Úspěšný start do sezony. Muži A vynulovali Písek

V neděli 12. září odstartovala ligová sezona mužskému áčku. Svěřence Lukáše Dolejše nečekalo na úvod nic lehkého. Do Milevska totiž zavítal okresní rival, ambiciózní Písek.

Milevští vstoupili do utkání s novým kapitánem Adamem Černým, který přebral pásku po Jakubu Mrzenovi. Zápas odstartoval ve velkém tempu, míček na hokejkách drželi více hosté, k žádné větší šanci se však nedostali. První branka přišla v jedenácté minutě, kdy vyřešil skvěle přečíslení Jakub Loskot a poslal domácí do vedení! Po vstřelené brance přidali milevští ještě na aktivitě a přišla další odměna. Míčku se téměř na půli hřiště zmocnil Jan Loskot a tvrdou ranou zaskočil Tvrdíka. To ale nebylo od domácích v první třetině vše. Petr Dolejš šikovným backhandovým zakončením zvýšil již na 3:0, což byl výsledek, který svítil na ukazateli skóre na konci úvodní třetiny.

Do druhé třetiny již v písecké brance nenastoupil Karel Tvrdík, který působil i v milevském celku, nahradil ho další dobře známý brankář pro milevskou veřejnost. Odchovanec Vlastimil Dvořák je v píseckém celku na hostování již třetí sezonu. I do druhé třetiny vstoupili lépe hosté, všechny jejich nadějné akce dokázal zneškodnit skvěle chytající Miloš Kahoun. Ve druhé třetině branka nepadla a domácí drželi stále tříbrankový náskok.

Definitivní kroky k vítězství Došwiháci udělali ve 47. a 52. minutě, kdy nejprve přesně mířil po rychlém brejku Lukáš Trojáček a poté dokázal využít početní výhodu Matěj Stráňka, který se nejlépe zorientoval v předbrankovém prostoru a zasunul míček za záda bezmocného Dvořáka. Písečtí se snažili se zápasem něco udělat, a proto sáhli ke hře v šesti. Ta jim ale nevyšla, a naopak se prosadili opět domácí. Černý předložil před odkrytou branku míček Lukáši Trojáčkovi, který svoji druhou brankou v zápase uzavřel skóre na stavu 6:0. Došwiháci tedy nadělili svému okresnímu rivalovi pověstného kanára a zapisují první tři body do tabulky. Utkání bylo výjimečné i z toho důvodu, že čisté konto si na svůj účet připsal Miloš Kahoun. Ve florbale toto není moc obvyklé, i díky tomu se bude na utkání ještě dlouho vzpomínat.

FBC Došwich Milevsko 6:0 FbC Písek (3:0)(0:0)(3:0)
Góly a asistence: 11. Jakub Loskot (Kolář), 14. Jan Loskot (Černý), 16. Dolejš P. (Štván), 47. Trojáček (Kolář), 52. Stráňka (Černý), 59. Trojáček (Černý) rozhodčí: Jan Dušek – Petr Novák; vyloučení: 2:3; využití: 1:0; diváků: 67, nejlepší hráči zápasu: Miloš Kahoun – Václav Staněk
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Loskot Jan, Čáp, Stráňka, Plocha, Lípa, Zenkl – Černý (C), Trojáček, Kolář, Hrůza, Loskot Jakub, Staněk, Keyzlar, Štván, Dolejš P.
FbC Písek: Tvrdík (21. Dvořák) – Mikeš, Staněk, Trkovský, M. Kučera, D. Kučera – Kolínský, Šebelle, Štěpán, Špírek, Šanda, Prčík, Měřička

Zhodnocení duelu od domácího trenéra Lukáše Dolejše: Skvělý kolektivní výkon. Už na začátku v šatně a při rozcvičce jsem na klukách viděl, jak moc chtějí, a jak jsou pozitivně namotivovaní. Čekal nás velmi zkušený soupeř, který má vždy vysoké ambice. Bylo jasné, že bude hodně chtít hrát na míčku, což se potvrdilo. Naši hráči zodpovědně drželi taktiku a hrozili při každé možné příležitosti. Zaslouženě jsme okresní derby vyhráli a můžeme vyhlížet na další zápas, kde nás čeká jednoznačný favorit této soutěže. Chtěl bych vyzdvihnout výkon našeho brankaře Miloše Kahouna, který celý tým výrazně podržel. A dále všechny juniory, kteří ačkoliv měli už v nohách dva víkendové zápasy, tak podali skvělý výkon.

Zhodnocení duelu od hostujícího trenéra Michala Hanzlíka: Chtěli jsme do utkání vstoupit aktivně a kontrolovat hru. Na míčku jsme byli aktivnější, ale soupeř byl o několik úrovní disciplinovanější a agresivnější na míček. Zaslouženě bere 3 body i díky fantastickému brankáři. Děkujeme za férové utkání. 

K průběhu utkání se vyjářil také hráč zápasu na milevské straně Miloš Kahoun: Do zápasu jsme šli s tím, že chceme bodovat a hned od začátku utkání to také tak vypadalo. Ačkoliv měl soupeř míček na hokejkách po větší část zápasu, my jsme zodpovědně bránili a sami jsme výbornou produktivitou ovládli první třetinu. Po zbytek zápasu jsme soupeře k ničemu moc nepustili, přečkali jsme dvě přesilové hry a z pohotových střel ve třetí třetině definitivně rozhodli. Velké díky patří fanouškům za vynikající atmosféru, a také mým spoluhráčům, kteří mi k čistému kontu velkou mírou pomohli.

Jak již bylo zmíněno, další utkání čeká svěřence Lukáše Dolejše již tuto sobotu a opět na domácí palubovce. Do Milevska dorazí největší favorit divizní skupiny C – FBŠ Slavia Plzeň.