Starší žákyně si odvezly ze Soběslavi plný počet bodů

V neděli 6. března vyrazily ke svému dalšímu dvojzápasu starší žákyně do Soběslavi. Svěřenkyně trenérů Fischera s Kovářem se postupně v soubojích o důležité body utkaly s českobudějovickými Štírkami a Týnem nad Vltavou.

Úvodní duel s českobudějovickými Štírkami byl od začátku velmi vyrovnaný. Tým z krajské metropole chtěl milevským děvčatům oplatit porážky z předešlých vzájemných zápasů. To se jim ale nepovedlo. Došwihačky byly trpělivé, počkaly si na své šance, které nakonec dokázaly přetavit v branky. Českobudějovickému celku dokonce poctivou obranou nedovolily skórovat a duel opanovaly v poměru 4:0.

Ve druhém zápase vyzvaly Milevšťandy Rudé Dračice z Týna nad Vltavou. V tomto zápase měly Došwihačky svému soupeři co vracet. V předešlém vzájemném střetnutí totiž s Týnem nad Vltavou padly 2:3. Tentokrát ale milevský celek nenechal nic náhodě. Na úvodní gól milevských dokázal soupeř ještě reagovat, od té doby ale byly jeho síly krátké. Došwihačky postupně zlepšovaly svůj výkon, za což byly odměněny několika brankami. Za potlesku rodičů, kteří milevský celek dorazili do Soběslavi podpořit v hojném počtu, nakonec odcházela děvčata ze zápasů jako vítězky po výsledku 6:1 a odplata byla na světě.

Hodnocení trenérů Kováře a Fischera: Všem holkám za tento turnaj patří velké uznání, předvedli individuální dovednosti a hlavně týmové, těch si vážíme nejvíce. Dařila se nám hra, kterou chceme hrát. Perfektní byli i rodiče, kteří hnali holky kupředu a ty se jim odvděčily výkonem na hřišti. Tímto všem fanouškům, kteří přijeli za námi do Soběslavi děkujeme a těšíme se na příští týden do Týna nad Vltavou.

Díky dalšímu stoprocentnímu zisku bodů se Došwihačky vyhouply na druhé místo tabulky. Tři body ztrácejí Milevšťandy na první Písek, který má však o zápas navíc. O jeden zápas navíc má také českobudějovický Meťák, který ztrácí na milevský celek jediný bod. Právě s těmito soupeři se Došwihačky poměří již příští neděli v Týně nad Vltavou.