Došwich se hýbe, Došwich pomáhá.

Vnitřní sportoviště jsou stále uzavřená, nemůžeme se potkávat na trénincích a poměřovat své síly proti svým rivalům v zápasech, to přece všichni nejvíce milujeme.  I přesto klub nelení a trenéři jednotlivých kategorií připravují během vynucené pauzy pro své svěřence kromě klasických online tréninků také další zajímavé výzvy jako třeba hledání tajemné skříňky nebo cestu na kolem světa či na Měsíc. Klub již několik víkendů po sobě připravuje pro celé rodiny také víkendové aktivity. Vše odstartovaly Došwihácké stezky, fáborkovaná a orienťák, při kterých zúčastnění odhalovali skrytou tajenku. Úspěšní řešitelé byli poté vždy zařazeni do slosování o vitamínové výhry. Losování výherců proběhlo při Došwiháckých aktualitách, které se konají každé pondělí v 19 hodin.

„Všechny akce se rychle uchytily a dokonce lidé kvitují, že i přes horší počasí, které nás také potkalo, šli díky klubovým výzvám a dobrodružným procházkám ven. Člověka potěší, že energie tomu obětovaná má ten správný smysl. Stále se snažíme, aby každý víkend nebyl stejný a chceme také lidem ukázat krásy okolní přírody nedaleko za městem, “ vysvětluje manažer klubu Jaromír Hrůza.

Pohybem k adopci!

Prozatím nejvýznamnější aktivita proběhla o uplynulém prodlouženém velikonoční víkendu. Klub zasáhla realita v zoologických zahradách, kde prakticky půl roku nemají důležité příjmy ze vstupného, které činí nemalý podíl rozpočtu na ošetřovné a potravu zvířat, proto se klub rozhodl využít peníze z dobrovolného vstupného, které nenašly v této sezóně uplatnění a věnovat je na adopci zvířete v Zoo Tábor. Po dohodě ve spolupráci se Zoo Tábor jsme vybrali samce rysa karpatského jménem Petr (na obrázku).

Naším cílem bylo zapojit do této akce opravdu každého, a tak bylo úkolem nasportovat co nejvíce kilometrů, protože také chceme, aby lidé nezapomínali na každodenní sportování a mohli jsme všichni brzy bez omezení sportovat, hýbat se a tím se nejvíce odvděčit tělu za útlum pohybu, který je předzvěstí obézního pekla plného zdravotních problémů. Podstatou bylo doložit záznam aktivity z aplikace a klub takto za každý kilometr věnoval pět korun na pomoc právě vybranému zvířeti. Každý z členů měl tak osud adoptivní částky ve svých rukou. Mezi dlouhodobá klubová hesla patří „Došwich se hýbe a Došwich pomáhá“ a to se povedlo na jedničku. Během tří dnů se adopce zúčastnilo 109 členů a rodinných příslušníků, kteří nasportovali úctyhodných 1286 kilometrů! Znamená to, že klub přispěje na adopci 6 430 korun, fantastické číslo! Navíc brzy budou mít všichni možnost adoptovaného samce rysa karpatského dojít do Zoo Tábor navštívit a podívat se, jak se mu daří, což je určitě super tip výlet.

„Moc mě těší, že se postupně zapojuje stále více členů, u některých se to dokonce stalo víkendovou pravidelností. Počet 109 zúčastněných je fantastické číslo, o kterém se nám ani nesnilo. Moc děkujeme všem a věříme, že účast na dalších aktivitách, které připravujeme, bude minimálně stejná jako na dosavadních výzvách, “ dodává na závěr Jaromír Hrůza.

-cer-