Muži A za zavřenými dveřmi přivítají Rokycany

Poslední hrací víkend před miniminálně čtrnáctidenní pauzou je před námi. Na domácí palubovce se v rámci 5. kola Divize představí i naši muži A. Do města maškar přijede tým z Rokycan. Úvodní buly sobotního důležitého utkání je na programu v 18:00.

O soupeři

Celek Rokycan obsadil v loňské sezoně až 9. místo se ziskem 24 bodů. V úvodních čtyřech kolech nové sezony nasbíral náš sobotní soupeř 6 bodů za výhry proti Domažlicím a Pacovským Honzíkům, naopak dvě porážky přišly se Strakonicemi a Táborem. Rokycanský celek navázal před novým ročníkem spolupráci s FBC Plzeň, která formou střídavých startů využívá své bývalé juniory v týmu soupeře. Západočeský celek bodově táhne především Jakub Svejkovský, který během čtyř utkání nasbíral skvělých 10 kanadských bodů a drží se v popředí bodování celé soutěže! Za zmínku stojí také pět bodů Jakuba Košaře, čtyři kanadské body dokázal poté nasbírat dlouholetý tahoun Lukáš Bendek, který v loňském ročníku patřil s 50 body mezi nejproduktivnější hráče ligy.

Náš tým

Došwiháci mají po minulém víkendu rozhodně co napravovat. Na nepovedené utkání v Českých Budějovicích chce letošní nováček zapomenout a před pauzou zakončit prvních pět kol vítězstvím. ,,Zápas v Českých Budějovicích je už minulostí, soustředíme se na sobotní utkání, které chceme zvládnout a zakončit start ligy před přestávkou vítězně. Čeká nás těžký soupeř, ale pokud budeme koncentrovaní a disciplinovaní, tak věřím, že utkání zvládneme. “ nechal se před utkáním slyšet útočník Adam Černý.

Předzápasový komentář Lukáše Dolejše: Velmi důležitý zápas se sousedem z tabulky. Po minulém nepovedeném zápase chceme vše napravit. Poslední zápas před nucenou pauzou, která bude minimálně 14dní. Věřím že kluci se semknou a dají do toho vše. Utkání bude zvláštní i v tom, že se bude hrát bez diváků.

V sobotu vyrazí do Chotovin starší žáci. Ti zde narazí postupně na Štíry České Budějovice, domácí Tábor a Strakonice.

V neděli čekají další dva zápasy rezervní tým juniorů. V Českých Budějovicích vyzvou nejprve favorita soutěže z Písku a v odpoledním utkání se střetnou se Strakonicemi.

Bílí tým starší žáků čeká cesta do Strakonic, kde v rámci čtvrtého výkonnostního koše sehrají své zápasy s FA České Budějovicemi, Katovicemi a Netolicemi.

Jako poslední rozehrají svou sezonu elévové, které v neděli zamíří do Českého Krumlova.