Muže čeká o víkendu historicky první domácí zápas v DIVIZI!

Den D je tady! Již tuto sobotu čeká naše muže A historicky první domácí utkání v celostatní DIVIZI. Od 18:00 přivítají rivala z Tábora.

O soupeři

Tým od Jordánu je dlouholetým účastníkem čtvrté nejvyšší soutěže. S příchodem nového trenéra Mücka měli táborští v loňské sezoně vysoké cíle. Modrobílým se od začátku sezony nedařilo podle představ a ztráceli postupně šanci na play – up. Ke konci sezony odstoupil z trenérské pozice dokonce trenér Mück. Po konci základní části nakonec obsadil náš sobotní soupeř se ziskem 33 bodů 6. místo. O produktivitu týmu se starala především trojice Josef Mareš (15+12), Jiří Novák (15+9) a Lukáš Janura (14+10). Před novou sezonou opustilo táborský tým několik opor a hned to bylo znát v úvodním kole, ve kterém podlehl Pacovským Honzíkům na domácí palubovce v Sezimově Ústí 1:8. Do Milevska ale přijede soupeř určitě nabuzen a s velkým odhodláním ovládnout derby.

Náš tým

Pro náš tým to bude, jak již bylo zmíněno, první historicky domácí utkání. Premiéra v soutěži našemu týmu nevyšla. Minulou sobotu totiž milevští podlehli na soupeřovo palubovce Strakonicím 10:3 a v sobotu budou mít rozhodně co napravovat. Došwiháci by rádi navázali na povedené předsezonní turnaje a Pohár Českého florbalu, ve kterém došli již do 4. kola. Tam je čeká 28.9. Králův Dvůr. Sestava bude oproti minulému týdnu proměněná, jelikož náš A tým bude posílen o některé juniory, kteří minulý týden hráli v Ústí nad Labem. Do sestavy se již také vrací uzdravený Adam Černý.

Předzápasový komentář Lukáše Dolejše: Velmi očekávaný vstup do celostátní soutěže mužů na domácí půdě. Očekávám velmi vyrovnaný souboj s příchutí derby. Tábor má v kádru mnoho zkušených, ale i mladých šikovných hráčů. Čekáme opravdu těžký křest ohněm, ale uděláme vše, co je v našich silách pro zisk prvních divizních bodů. Přijďte nás podpořit.

Kromě mužů se také tento víkend představí muži B, které čeká cesta do Kaplice. V neděli od 9:30 vyzvou rezervu Soběslavi a od 14:00 rezervu domácího týmu.

V neděli se poté na domácí palubovce představí junioři. V boji o KB ligu od 13:00 přivítají Florbal Ústí. Přijďte kluky podpořit.

Posledním týmem, který zasáhne o víkendu do svých bojů budou dorostenci. Ti zajíždějí ke svým zápasů do Prahy do haly Stodola. Od 10:00 vyzvou domácího titána Tatran Střešovice a od 13:00 je čeká derby s českobudějovickými Štíry.