Dorostenci přivezli ze Soběslavi třetí místo

Uplynulou sobotu vyrazili dorostenci v okleštěné sestavě na Sobík cup do Soběslavi. Během dopoledne a odpoledne narazili na čtyři soupeře. Jako první vyzvali kluci domácí Soběslav, se kterou si dokázali poradit. V druhém utkání Došwiháci vyzvali 1. FbK Tábor. Táborští byli v zápase lepším týmem a uštědřili milevským první porážku na turnaji. Třetí utkání našich hráčů na turnaji se neslo ve znamení boje o třetí místo. Utkání bylo dlouho velmi vyrovnané, do vedení šel soupeř, ale naši hráči dokázali utkání otočit. I hradečtí ale dokázali rychle srovnat, rozhodující moment přišel těsně před koncem, kdy dokázal rozhodnout milevský Jan Rázl a Došwihákům přisoudil bronz. V posledním sobotním zápase poté naši hráči narazili na tým IBK Grenades složený z nejlepších hráčů v kategorii dorostenců v Jihočeském kraji. V tomto týmu, který čeká tento týden Hummel Open Game v Brně, působí i několik hráčů našeho klubu, jmenovitě Daniel Dolejš, Adam Sláma, Matěj Habart a Filip Prokop. Trenéry tohoto turnajového týmu jsou Adam Černý a Miloš Kahoun. Tento celek byl nad síly Došwiháků, kteří srdnatě vzdorovali, ale proti velmi kvalitnímu celku neměli moc šancí. Soupeř ukázal velkou kvalitu a dobře se naladil na turnaj v Brně. Pro naše hráče bylo třetí místo velmi pěkným výsledkem. Třešničkou na dortu bylo vyhlášení Adama Hejného jako brankáře turnaje. 

Sestava: Adam Hejný, Jakub Trojáček, Jakub Kraus, Luboš Silvestr, Jan Pištěk, Jaroslav Mrázek, Jakub Veselý, Jan Rázl, Martin Schorník, Jakub Hrdlička

Hodnocení trenéra Michala Trojáčka: S turnajem jsem spokojen. Ještě v pátek v pět hodin večer jsme nevěděli, že na turnaj pojedeme. Díky sportovnímu srdci a skvělé partě se podařilo vybojovat třetí místo, což je pěkné a zasloužené. Kluci z Grenades ukázali všem na turnaji, jak se hraje florbal. Jsem rád, že mezi nimi najdeme i naše hráče.