Favorit soutěže nedal mužům A žádnou šanci

Po cenné výhře v okresním derby nad Pískem chtěli Došwiháci získat další vítězství uplynulou sobotu. Do Milevska ale tentokrát zavítal jeden z největších favoritů soutěže – FBŠ Slavia Plzeň, milevské tedy nečekalo nic jednoduchého.

Vstup do duelu se Došwihákům podařil, hrálo se od začátku v rychlém tempu. Postupem první třetiny ale hosté přebírali inicitativu a v jedenácté minutě šli zásluhou kapitána Štědrého do vedení. O minutu později to bylo dokonce o dvě branky. Do konce třetiny soupeř zasadil další tvrdý direkt, po první třetině tedy svítil na ukazateli skóre stav 0:3.

Plzeňský celek pokračoval ve své aktivitě i ve druhé třetině, kdy dokázal odskočit už do vedení 0:5. První milevská branka přišla až v osmadvacáté minutě, kdy si svůj letošní gólový účet v Divizi otevřel po pěkné nahrávce Lukáše Trojáčka Václav Strouhal. Do konce druhé třetiny padli ještě čtyři branky, tři na straně Plzně, jednu branku přidal na milevské straně Petr Dolejš.

Došwiháci se nevzdali, přesto další branku již nepřidali. Naopak ještě třikrát po rychlých akcí skórovali hosté. Výsledek se nakonec zastavil na stavu 2:11 pro favorita soutěže, který si odvezl z Milevska druhou výhru v sezoně. Došwiháci tak o víkendu na druhé vítězství v soutěži nedosáhli. Šanci na reparát budou mít svěřenci Lukáše Dolejše v neděli, kdy je čeká souboj na palubovce nováčka soutěže FA České Budějovice.

FBC Došwich Milevsko 2:11 FBŠ Slavia FAT PIPE Plzeň (0:3, 2:5, 0:3)
Branky a asistence: 28. Strouhal (Trojáček) , 36. Dolejš (Kahoun) – 11. Štědrý (Žák), 12. Konrady (Mikolášek), 20. Porazil (Katolický), 24. Šimeček (Žák), 24. Mošna (Med), 29. Stejskal (Mikolášek), 34. Šimeček (Žák), 39. Mošna (Mikolášek), 46. Mošna (Stejskal), 54. Mikolášek (Mošna), 58. Štědrý (Mikolášek); Střely: 22:36; Rozhodčí: Jiří Kohnheiser – Kamil Vraspír; Vyloučení: 3:0; Využití: 0:2; Diváci: 31
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko– Kahoun (Zeman) – Loskot Jan, Čáp, Stráňka, Lípa, Zenkl – Černý (C), Strouhal, Trojáček, Kolář, Hrůza, Loskot Jakub, Staněk, Keyzlar, Štván, Dolejš P.
FBŠ Slavia FAT PIPE Plzeň– Dolák (Cisler) – Porazil, Mikolášek, Šimeček, Kuhajda, Blažek, Žák, Med, Štědrý, Mošna Jindřich, Stejskal, Mošna Hynek, Sloup, Konrady, Löffelmann, Vlček, Katolický

Zhodnocení duelu od hostujícího trenéra Lukáše Kubince: Po tom, co jsme tady před dvěma lety s juniorkou vyhrávali 7:0 a přesto prohráli 8:9, jsem byl klidný až pár minut před koncem. Mám radost z koncentrovaného výkonu, zápas jsme měli pod kontrolou. Děkuji soupeři a rozhodčím za zápas. Dále děkuji pořadatelům a divákům za přítomnost!

Zhodnocení duelu od domácího trenéra Lukáše Dolejše: Zasloužené vítězství hostů, ke kterému jim blahopřeji. Naši hráči bojovali a snažili se. Bohužel do dnes nevyšlo, ale věřím, že to vyjde příští týden. Děkuji všem za zápas.

Hodnocení duelu od kapitána Adama Černého: Od začátku jsme tahali za kratší konec. Soupeř nám ukázal svoji kvalitu. Dostali jsme několik hloupých gólů, což si musíme rozebrat. Jsem moc rád, že jsme s klukama utkání nevzdali a bojovali až do konce. Věřím, že příští utkání bude vypadat úplně jinak a odvezeme si z Českých Budějovic tři body.