Příměstský kemp Došwiháček nabídl plno zábavy a pohybu

Od pondělí 25. do pátka 29. července proběhl napříč celým Milevskem tradiční příměstský kemp Došwiháček. Kvalifikovaní trenéři se v letošním roce starali o dvaačtyřicet účastníků kempu, šest členů dokonce tvořila dívčí složka.

Úvodní den kempu odstartoval úvodním proslovem prezidenta klubu Lukáše Dolejše. Byla stanovená určitá pravidla, která se musely v průběhu kempu dodržovat. Každý účastník navíc obdržel dárek v podobě trička a čepice. Po krátkém povídání se všichni vrhli na sportování. Po rozcvičce se účastníci rozdělili do týmů a předvedli svým novým trenérům své běžecké a koordinační schopnosti. Hned od úvodu kempu byla na dětech vidět velká snaha a hlavně soutěživost. Po vydatném obědě přišel na řadu ten nejkrásnější sport, tedy florbal. Po práci s hokejkou jsme prověřili nové brankáře a nakonec dne jsme si i zahráli. Úplně na závěr pondělí poté přišel souboj ve fotbale mezi trenéry a hráči.

Úterní den odstartoval opět v hale, kde si účastníci vyzkoušeli na jednotlivých stanovištích koordinační a následně posilovací cvičení. Po obědě jsme poté navštívili zdravotní záchranářskou službu v Milevsku, kde jsme absolvovali zajímavou přednášku, kterou vedl, současný hráč mužské béčka, Jakub Prokop. Odpoledne opět patřilo florbalu, když děti ukázaly trenérům, jaký pokrok udělaly.

Středa odstartovala souboji ve všech různých sportech. Děti svedly tvrdé bitvy ve fotbale, házené, kroketu nebo americkém fotbalu. Ještě před oběděm poté děti opět poměřily síly ve florbale, o napínavé souboje nebylo nouze. Odpoledne jsme se poté přesunuli ven, kde přišla na řadu královna všech disciplín, tedy atletikya Všichni si vyzkoušeli hod oštěpěm, běhy na krátké i dlouhé tratě, skok do písku nebo hod medicibalem.

Předposlední den kempu poté dopoledne nabídl velké souboje v běhatlonu, který trenéři pro aktéry připravili. Náročnou trať zvládli S bravurou všichni účastníci, kteří mezi sebou poměřili síly nejprve v týmech a poté v individuálním závodě. Ti nejlepší byli poté v několika kategoriích odměněni. Odpoledne přišlo to, na co se možná děti nejvíce těšily, přesunuli jsme se totiž na milevské koupaliště, kde jsme strávili celé odpoledne a čtvrteční den zde i zakončili.

Rychle to uteklo a přišel pátek, tedy závěrečný den. Jak to již v posledních letech bývá zvykem, tak i letos jsme vyrazili na celé dopoledne do přírody. Děti zde dostaly za úkol postavit si vlastní dráhu ze všeho, co najdou v lese. Projevila se velká vynalézavost a trenéři nevěřili vlastním očím, co aktéři dokázali vymyslet. Po závěrečném obědě poté došlo na bitvy v různých sportech, rozhodující zápas mezi trenéry a hráči ve fotbale a závěrečné posezení. Po společné debatě a rozebrání celého průběhu kempu přišlo na řadu ocenění všech účastníků. Každý si odnesl domů diplom s hodnocením od svého trenéra a malý klubový předmět. Jako každý den poté na konci proběhlo závěrečné protažení, které mělo děti uklidnit a sloužilo i ke správné regeneraci. Na to jsme během kempu pečlivě dbali. Největší odměnou pro trenéry bylo poté to, že se ratolesti vracely zpět ke svým rodičům spokojeni a plni zážitků z celého týdne. V průběhu kempu se o účastníky starali kvalifikovaní trenéři Adam Černý, David Prokop, Pavel Kothera, Matěj Habart, Jaromír Hrůza a samozřejmě Lukáš Dolejš.

Kemp zhodnotil prezident klubu Lukáš Dolejš: Dovolte mi abych jen v krátkosti zhodnotil náš kemp. Jsem moc rád, že se mohl uskutečnit. Jsem moc rád, že se uskutečnil bez jakéhokoliv opatření a tudíž mohl proběhnout na plný pecky. Jsem moc rád, že se uskutečnil s takovým velkým počtem mladých sportovců a bez jediného vážnějšího zádrhele.
V názvu našeho kempu je sportovní kemp. Je pro nás zcela zásadní na Došwiháčku sportu věnovat skoro veškerý čas. Jsem moc rád, že všechny děti toto zvládly a poprvé v historii nám nikdo neodpadl, i když to někdy asi bolelo. Po celý týden jsme se snažili naše sportovce držet v pohybovém zatížení a ukázat jim, že sportem se dá krásně bavit a že při něm získají nové kamarády a novou partu. Toto prostředí se snažíme vytvářet i u nás v klubu a na akcích typu Došwiháček obzvláště. Moc mě těší, že dle zájmu a zaujetí všech během uplynulého týdne se nám to povedlo. Vyzkoušeli jsme opravdu hodně sportovních aktivit a moc mě těší, že pestrost vůbec nikomu nepřekážela.

Jménem klubu bychom rádi ještě jednou poděkovali všem účastníkům a jejich rodičům za účast na kempu. Věříme, že jste si kemp užili minimálně stejně jako my! Už teď vyhlížíme příští ročník!