Muži ve Strakonicích těsně za medailovými příčkami

O uplynulém prodlouženém víkendu vyrazili muži A do Strakonic ke svým prvním přípravným zápasům. Již 8. ročníku Memoriálu Petra Adlera se zúčastnilo kromě Došwiháků dalších sedm celků. Po pátečních skupinových soubojích následovaly sobotní boje o lepší pozici do play – off, které na všechny celky čekalo v neděli.

V prvním zápase na turnaji čekaly kluky v pátek ráno domácí Strakonice. Došwiháci, kteří měli v kádru hned 6 debutantů v dospělé kategorii , začali výborně a po zužitkovaných protiútocích vedli po prvním poločase 2:0. V druhé půli ale soupeř ukázal svoji vyspělost a kvalitu. Loni čtvrtý celek divizní skupiny C začal milevské hráče přehrávat a tlačit. Po rychlé kontaktní brance úsilí domácích ještě stouplo a vše vygradovalo 9 sekund před koncem, kdy střela od pravého mantinelu zapadla za záda Kahouna a obě mužstva si tak body rozdělila. V druhém klání čekal na naše hráče Pelhřimov, který patří k dlouholetým účastníkům třetí nejvyšší mužské soutěže. Toto utkání rozhodly standardní situace. Soupeři se povedlo hezky zahrát dvě zajimavé situace a po nedostoupení našich hráčů z toho byly branky. Po těsné porážce 2:3 čekal na Došwiháky večerní souboj o 2. místo ve skupiny s juniorským týmem Štírů z Českých Budějovic. V tom nenechali milevští nic náhodě a dobrým výkonem po celý zápas si došli pro vítězství 4:1, které znamenalo postup do sobotní lepší výkonnostní skupiny.

Jako první náš tým prověřil v sobotu divizní rival z Písku, který se netají postupovými ambicemi. Náš tým se dostal brzy do vedení. Postupem času ale soupeř přebíral otěže zápasu a byl aktivnější na míčku. Favoritovi se nakonec utkání podařilo zvrátit a zvítězit 2:1. Došwiháci ale předvedli sympatický výkon, na který navázali v odpoledním střetnutí se Strakonicemi. Vyrovnaný zápas stejně jako v pátek nenašel vítěze a tentokráte po remíze 1:1 si týmy opět body rozdělily. Po dvou povedených sobotních zápasech přišel večerní výpadek proti favoritovi turnaje Plzni. Západočeský celek po celou dobu byl jednoznačně aktivnější a nedal našim hráčům sebemenší šanci. Vysoká porážka dala Došwihákům jistě důvod k zamyšlení před nedělními boji.

Rozhodující čtvrtfinálový souboj přišel v neděli dopoledne, kdy na milevské čekal opět juniorský tým budějovických Štírů. Bezchybný obranný výkon podpořen perfektním výkonem brankáře znamenal vítězství 2:0 a postup do medailových bojů. V semifinále čekal na milevský celek opět ambiciozní Písek. Podobné utkání jako to sobotní vyvrcholilo 11 sekund před koncem, kdy milevští nepokryli předbrankový souboj a písečtí rozhodli o svém postupu do finále. Na naše hráče čekalo završení víkendové trilogie se Strakonicemi. Další těžké a vyrovnané utkání dospělo až do nájezdové loterie, ve které byli uspěšnější domácí, kteří tak obsadili bronzovou příčku. Naši hráči se tedy museli spokojit s pěkným 4. místem.

Turnajová soupiska: Kahoun, Šimák – Stráňka, Plocha, Čáp, Čekan, Lípa, Mrzena – Hrůza J. , Trojáček, Kotrba, Hrůza D., Dolejš P., Štván, Strouhal, Staněk, Volf, Koukol

Hodnocení turnaje od hlavního trenéra Lukáše Dolejše: „Celý tým měl jasně určeno, proč tento turnaj hrajeme a co na něm chceme vyzkoušet. Měli jsme možnost si zahrát s týmy z čela divize a i s týmy, kteří hrají o ligu výše. Tento turnaj výrazně otestoval kvalitu naší hry. Během celého prodlouženého víkendu jsme odehráli celkem devět utkání což byla dostatečná porce na to,abychom našli naše plusy i mínusy. Všech devět utkání bylo hráno ve vysokém tempu, tak jak se na tyto soutěže přísluší a až na jediné utkání s Plzní jsme odehráli se soupeři velmi kvalitní zápasy. Celkový postup do semifinále a následná prohra na nájezdy v boji o třetí místo je sice velmi hezké na tak velmi kvalitně obsazeném turnaji, ale více nám šlo o splnění jiných týmových cílů. Nebýt dvou zranění našich hráčů tak celý turnaj hodnotíme velmi pozitivně. Je vidět , že jsme zvolili správnou cestu, ale jsme teprve na začátku.“