Návrat do historie: Postup dorostenců do nejvyšší soutěže

Píše se den 14.4. 2017 a milevští dorostenci včasně ráno odjíždějí společně se svými nejbližšími a fanoušky do Ledče nad Sázavou k odvetě kvalifikačního dvojzápasu se Světlou nad Sázavou. První zápas pro milevský celek dopadl na  jedničku. Po brankách Denise Plochy, Tomáše Duška, Martina Dolejše a hattricku Adama Černého dokázali zvítězit na domácí palubovce 6:3 a vytvořili si slušný náskok do odvety. První utkání ale pro milevské nezačalo příliš dobře. Po prvních sedmi minutách byl stav utkání 1:3 pro hosty a s mužstvem Lukáše Dolejše a Zdeňka Plochy to nevypadalo dobře. Poté ale Došwiháci začali soupeře přehrávat a ukázali, proč v sezoně doposud neprohráli. Po nadějném výsledku byli milevští tedy už pouze krůček od vysněného postupu. 

Odvetné utkání ale začalo opět pro milevské špatně a hned v první minutě prohrávali. Došwiháci se, ale opět nenechali rozhodit a rychle se jim podařilo vyrovnat. Postupem času se z utkání stala jednoznačná záležitost a hosté po krásných akcích přidávali jednu branku za druhou. Výsledek 10:5 jednoznačně posunul milevské dorostence k postupu do nejvyšší dorostenecké soutěže a mohla vypuknout velká radost se spoustou fanoušků!

Milevským dorostencům se v této sezoně povedla neskutečný kousek. V sezoně 2016/2017 odehráli 22 zápasů a ani v jednom zápase nenašli přemožitele a připsali si tedy skvělých 22 vítězství! 

Tehdejší sestava: Dvořák, Kahoun – Plocha P. (C), Süsmilich, Stráňka, Sedlák, Prokop, Trojáček – Dušek, Plocha D., Volf – Černý, Strouhal, Bečka – M. Dolejš, Staněk, Štván, Čechmánek, Blažková 

Vysněný a hlavně zasloužený postup znamenal další velký úspěch a podtrhl klubový vzestup!