Když to nejde, tak to nejde. Dorostenci v Praze dvakrát prohráli

V neděli 21.11. vyrazili k dalším ligovým soubojům dorostenci. Svěřence trenérů Trojáčka s Habartem čekala v pražských Kunraticích souboje proti Wizards Praha a českobudějovickým Štírům.

Dorostenci se museli obejít bez svého kapitána Daniela Dolejše i dalších opor Petra Dvořáka, Jakuba Trojáčka a Patrika Novotného, i přesto vyrazili do Prahy odhodláni uspět. V prvním zápase se Došwiháci utkali s domácími Wizards Praha 10. Soupeře v předešlém vzájemném utkání porazili 5:2, neděle však jako by byla opakem. Modrobílí šli sice brzy do vedení, první sezónní trefu zaznamenal David Bauška. Druhé dějství však absolutně nevyšlo milevským podle představ. Domácí do něj vlétli o poznání lépe a s velkým důrazem. Odměnou jim byly tři branky a odskok na rozdíl dvou gólů. Třetí část už si pak Wizards pohlídali a nepouštěli milevské hráče do šancí. Vyostřený závěr mezi oběma celky už branku nenabídl, a tak Došwiháci podlehli soupeři 1:3.

Wizards SO Praha 10 – FBC DOŠWICH MILEVSKO 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Branky: 18. Horák, 26. Hlaváček, 29. Gopfert – 4. Bauška, Střely: 23:12 Vyloučení: 2:4

Ve druhém zápase změřili milevští, v rámci jihočeského derby, síly se Štíry z Českých Budějovic. Ti přijeli rovněž se sestavou výrazně poznamenanou marodkou. Úvodní třetina byla velmi vyrovnaná. Na úvodní pohotovou dorážku Křivského dokázal odpovědět střelou po prokličkování mezi budějovickými Dvořák. Druhá třetina byla však opět rozhodující, v podání milevských tragická. Štíři měli více ze hry a dokázali svou převahu přetavit ve dva góly, a tak si utvořili do třetího dějství dvoubrankový náskok. Odhodlaní Došwiháci však nechtěli nic vzdát, ale přes neproměněné šance se nešlo posunout. Veškeré naděje utnul dvěma góly Basík a bylo takřka po nadějích. Na korigování skóre se zmohl Mrázek, ale to bylo však z nedělního střeleckého účtu všechno.

FBC Štíři České Budějovice – FBC DOŠWICH MILEVSKO 5:2 (1:1, 2:0, 2:1) Branky: 10. Křivský, 19. Basík, 27. Fišer, 32. Basík, 36. Basík- 14. Dvořák, 36. Mrázek, Střely: 22:15, Vyloučení: 2:0

Sestava FBC DOŠWICH MILEVSKO: Habart – Chalupa, Š. Heřmánek, Schorník, Prokop – P. Heřmánek, Dvořák, Duba, Mrázek, Bauška, Hejný, Kodad.

K celému turnaji se vyjádřil trenér Michal Trojáček: Marodka nás výrazně oslabila. Zbývající kluci makali naplno, ale když to nejde, tak to nejde. Naše hra byla hrůzostrašná a zoufalá. Nic nám nešlo, míček na florbalce jsme neudrželi, přihrávky létali všude možně, pohyb na hřišti byl zmatený, nic se nedařilo. Takto se vyvíjely oba zápasy. Doufám, že kluci si z těchto zápasů vezmou ponaučení do dalších utkání a příště uspějeme.

Nepovedený dvojzápas nám zhodnotil brankář Matěj Habart: „Byl to asi nejhorší florbal, co jsem kdy viděl, podle mě by nás v ten den vyklepla i přípravka.. Nedařilo se nám, neměli jsme žádný pohyb, střely létaly spíše mimo branku a chyběl nám klid na florbalkách. Co se týče mě, tak taky nejsem úplně spokojen se svým výkonem, jelikož jsem mohl chytit taky více gólů, ale věřím že příští dvojzapas se zadaří a vybojujeme postup.“

Milevští tedy odjeli z Prahy poraženi a bez bodu. Budeme věřit, že napraví své zaváhání za dva týdny, kdy bude pořádat zápasy druhého koše na domácí půdě v Milevsku, kde 5. prosince vyzvou celky sousedního Písku a Třebíče.