První výjezd za hranice kraje. Došwiháci zajíždějí do Rokycan

V neděli čeká milevské muže A první cesta mimo hranice Jihočeského kraje. Svěřence Lukáše Dolejše čekají doma neporažené Rokycany. Došwiháci by po porážce s plzeňskými Gorilami opět zvítězili, v cestě jim bude stát aktuálně pátý celek tabulky. Úvodní buly duelu je naplánováno na 17 hodin.

O SOUPEŘI

Rokycanům vyšel start soutěže skvěle. Západočeši si v prvním kole poradili s Dačicemi, o týden později prohráli na hřišti Strakonic. Ve třetím kole rozstříleli na domácí palubovce Kaplici a v posledním kole dokázali otočit nepříznivé skóre s rezervou budějovických Štírů a svého soupeře udolali po prodloužení. Rokycanští mají po čtyřech odehraných kolech osm bodů a drží se na páté pozici. Západočeši mají na svém kontě aktuálně dvě vítězství v řadě, třetí by rádi přidali v neděli. Na domácí palubovce jsou Rokycany dokonce neporažené, to by rádi Milevští změnili. Co se týče produktivity, tak té vévodí David Kozelka s devíti body, sedm bodů má poté Martin Fiala. Hned pět hráčů má na svém kontě již pět bodů, což vypovídá o tom, že nedělní soupeř má celou řadu hráčů, kteří se podílejí na střílení branek, což je pro soupeře vždy nevýhoda.

NÁŠ TÝM

Došwiháci nestačili minulý týden ani na druhý plzeňský celek, Gorily. V souboji s Rokycany by právě tuto porážku rádi odčinili. „Byla těžká a zasloužená. Dostali jsme školení z dospěláckého florbalu. Takové to prohry jsou přesně k tomu aby nás posouvali a ještě více semkli. Začali jsme dle toho trénovat a cítim že atmosféra je opět dobrá, “ vysvětluje trenér Lukáš Dolejše.
A co lodivod milevského celku od nedělního duelu očekává? „Myslím, že nás čeká velká zkušenost a tvrdá hra. Mají v týmu spoustu hráčů z vyšší soutěže. Čeká nás neznámé prostředí, ještě jsme tam nehráli. Pořád jsme skoro nováčci, takže spousta zápasů je pro nás nová zkušenost. Teď nás čeká dost zápasů se soupeři kolem středu tabulky. Takže každé body budou velmi cenné, “ podotýká trenér Dolejš.
Milevští odcestují na západ Čech již téměř v kompletní sestavě. Do kádru se vrací Lukáš Trojáček, Jan a Jakub Loskotové či Daniel Hrůza. „To byl náš největší problém. Těch hráčů proti Gorilám fakt chybělo moc. Jsem rád,že v týdnu už to bylo lepší a do Rokycan už pojedeme silnější s větším počtem, “ dodává Dolejš.
Oba týmy spolu už jeden duel odehráli v loňské sezoně. Defacto v posledním utkání před ukončením soutěže zvítězili Milevští nad oslabeným soupeřem 14:3, vše se ale vždy maže. Rozhodne se pouze na hřišti.

Svůj předzápasový pohled nabídl také navrátilec do sestavy Lukáš Trojáček: Čeká nás opět velmi kvalitní soupeř, na kterého jsme se tvrdě a zodpovědně připravovali od posledního zápasu s Gorilami. Vyrážíme opět ve velkém počtu s kvalitní sestavou, a proto očekávám velmi vyrovnaný zápas s kvalitním přístupem z obou stran, kdy Rokycany také budou chtít získat tři body. Díky naší přípravě a odhodlání utkání zvládneme a domů si odvezeme tři body my.