Lukáš Dolejš před startem DIVIZE: Kluci se chtějí porvat o každý bod

Začátek sezony je tu! Na tento okamžik se všichni hráči těšili. Po náročné letní přípravě přichází zasloužená odměna v podobě zápasů. Muži A odstartují svoji pouť Divizí v neděli na domácí palubovce, kdy je čeká derby s Pískem. Jak jsou naši muži na sezonu připraveni? Před novým ročníkem jsme vyzpovídali hlavního trenéra Lukáše Dolejše.

Lukáši, v neděli odstartuje nová sezona. Jak se těšíš na start?
Těším se moc, protože ta pauza už byla opravdu dlouhá. Doufám, že dobře odstartujeme.

To máš pravdu, všichni se moc těšíme. Co změny v kádru, podařilo se tým udržet pohromadě?
Dá se říci, že ano. Základ kádru je stejný jako v loňské nedohrané sezoně. Posílili jsme o dva obránce a brankáře. Dominik Zenkl a Luboš Zeman přicházejí z Tábora, Kryštof Susmilich se k nám vrací po roční odmlce. Jinak nadále platí, že budeme zase opět nejmladší tým v soutěži. Já však všem klukům věřím, že to zvládnou stejně jako na začátku minulé sezony.

Jak probíhala letní příprava?
Každý trenér má asi vysněnou letní přípravu tak, že bude pracovat s celým širokým kádrem. Ale je těžké v počtu třiceti hráčů společně s juniory mít na tréninku plný počet. Jsou dovolené, očkované, práce či brigády. Příprava byla připravena trošku jinak než vloni, a jsem rád, že i navzdory zmíněným nástrahám jsme ji uspokojivě zvládli. Myslím, že všichni odvedli v rámci možností maximum. Vážím si těch hráčů, kteří když nemohli být na tréninku, tak si ho odmakali individuálně

Generálka s Kobylisy týmu nevyšla, byla z toho porážka 4:7. Jak jsi byl spokojen s poslední prověrkou před sezonou?
Kdyby nám neutekl začátek zápasu, tak jsme hráli vyrovnaný zápas. Je to velké ponaučení a věřím, že v sezoně už budeme klidnější a silnější.

S cestou Pohárem Českého florbalu, který pro vás skončil ve 3. kole, tedy panuje spokojenost?
Zopakovali jsme loňský rok, což myslím, že je úspěch. Je to hlavně příprava, ale dojít až do 3.kola je dobré. Jsem tedy spokojen.

Jaká je atmosféra v kabině před startem nového ročníku?
Myslím, že hráči chtějí bojovat v každém zápase. Kluci se chtějí porvat o každý bod, a to je dobře. Parta je jako vždy skvělá. Osobně se mi líbí provázanost obou kategorií, tedy mužů a juniorů. Všichni jsou o rok zkušenější. Cítím, že kluci opravdu chtějí být dobří. Toho si vážím a budu jim plně nápomocen.

S jakými cíli vůbec vstupujete do sezony?
Popravdě mám jeden obrovský cíl, a to je celou sezonu odehrát a neskončit po pár kolech jako loni. A sportovní cíl je horní polovina tabulky s možností překvapení.

Jak již bylo zmíněno, Divizi odstartujete v neděli. V okresním derby vás čeká Písek. Co od utkání očekáváš a co vidíš jako soupeřovo silné stránky?
Čekám vyrovnané derby, je to první zápas sezony, takže všichni do toho dají všechno. Silné stránky soupeře? Asi zkušenosti, kterých má soupeř oproti nám požehnaně.

Na závěr mám ještě jednu otázku. Na co bys rád pozval fanoušky, aby dorazili na milevskou tribunu?
Budeme se snažit hrát útočný florbal. Ne proti všem samozřejmě, ale myslím, že máme tým ofenzivně naladěn, a že by góly mohly padat, což je pro diváka vždy atraktivní. Budeme se i snažit, aby zápasy byly dobře zajištěné organizačně. Důležité pro nás je, aby každý divák odcházel ze zápasu spokojen.