Adam Černý a Zdeněk Dušek hodnotí uplynulou sezonu mladších žáků

Sezonu ukončila předčasně pandemie také mladší žákům, kterým do konce sezony zbývaly odehrát ještě dva turnaje, milevský Dragon cup a prestižní turnaj Nisa open v Liberci, na kterém měla sezona vygradovat. Mladší žáci v letošní roce byli rozděleni v Jihočeské lize na dva týmy. Starší Panteři, tedy ročník 2007, patřil nejlepším v kraji a pohyboval se převážně v prvním koši. Mladší Žraloci sbírali zkušenosti a zvykali si na nový systém 5+1. K zhodnocení sezony jsme si pozvali oba trenéry Adama Černého a Zdeňka Duška.

Sezóna byla ukončena o něco dříve. Co to znamenalo pro mladší žáky?

Bohužel jsme přišli o dva ligové turnaje a námi oblíbený milevský Dragon cup. V červnu jsme poté chtěli vyrazit též na Nisa open do Liberce, kde měla naše forma vygradovat, bohužel i o tento prestižní turnaj jsme přišli. Nejvíce nás ale mrzí, ztráta spousta tréninků na kterých jsme kluky chtěli dále zdokonalovat a užili bychom si ke konci sezony, ať už na turnajích nebo trénincích ještě spoustu zážitků a legrace.

Jak byste celkově zhodnotili sezónu?

Se sezonou jsme maximálně spokojeni. Kluci plnili naše pokyny na jedničku a postupně se výrazně zlepšovali. Důležité pro nás především bylo, že chodili rádi na tréninky a florbalem se bavili, to je pro nás základ. Výsledky v této kategorii neřešíme, nejsou pro nás podstatné. Nejdůležitější pro nás je předvedená hra a zápal do hry. Tyto faktory byly v letošní sezoně na vysoké úrovni, což nás moc těší.

V letošní sezóně jste si rozdělili týmy podle ročníků. Jak jste spokojeni s tímto rozhodnutím?

Byli jsme naprosto spokojení. Kluci spolu již takhle působí několik sezon. Mladší Žraloci si nejdříve museli zvyknout na úplně jiný styl hry oproti kategorii elévů a nějakou dobu to samozřejmě trvalo, myslíme si, že to zvládli, ale na jedničku. Starší Panteři již jednu sezonu v systému 5+1 odehráli a bylo to znát. Kluci mají již mezi sebou nějaké týmové vazby a my jsme nechtěli narušovat neustálým měněním týmu.

Pracujete s nejpočetnější kategorií, jak i toto personálně zvládáte?

Ano, to je pravda. V uplynulé sezoně jsme měli na soupisce 29 hráčů, což je krásný počet a jsme za to moc rádi. Účast na tréninkách vždy byla vysoká, což si pochvalujeme a s takovým přístupem kluků se pak pracuje fantasticky. Zvládáme to společně, pouze na zápasy jsme vždy rozděleni a každý jede s jedním týmem. Komunikaci s rodiči a další důležité a nezbytné věci má na starosti vedoucí mužstva Ilona Hrychová, bez které si chod mladších žáků snad ani nedokážeme představit a moc ji za letošní sezonu ještě jednou děkujeme!

Není tajemstvím, že trénujeme i navíc v rámci volných víkendů na bonusových trénincích. Jak toto fungovalo?

Bonusové tréninky jsme zařadili již v elévech a nemůžeme si to vynachválit. V letošní sezoně jsme se přesunuli do tělocvičny ZŠ Bernatic, kde máme perfektní podmínky k trénování. Hráči chodí ve velmi zajímavém počtu a my se jim v menších skupinkách můžeme věnovat. Na těchto trénincích většinou pilujeme herní činnosti jednotlivce, která jsou nezbytné a každý hráč je musí neustále trénovat.

Nyní je dost prostoru na přemýšlení a přípravu nové sezony, jak to probíhá u vás?

Měli jsme lehký odpočinek, ale teď jsme se již vrhli do práce. Příští sezonu zůstáváme oba u mladších žáků a již společně plánujeme chod příští sezony a tréninkový proces. Jsme moc rádi, že již můžeme v menších skupinkách začít trénovat, protože nám to trenérům a věříme i hráčům moc chybělo.

Pánové, děkujeme moc za pěkný rozhovor a v této době především pevné zdraví a spoustu úspěchů v nadcházející sezoně!

-cer-