokud týmu vydrží výkonnost i ve zbývající části sezóny budou žhavým aspirantem na účast na mistrovství republiky. Stejně jako v celém klubu tak i tento tým se snaží florbalem bavit a hlavně hrát fair play. Právě cenu Fair play, kterou uděluje Český florbal za celou sezonu, tým milevských starších žáků získal. A to je rozhodně víc než počet bodů v tabulce. Přejeme klukům hodně zdaru v dalším vývoji sportovním i lidském.

Sportovec do 18 let- Martin Dolejš

Martin je členem florbalového oddílu FBC DOŠWICH Milevsko od samého začátku. Začínal v šesti letech a postupně se vypracoval v největší oporů svých týmů. Už ve straších žácích vynikal svojí zarputilostí a schopností dávat góly stejně jako na ně přihrávat. Svojí vzestupnou výkonnost potvrzoval v kategorii dorostenců, kde v první lize byl u historického postupu na MČR. Se svým spoluhráčem se stali nejúdernější dvojicí v celé 1. lize a nasbírali nejvíce kanadských bodů. V současné době hraje za domácí klub nejvyšší soutěž juniorů. I v tomto ročníku je lídrem týmu a jeho výkon výrazně pomáhá tažení juniorů v soutěži. Už vyzkoušel i nastoupit v kategorii mužů v Regionální lize, kde se hned stal se svými spoluhráči z juniorky hlavními tahouny týmu. Výkonosti Martina už si také všimli superligové týmy především Chodova a Sparta. S druhým jmenovaným klubem už dokonce navázal spolupráci a už se ve sparťanském dresu objevil v některých utkáních. Martin vyniká svojí cílevědomostí, poctivostí a zarputilostí.

Družstvo nad 18 let – FBC Došwich Milevsko „A“

Milevský mužský florbal reprezentuje právě tento tým složený převážně z Milevských odchovanců. Došwiháci prožívají letos zatím velmi úspěšnou sezonu a sbírají body jako na běžícím páse. Nynější sezona je úplně jiným obrázkem než ta loňská, která byla nejhorší v historii klubu v dospělém florbale. Vedení reagovalo úpravou rolí a svěřenci trenéra Jaromíra Hrůzy to uchopili za správný konec. Tento tým plný sympaťáků nastupuje v nejvyšší regionální lize, kde momentálně okupuje špičku osmi členné jihočeské skupiny. Tým s ohledem na dobré výsledky vyhlíží také svoje ambice v podobě baráže do celostátní divizní soutěže, která v případě postupu z regionální ligy následuje.

Trenér roku – ZDENĚK DUŠEK

Zdeněk se trenérské činnosti věnuje už velmi dlouho. Ve florbalovém klubu FBC DOŠWICH Milevsko už působí čtvrtou sezonu. Po krátkém rozkoukání ve florbalovém prostředí se stal výraznou klubovou posilou v trenérské činnosti. Postupně získával trenérské licence vyššího řádu. Nyní je trenérem licence C, ale jeho vysoké odborné znalosti sahají daleko výš. Svým přístupem k dětem a mládeži, svými znalostmi dokáže zaujmout nejen své svěřence, ale i ostatní trenéry a rodiče. Klub si jeho schopností velmi brzy všiml a v letošní sezoně ho jmenoval šéftrenérem mládeže. Svůj koncept tréninkové činnosti, podložený odbornými zkušenostmi z různých zdrojů a odbornými konzultacemi přenáší do fungování celého klubu a to začíná přinášet první výsledky. Sám trénuje kategorii mladších žáků a elévů. V těchto kategoriích pokládá velmi perspektivní základy týmu, který na svém vrcholu ve starších kategoriích bude patřit k nejlepším i mimo Jihočeský kraj. Zdeněk je ženatý, jeho dvě děti jsou také velmi sportovně založené. Jeho manželka Alena je mu velkou oporou a v jeho činnosti ho velmi podporuje. Zdeněk pro sport dýchá a věříme, že jeho cesta bude stále výraznější a úspěšnější.

Jednotlivec roku – Pavel Procházka

Pavel je hráčem mužského áčka FBC Došwich Milevsko a s florbalem začínal již v dětství, kde mu totálně propadl a je to vidět na jeho přístupu a charakteru. Pavlovi je 23 let, je to skvělý člověk a velký sympaťák s obrovským srdcem pro florbal, jenž ukazuje i trénováním mládeže. Hraje v Milevsku již pátou sezonu a stále patří k velkým oporám a tahounům týmu, jehož statistky tomu jednoznačně odpovídají. Je jedním z nejvíce technických hráčů milevského Došwihu, jelikož s balonkem na hokejce si rozumí jako málokdo. Mimo jiné můžeme o něm prozradit, že je také vášnivým a velmi úspěšným rybářem dravých ryb, a proto když zrovna netrénuje, tráví volný čas vláčením gumových nástrah a woblerů u Vltavy, která mu protéká skoro za zahradou. To je Pavel Procházka!