Starší žáci na Turnaji Gorila na vítězství nedosáhli

O druhém zářijovém víkendu vyrazilo nově se skládající družstvo starších žáků na první prověrku před sezonou do Plzně. Díky marodce odcestoval tým v oslabené sestavě. Na Turnaji Gorila náš celek v základní skupině čekaly týmy Strakonic, Tatranu Střešovice a Karlových Varů.

Již v brzkých ranních hodinách vyzvali milevští v jihočeském souboji Strakonice. Došwiháci vstoupili do duelu ospale, čehož soupeř využil a po rychlých akcích se dostal do vedení. Strakonice měli ve svých řadách hráče, kteří již pravidelně působí o kategorii výše, což se projevilo. Působili jistější a zkušenějším dojmem. I přes zlepšující výkon se už milevským náskok dotáhnout nepodařilo.

V druhém utkání na turnaji čekal na Došwiháky jeden z papírově nejsilnějších celků na turnaji – Tatran Střešovice. Pražský celek ukazoval od začátku duelu svoji kvalitu. Milevšťáci podali proti favoritovi sympatický výkon, i tak ale vysoko prohráli. Svoji suverenitu ukazoval Tatran po celou dobu turnaje, nenašel přemožitele a turnaj opanoval.

V posledním duelu základní skupiny narazili Došwiháci na Karlovy Vary. Souboj se západočeským celkem byl od začátku velmi vyrovnaný. Skóre se přelévalo ze strany na stranu. Rozhodující momenty duelu přišly na startu druhé poloviny, kdy se karlovarskému celku podařilo odskočit o tři branky. Došwiháci po dvou rychle zahraných akcích dokázali vývoj ještě zdramatizovat, na vyrovnání se však nezmohli. Karlovy Vary zvítězili 5:6, čímž Došwiháky odsunuly na poslední místo tabulky.

Došwiháci sice nedokázali na turnaji ani jednou uspět, ale nasbírané zkušenosti během zápasů s vyspělými týmy jistě využijí v ligových zápasech, které je čekají na začátku října.

Sestava: Novák – Smrčina J., Řehoř, Barták, Smrčina T., Kraus, Řezba, Neužil, Hrych, Koudelka, Pištěk

Hodnocení turnaje od trenéra Adama Černého: V prvním duelu jsme bohužel zaspali start, což se pak odráželo po celé utkání. Soupeř působil jistěji na hokejce, byly vidět zkušenosti hráčů, kteří již působí i v dorostenecké kategorii. Po Strakonicicíh na nás čekal ještě těžší soupeř. Tatran nám ukázal velkou kvalitu. Kluci ale od začátku do konce bojovali, nevzdali a soupeři nedali nic zadarmo. To mě moc těší. Vrcholem turnaje byl pro nás duel s Karlovými Vary. Náš výkon vygradoval v tomto duelu. Podařilo se nám zužitkovat několik rychlých akcí. Dokázali jsme se soupeřem držet krok po celé utkání, což je pro nás velké povzbuzení do další práce. Rád bych ocenil výkon brankáře Tomáše Nováka, který po celou dobu turnaje tým držel. Na závěr bych rád poděkoval všem hráčům a rodičům. Těšíme se na ligové turnaje!