Mužský A-tým oloupil Strakonice a vyhrál již popáté v řadě

V neděli 14. 10. vyrazili muži A k dalšímu ligovému duelu na hřiště Strakonice, které před vzájemným duelem okupovali druhou příčku tabulky. I přes několik absencí vyrazili Došwiháci namotivovaní a sebevědomě naladěni na to, aby potrápili domácího favorita.

Do utkání Milevští vstoupili dobře, vytvořili si několik zajímavých příležitostí, které ale nedokázali proměnit. Naopak šel do vedení soupeř, který nejprve využil clony před brankou a poté využil i přesilovou hru. Došwiháci ale nesložili zbraně a během minuty a třinácti sekund dokázali rychle otočit a do kabin šli spokojenější.

Po necelých čtyřech minutách druhé třetiny domácí faulovali a milevský celek měl k dispozici početní výhodu. Po pěkné kombinaci dokázal dostat míček za záda domácí brankáře Václav Strouhal a hosté vedli o dvě branky. Ve 36. minutě došlo k nedorozumění v obraně Milevska, které přineslo snižující trefu domácích. Tento stav ale vydržel pouhých třicet sekund, kdy si nabídku před branku domácích srazil do vlastní sítě Mareš. To bylo ze druhé třetiny vše a Došwiháci si odnášeli do třetí části dvoubrankový náskok.

Dvoubrankový náskok si Došwiháci dlouho drželi i ve třetí části. Poté ale mezi minutami 51.-54. přišly dvě trefy domácích a rázem bylo zaděláno na velké drama. Důležitý moment přišel v 56. minutě, kdy se prodral do šance po pravém mantinelu Václav Strouhal a nadvakrát dokázal míček zasunout za záda strakonického brankáře. Nervozita z toho, že by Došwiháci mohli slibně rozehrané utkání ztratit najednou opadla. Domácí otevřeli hru a Milevští chodili do rychlých protiútoků. Dalšími třemi brankami utkání rozhodli. Domácí sice ještě dvěma brankami snížili, navíc už se ale nezmohli.

Došwiháci tak zaskočili Strakonice, které na domácí palubovce letos neztratili ani bod. Díky vítězství se Milevští příblížili vrcholu tabulky. V příštím zápase čeká svěřence Lukáše Dolejše na domácí palubovce Kaplice!

Fbc Strakonice 7:10 FBC Došwich Milevsko (2:3, 1:2, 4:5)

Branky a asistence: 7. Blahuta (V. Houska), 10. Mareš (Šavrda), 36. Přib (Strejček), 52. Chvosta (Přib), 54. Pluskal (T. Houska), 60. Dav. Chvosta (T. Houska), 60. Pluskal (Mareš) – 16. Dolejš (Keyzlar), 16. Trojáček (Černý), 17. Keyzlar (Kahoun), 26. Strouhal (Trojáček), 37. Mareš (VL.), 46. Štván, 56. Strouhal (Susmilich), 58. Václav Strouhal (Černý), 59. Václav Strouhal, 59. Jan Keyzlar; rozhodčí: Husák – Hajšman; vyloučení: 3:3; využití: 1:1; diváků: 41
Sestavy:
Fbc Strakonice: Velek (Vaníček) – Mareš, Dav. Chvosta, Staněk, Dan. Chvosta, Řezanka, Mareš, Přib, Pluskal, Křesák, Wolf, Harman, T. Houska, V. Houska, Strejček, Šavrda
FBC Došwich Milevsko: Kahoun – Plocha, Stráňka, Loskot, Susmilich, Staněk – Černý (C), Trojáček, Strouhal, P. Dolejš, Keyzlar, Štván

Hodnocení duelu od trenéra Lukáše Dolejše: Jsem pyšný na těch dvanáct statečných, kteří vybojovali tři body na horké půdě favorita. Vyzrálý výkon, zasloužené vítěství. Děkuji soupeři za velmi povedený zápas.

Zápas zhodnotil také obránce Jan Loskot: Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. Chybělo nám hodně kluků v základní sestavě kvůli nemoci, ale byli jsme odhodlán nechat na hřišti pro úspěch úplně všechno. Začátek zápasu nám utekl. Hlavní ale bylo, že jsme neprestali hrát a furt jsme makali a povzbuzovali se na sto procent. Postupně to tam začalo padat. Otočili jsme zápas ve svůj prospěch a už si to nenechali vzít. Zápas byl fyzicky hodně těžký, o to víc jsem na kluky pyšný, že jsme to zvládli. Tahle výhra byla hlavně pro naše kluky ze Strakonic. Děkujeme všem za podporu a v neděli na značkách proti Kaplici!