Junioři B si z Tábora odvezli plný počet bodů

V sobotu 26. března vyjela rezerva juniorů k dalšímu dvojzápasu. Tentokrát do nedaleké nové sportovní haly v Táboře. Nutno říci, že do Tábora vyjela sestava velmi poslepovaná, jelikož nastoupilo do pole pouhých osm hráčů, z toho valná většina výpomoc z hlavního týmu juniorů nebo dorostenců.

V prvním zápase čekala milevskou družinu velká výzva, do cesty se totiž postavil ne příliš oblíbený soupeř – Strakonice, které k zápasu přijeli také v nízkém počtu hráčů. Utkání začalo lépe pro modrobílé, kteří bez nějakých větších komplikací zkušeně hlídali průběh zápasu, po povedených akcích došli k pohodlnému vysokému vítězství 14:6. Strakoničtí se začali nejvíce gólově prosazovat ve třetí třetině, to jim ale pochopitelně na body stačit nemohlo. Došwiháci předváděli pohledné kombinace a zápas si naplno užili.

Los sobotního hracího dne však nebyl pro Došwiháky příliš milosrdný. Sotva došli do šatny a posílili se rychlými cukry, už za dvacet minut nastupovali k dalšímu utkání. Tentokrát změřili síly s největším favoritem Jihočeské ligy juniorů, tedy s okresním rivalem z Písku. Úvod zápasu byl velmi vyrovaný a energický ze strany Písku, který měl i velkou převahu, co se počtu hráčů týče. Ani to však milevské srdnaté bojovníky nezastavilo. První třetinu zápasu s Pískem po gólu Adam Dvořáka opanovali. Písecké po celé utkání trápila koncovka. V okresním derby trefovali ve vyložených šancích tyče, či své dělovky mířili mimo zařízení milevské opory Petra Šimáka, a tak modrobílí trestali. V poslední vteřině druhé třetině vstřelil druhý gól po pěkně umístěné střele Daniel Dolejš. Ve třetí třetině hned z úvodu přidal pojistku v podobě dvou gólů Jan Keyzlar. Písečtí sice stačili ještě snížit vedení milevského celku, vyrovnat se jim už nepodařilo. Došwiháci si tak z Tábora odvezli cenný zisk šesti bodů, o důležité body okradli první Písek i druhé Strakonice. Díky stoprocentní sobotě se Došwiháci přiblížili v tabulce na dosah čtvrtému Meťáku České Budějovice. Možnost

Další možnost zlepšit svoji bodovou bilnaci budou mít svěřenci trenérů Lukáše Dolejše a Zdeňka Plochy tuto sobotu, kdy je čeká domácí dvojzápas. Od půl třetí odpoledne vyzvou Došwiháci Tábor, od půl šesté na ně čeká opět celek z Písku. Doražte kluky podpořit do haly!

Sestava: Šimák – Chalupa, Schorník, Trojáček – Keyzlar, Dvořák, Dolejš, Novotný, Krejča

Hodnocení zápasu od trenéra Lukáše Dolejše: Na tyto dva zápasy jsme jeli bohužel jen s devíti hráči v sestavě. Nicméně všichni co jeli, vyrazili si zahrát pro radostm, což bylo od začátku vidět. Oba soupeře jsme porazili a navíc předvedli pár krásných akcí, po kterých padaly naše branky. Podržel nás i brankář Petr Šimák. Hrálo se v krásné nové hale, takže se dá říci, že jsme měli moc pěknou sobotu.