Fantazie! Junioři po skvělých výkonech zvládli oba domácí duely

Po náročném cestování čeká Došwihácké juniory konečně série domácích utkání. Hned to první se odehrálo v sobotu 20. listopadu proti sedmému celku tabulky, Karlovy Vary.

Do utkání vstoupili rozhodně lépe domácí. Již po 107 vteřinách jsme byli svědky první trefy. Za půlku si vyjel s balonkem obránce Matěj Kolín a nechytatelnou střelou do růžku poslal modrobílé do vedení. O šest minut později se mohli radovat znovu. Přihrávku na střed totiž využil přesnou střelou do dolní části branky Adam Dvořák – 2:0. Poté se  však dostali více do hry i hosté, a vytěžili z toho dvě branky z čepelí Mašáta a Geťka. Naposledy se však v prvním dějství radovali domácí. Ke konci přesilové hry střílel přesně Kotrba – 3:2.

I druhá část pokračovala ve velmi vyrovnaném tempu. Západočeši se po sedmi minutách mohli radovat z vyrovnání, které zařídil Ančinec. Ani to jim však nevydrželo příliš dlouho, protože pěknou kombinaci Šťovíčka s Hrůzou završil druhý jmenovaný přesnou střelou – 4:3. Ale uplynulo pouhých 20 vteřin od buly, a už bylo opět vyrovnáno. Poslední gól druhého dějství vsítil Tvrdek a do kabin se tak šlo za neutrálního skóre, 4:4.

Do třetí třetiny vlétli s větším odhodláním milevští. Zvýšili tempo hry a odměnou jim byl gól na 5:4, který obstaral po kombinaci dvou Adamů v sestavě, druhým gólem v zápase Dvořák. O vítězi mohlo být jasno již dříve, ale jak domácí, tak ale i hosté, trefovali brankové konstrukce. Nutno podotknout, že domácím výrazně pomohl také skvěle chytající Šimák. Definitivní pojistku na vítězství dodal deset minut před koncem přízemní ranou Daniel Hrůza – 6:4. Závěrečný nápor Varů už pak domácí dokázali spolehlivě ubránit a připsali si tak důležité tři body do tabulky 1. ligy.

FBC DOŠWICH MILEVSKO – FB HURRICAN KARLOVY VARY 6:4 (3:2, 1:2, 2:0)

Branky a asistence: 2. Kolín, 8. Dvořák (Heřmánek), 19. Kotrba, 35. Hrůza (Šťovíček), 48. Dvořák (Hejný), 51. Hrůza (Čáp) – 14. Mašát (Nobauer), 16. Geťko (Nobauer), 27. Ančinec (Nobauer), 35. Tvrdek (Hůla). Střely: 30:23. Vyloučení: 3:1. Zákroky: Petr Šimák 19 – Jan Kolínek 24
Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Šimák (Hejný) – Hrůza, Štván, Kotrba, Prokop, Dvořák, Heřmánek, Šťovíček, Schorník, Chalupa, Kolín, Keyzlar, Čáp
FB Hurrican Karlovy Vary: Kolínek (Křemen) – Tvrdek, Prokopec, Mašát, Hůla, Nobauer, Grulich, Szappanos, Nevšímal, Maaz, Ančinec, Geťko, Jedlička, Brtek.

Komentář domácího trenéra Lukáše Dolejš : Žádný fofr florbal to dnes nebyl, ale účel světí prostředky. Získali jsme tři body i přes to, že nám chybělo 6 marodů. Děkuji soupeři za zápas.

Pořádné drama však nabídlo i nedělní utkání, kdy Došwiháci hostili na domácí palubovce dalšího západočeského soka, tentokrát Florbal Chomutov.

Stejně jako v sobotu, už po dvou minutách se ujali vedení domácí. Po téměř měsíční pauze od zápasů skóroval Jakub Loskot. Utkání se jevilo velmi vyrovnaně, musíme však podotknout, že domácí se trápí velkou marodkou, a ještě k tomu své klání sehráli dorostenci, tudíž se milevští sešli „jen“ v deseti. I tak ale bojovali o každý metr hřiště. Do přestávky se bohužel zásluhou Manase a Kellermanna povedlo hostům skóre otočit – 1:2.

Tempo hry se stále zvyšovalo a hosté bohužel odskočili zkraje druhé třetiny Kubíkovo střelou na rozdíl dvou gólů. Pak se ale opět probudila gólová chuť domácích a dvěma góly srovnal kanonýr Loskot a završil hattrick. Ještě do sirény stihli Došwiháci skóre obrátit. A opět se o to postaral první útok Keyzlar – Štván – Loskot. Prostřední jmenovaný namazal Keyzlarovi a ten se nemýlil – 4:3.

Velmi divoké však bylo třetí dějství. Úvodních deset minut se sice nic neudálo, ale pak se začaly sypat branky. Nejprve srovnali hosté zásluhou druhé branky Kubíka. Do vedení však domácí o tři minuty později vrátil gólově naladěný Loskot. Aby toho však nebylo málo, jako ledová sprcha přilétli do branky domácích dvě střely z hole Kellermanna v rozmezí minuty a půl. V tu dobu zbývaly tři minuty do konce. Naděje však umírá poslední a konal se další obrat. První milevský útok znovu zaúřadoval, a Loskot se Štvánem stříleli, Jan Keyzlar v roli asistenta – 7:6! Jenže okamžitě po následujícím buly se utrhl Klement a milevské vedení vydrželo pouhé tři vteřiny.

Utkání šlo nakonec do prodloužení. V něm se snad nemohl prosadit nikdo jiný, než bájný specialista na tuto část hry, Daniel Hrůza. Suma sumárum, tento zápas nabídl opravdu strhující finiš se spoustou gólů, ale také velmi nepříjemné obnovené zranění kotníku největšího kanonýra zápasu, Jakuba Loskota, který musel být transportován do nemocnice. Tímto mu přejme brzké uzdravení a návrat na palubovku!

FBC DOŠWICH MILEVSKO – FLORBAL CHOMUTOV 8:7p (1:2, 3:1, 3:4, – 1:0)

Branky a asistence: 2. Loskot (Keyzlar), 26. Loskot (Štván), 37. Loskot,38. Keyzlar (Štván), 54. Loskot (Keyzlar), 57. Loskot (Štván), 59. Štván (Keyzlar), 61. Hrůza – 10. Manas (Kubík), 12. Kellermann (Šnobr), 25. Kubík (Manas), 51. Kubík (Manas), 56. Kellermann (Nekuda), 57. Kellermann (Martin), 59. Klement. Střely: 24:36. Vyloučení: 3:1. Zákroky: Šimák 29 – Kopecký 16 Sestavy:
FBC Došwich Milevsko: Šimák – Hrůza, Štván, Baťala, Kotrba, Krejča, Prokop, Šťovíček, Loskot, Kolín, Keyzlar, Čáp.
Florbal Chomutov: Kopecký (Šrámek) – Vršata, Manas, Šnobr, Holubář, Nekuda, Hennrich, Sýkora, Mikulec, Klement, Krob, Martin, Kubík, Kellermann, Kotlan.

Duel zhodnotil trenér Lukáš Dolejš: Toto vítězství věnujeme Kubovi Loskotovi, hrdinský boj deseti statečných, smekám před jejich výkonem. Opět neskutečný víkend. Děkujeme soupeři za zápas.

Došwiháci jsou po devíti odehraných kolech na skvělém 2. místě! Nadcházející zápas sehrají milevští na domácí palubovce, když v sobotu 27. listopadu hostí FBC Plzeň.