Starší žáci modří si odvezli z Jindřichova Hradce jedno vítězství

Po sobotním startu starších žáků bílých odstartoval nový ročník i modrý tým. Svěřenci Adama Černého byli nalosováni do prvního výkonnostního koše, nečekalo je tedy nic jednoduché.

Stejně jako v týmu bílých, tak i na tým modrých dolehlo několik absencí, tudíž Došwiháci vyrazili do Jindřichova Hradce v užší sestavě. V úvodním duelu vyzvali Milevští Štíry České Budějovice. Úvod utkání Došwihákům vyšel, hned v první minutě vedli, v páté to bylo již o dvě branky. Postupem času však soupeř přebíral iniciativu a podařilo se mu skóre otočit. Milevský tým nic nevzdal a povedlo se mu srovnat. Klíčový moment utkání přišel na startu druhého poločasu, kdy po chybě v obraně zkompletoval hattrick hostující Hajný. Došwiháci i přes několik šancí vyrovnat nezvládli a nedělní program odstartovali porážkou.

Ve druhém duelu na turnaji narazili na domácí Jindřichův Hradec. Milevští zcela zaspali úvod a po několika sekundách prohrávali. Rychle se ale oklepali a dokázali skóre otočit. V dalším průběhu zápasu už Došwiháci diktovali tempo, po pěkných kombinačních či individuálních akcí se prosazovali. Za stavu 6:2 pro milevský celek došlo k uspokojení, které soupeř potrestal dvěma brankami. Na více se již nezmohl, a tak si Došwiháci připsali první výhru v sezoně.

V posledním duelu poměřili Milevští síly s týmem Písku. Soupeř nažhaven dvěma vítězstvími chtěl potvrdit svoji nedělní dominanci. Od začátku zápasu se hrálo velmi důrazně, stejně jako v druhém utkání, tak i tentokrát Došwiháci zaspali start a prohrávali. Vedení Písku však vydrželo pouhých dvě a půl minuty. Písečtí byli aktivnějším celkem, milevské držel skvělý brankář Matěj Habart. Na startu druhého poločasu se ale přeci jen Písku podařilo jít do vedení. Na Došwihácích se ve třetím duelu již projevila náročnost turnaje a na závěrečných tlak nezbyly síly. Žádná další branka do konce duelu nepadla, Došwiháci padli těsně 1:2.

Zhodnocení turnaje od Adama Černého: Na turnaj jsme odjeli v menším počtu, což se projevilo především v posledním zápase s Pískem. Jsem spokojen s výkony kluků na turnaji. Každý zápas odjeli na více než sto procent. Dvě porážky o gól samozřejmě mrzí, ale kluci si ukázali, že dokážeme hrát s kýmkoliv. Jsem rád, že se na turnaji ukázalo, že pokud kluci poslouchají naše pokyny, tak jejich výkony rostou. Věřím, že to i nadále bude pokračovat. Na tréninku se zaměříme na naše nedostatky. Děkuji klukům za předvedené výkon, rodičům za podporu. Těšíme se na další turnaje!

Turnaj zhodnotila také opora týmu Matěj Habart: Myslím si, že na první turnaj sezony to vyšlo skvěle. Škoda dvou smolných proher, zápasy jsme mohli přenést na naši stranu. Chyběl opravdu kousek. Děkuji kluků az předvedené výkony, věřím, že přístě budeme ještě silnější.

Sestava: Habart, Novák – Hrych, Prokop, Smrčina T., Smrčina J., Vachta, Řezba, Kraus, Pištěk