Došwihačky si odvezly z Prague Games 2020 bronzové medaile!

Každým rokem na začátku července probíhá v hlavní metropoli České republiky prestižní florbalový turnaj Prague Games, Bohužel díky koronavirové epidemii se letošní ročník musel obejít bez mezinárodní účasti.

Na letošní turnaj vyrazila i naše děvčata, která nastupovala za partnerský celek Tigers Start98 Kunratice. V kategorii G12 nastoupilo hned pět našich hráček, jmenovitě Adéla Kovářová, Anna Čunátová, Denisa Prokopová, Eliška Fischerová a Simona Jírovcová. Tato nejmladší dívčí kategorie měla pouze jednu skupinu, holky hrály systémem každý s každým a první čtyři týmy šly rovnou do semifinále. První den čekal na holky pořádný zápřah. Odehrály tři těžké zápasy, postupně se utkaly s Meťákem z Českých Budějovic, slovenskou Němšovou a Chodovem. Druhý den poté následovaly zápasy s pražskými Pantery a Black Angels. Páteční a poslední den brzo ráno holky nastoupily proti Tatranu Střešovice. Po velmi dobrých a stále se zlepšujících výkonech holky obsadily 4. místo v základní skupině, což je posunulo do semifinále, kde na ně čekala opěr slovenská Němšová. Holky srdnatě bojovaly, ale i tak byl soupeř nad jejich síly a postoupil do finále. Děvčata z Tigers Start98 s našimi hráčkami v kádru tak brala na letošním turnaji v kategorii G12 pěkné bronzové medaile!

V kategorii G14 nastoupily za Tigers Start98 Kunratice další tři naše hráčky, jmenovitě Anita Lelková, Monika Kovářová a Tereza Vejdovcová. Této kategorie se zúčastnilo 12 družstev, která byla rozřazena do tří základních skupin po čtyřech celcích. Tygřice bojovaly ve skupině B, kde se postupně utkaly se Spartou Praha, Bohemians Praha a s Klatovy. První dva zápasy skončily těsnou výhrou našich holek. Poslední zápas s Klatovy byl boj o vítězství ve skupině a tedy přímý postup do čtvrtfinále. Tygřice šly velmi rychle do dvoubrankového vedení, bohužel postupem času přebíral soupeř aktivitu a podařilo se mu těsně před koncem utkání srovnat. Díky horšímu skóre Tygřice nakonec obsadily druhé místo ve skupině a čekalo je večerní osmifinále s Chomutovem. Do něho se hráčky Tigers pustily s chutí a s přehledem ho vyhrály a postoupily do pátečního čtvrtfinále, kde je čekal silný Chodov. Děvčata do zápasu nastoupila velmi aktivně a se soupeřem dlouhou dobu držela krok. Postupem čase se ale ukázaly kvality soupeře a Tygřice se z hlavního pavouka play – off A musela poroučet těsně před medailovými boji. Poté ještě nastoupily holky do semifinálového zápasu horšího play – off, kde jim cestu k medailím překazil Tatran Střešovice.

Došwihačky předváděly po celou dobu turnaje v obou týmech velmi dobré výkony. Pro některé hráčky to byl vůbec první turnaj takového formátu a i podle hodnocení všech trenérů ho zvádly na jedničku. Pevně všichni věříme, že nabrané zkušenosti holky zúročí v nové sezóně.

Holky blahopřejeme a děkujeme za vzornou reprezentaci klubu!