I druhé venkovní utkání úspěšné! Muži A nasázeli Rokycanům deset branek

Již páté kolo Divize čekalo v neděli na muže A. Svěřenci Lukáše Dolejše vyrazili pro další ligové body do Rokycan, kde vyzvali místní tým. Rokycanskému celku se vydařil úvod sezony, drželi dokonce dvě vítězství v řadě, tuto sérii vyrazili Milevští překazit.

Utkání začalo velmi opatrně, ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu. Vše rozpohybovala až první útočná formace Milevska v desáté minutě, kdy otevřel skóre Adam Černý. Domácí často chybovali v rozehrávce, čehož dokázal využít Petr Dolejš, který poslal milevský celek do dvoubrankového vedení. To ale nebylo vše. Domácí byli během první periody třikrát na trestné lavici, dvakrát Došwiháci početní výhodu využít nedokázali, na potřetí se to však povedlo. Druhou branku v zápase přidal Adam Černý, čímž uzavřel skóre první třetiny.

Na startu druhé třetiny přišlo první vyloučení hostů. Místo využité přesilové hry naopak skórovali Došwiháci, rychlý brejk zakončil Jakub Štván. Další početní výhodu však domácí využít dokázali a snížili. Po necelých třech minutách to bylo dokonce už pouze o dvě branky. Střela Váněho zapadla za záda Kahouna – 2:4. Důležitý moment přišel na konci druhé části duelu, Milevští měli k dispozici další početní výhodu, kterou využil Adam Černý, čímž zkompletoval svůj hattrick a hosté opět odskočili.

Vstřelený gól na konci druhé části se později ukázal jako velmi důležitý pro celý vývoj duelu. Milevští totiž začali třetí část zápasu skvěle, po rychlé akci zakončoval Lukáš Trojáček – 2:6. V dalších několika minutách si hosté prošli těžkými situacemi, třikrát po sobě byl vyloučen někdo z hostů, a tak domácí měli šanci vrátit se do zápasu. Ani jednu přesilovou hru nevyužili, naopak opět trestali hosté. Lukáš Trojáček se proháčkoval obranou domácích a vsítil sedmý gól Milevska. O necelé tři minuty později svojí druhou branku v zápase vsítil Petr Dolejš – 2:8. To nebylo však vše do Dolejše, který využil další přesilovou hru, a jako druhý milevský hráč v zápase zkompletoval hattrick. Rokycany sice dokázali snížit stav z trestného střílení, to bylo ale vše. Naopak při odvolání gólmana utekl Kryštof Susmilich a upravil stav na konečných 10:3 pro Došwiháky, kteří si odvezli z Rokycan důležité vítězství.

FBC Rokycany 3:10 FBC Došwich Milevsko (0:3, 2:2, 1:5)
Góly a asistence: 34. Bendek (Boháč), 36. Váně (Kozelka), 57. Kozelka – 10. Černý (Trojáček), 14. Dolejš, 19. Černý, (Jan Loskot) 24. Štván (Jakub Loskot), 39. Černý (Stráňka), 41. Trojáček (Černý), 51. Trojáček (Staněk), 54. Dolejš (Štván), 56. Dolejš (Trojáček), 60. Süsmilich; rozhodčí: Václav Patera – Nikola Staňková; vyloučení: 7:6; využití: 1:3; diváků: 56; zásahy brankářů:Martin Štochl 18 – Miloš Kahoun 22, Nejlepší hráči: Jan Šůs – Adam Černý
Sestavy:
FBC Rokycany: Štochl (Nesét) – Bendek, Šůs, Štván (C), Kozelka, Váně, Boháč, Svejkovský, Štván, Vitouš, Nový, Mašek, Košař, Holeček, Král, Levý, Ernest,
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Stráňka, Plocha, Loskot Jan, Čáp, Lípa, Susmilich – Černý (C), Trojáček, Loskot Jakub, Staněk, Štván, Keyzlar, Kolář, Hrůza, Dolejš, Kotrba

Hodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Zodpovědný výkon celého týmu. Všichni dodržovali, co jsme si řekli, po zásluze si vezeme domů tři body. Zavzpomínali jsme si na prkennou podlahu z naší haly. Je vidět, že nám pomohla. Děkujeme soupeři za zápas.

Duel zhodnotil také kapitán Adam Černý: Naše nejpovedenější utkání od začátku sezony. Vše začalo už přípravou na zápas, věděli jsme, že je utkání pro nás velmi důležité. Celý tým chtěl vyhrát, což bylo vidět na hřišti. Bojovali jsme jako jeden hráč, všichni jsme se podporovali. Povedlo se nám využít chyb domácích, čímž jsme si vytvořili důležitý náskok. Po celý průběh zápasu jsme byli lepším celkem a zaslouženě vezeme tři body, které nás zas příblížily k vrchu tabulky.

Jak již bylo zmíněno, Došwiháci získali důležité tři body do tabulky, které je posunuli na šesté místo tabulky. Další body budou moci Milevští získat již tuto sobotu, kdy vyzvou na domácím hřišti Jindřichův Hradec.