Oba týmy starších žáků zahájily sezonu, Došwiháci ukázali své možnosti

V sobotu 17. září po dorostencích, juniorech a mužích zahájili svoji sezonu také starší žáci. V letošní sezoně budou reprezentovat klubové barvy hned dva týmy, podobně jako v předešlém ročníku. Modrým tým odcestoval do Písku, tým bílých čekal domácí turnaj.

MODŘÍ

Starší žáci modří, tedy věkově starší a zkušenější, vyrazili ke svému prvnímu turnaji do Písku, kde byly na programu zápasy elitního výkonnostního koše. Svěřence Adama Černého čekali čtyři soupeři a Došwiháci chtěli ukázat zlepšení oproti přípravným duelům, které se jim příliš nepovedly.

Milevští zahájili turnaj bitvou s českobudějovickým Meťákem. Po ospalém úvodu začali Došwiháci přebírat otěže zápasu, bohužel je však v zápase trápila koncovka. Naopak soupeř byl v zakončení chladnokrevný, díky tomu si z utkání odnesl výhru 1:0. Ve druhém duelu poté Došwiháci vyzvali silný tým Písku. Od začátku utkání však byla vidno, že půjde o vyrovnané utkání. Soupeř sice šel rychle do vedení, od té doby však Milevští srovnali krok ve hře a následně i výsledkově. Oba celky měly další šance, které se však nepodařily využít, a tak se body dělily.

Již v pořadí třetí duel nabídl souboj se Strakonicemi, se kterými Došwiháci v přípravě vysoko prohráli. Po zaspaném začátku sice milevský celek rychle prohrával o dvě branky. Ve druhé části však předvedl výborný kombinační výkon, který podtrhl třemi vstřelenými brankami. I soupeř však dokázal se prosadit, a tak se opět body dělily, tentokráte za remízu 3:3. Poslední duel soboty poté postavil do cesty milevským českobudějovické Štíry. Po první polovině svítil na ukazateli skóre stav 1:1. Soupeř vysoko napadal, což obšas dělalo Došwihákům problémy. Díky rychlé kombinaci se však podařilo ve druhém poločase toto zlepšit, z čehož pramenily branky. Bohužel soupeř díky využité přesilové hře a důrazu na brankovišti dokázal překlopit vedení na svoji stranu. Milevští bojovníci však nic nevzdali, ba naopak. Po pouhých deseti vteřinách bylo opět srovnáno. Více branek už v tomto napínavém duelu nepadlo, a tak turnaj zakončili Došwiháci třetí remízou.

Hodnocení od trenéra týmu Adama Černého: Turnaj hodnotím kladně. Odehráli jsme tři a půl kvalitních zápasů. Jsem rád, že se všichni snažili do hry aplikovat věci, které v tréninku trénujeme. Sami hráči a hráčky poznali, že pokud plní pokyny, tak to má smysl. Podle mého ani soupeři nečekali, že se takovým kombinačním stylem budeme prezentovat. Srážela nás produktivita, na které budeme pracovat. Rozhodně jsme si zasloužili minimálně dvě výhry. I tak jsme zanechali velmi dobrý dojem. Nesmíme však usnout na vavřínech. Je potřeba pokračovat ve stejném zaujetí jako poslední tréninky a stále se posouvat. Tenhle tým na to určitě má. Díky všem za sobotu a těším se na další turnaje!

Sestava: Novák – Řehoř, Hrych, Prokopová, Vaniš, Koudelka, Rataj, Dušek, Čunátová, Macko.

BÍLÍ

Bílí starší žáci se potýkali před startem turnaje s řadou absencí, nemoci, nemoci vyřadily několik hráčů a hráček, a tak dostali větší příležitost na domácí palubovce se ukázat mladší žáci. A nevedli si vůbec špatně! V úvodním duelu na turnaji sice přišla vysoká porážka od Tábora, který však byl především fyzicky vyspělejším týmem. Další dva zápasy však už byly o poznání vyrovnanější. Duel se Soběslaví nabídl přelévanou vedení z jedné strany na druhou. Milevští dokázali aplikovat styl, kterým se chtějí prezentovat, a tak se dařilo dlouho soupeře trápit. Nakonec se však přiklonilo vítězství na stranu soupeře, který rozhodl v posledních minutách duelu. Závěrečný duel na domácím turnaji byl však sladkým vyvrcholením. V bitvě se Strakonicemi se opět vedení přelévalo. Vyrovnaná bitva však tentokráte vyzněla lépe pro mladých milevský tým, který se tak mohl radovat z výhry a zakončil tak turnaj s pozitivním pocitem do dalších turnajů!

Hodnocení od trenéra Jaromíra Hrůzy: Souběh zápasů s modrými znamenal větší šanci pro mladší žáky, kteří v sestavě doplnili marody a omluvené hráče. Musím říct, že až na zápas s Táborem, který nás přehrál především fyzicky, tak jsme hráli velmi sympaticky a hlavně se nebáli hrát. Takto složený tým pro první turnaj mě velmi příjemně překvapil a myslím si, že za celé nasazení si zasloužil i výhru nad Soběslaví, kde byl pouze jeden rozdílový hráč. Také bych chtěl vyzdvihnout výkon brankařky, která chytala moc hezky a měla velký podíl na výsledcích. Celému týmu chci poděkovat za nasazení a výkony, protože na úvod sezony to bylo dobré. Věřím, že se od tohoto výkonu odrazíme a podpoří nás to v další práci na trénincích. 

Sestava: Balážová – Vácha, Zelenka, Kodad, Štolz, Fridrich, Kripner, Prášek, Peterka, Štolz

Došwiháci ukázali své možnosti. Modrý tým předvedl, že se může měřit s těmi nejlepšími v kraji a bojovat na konci sezony o zajímavý výsledek. Tým bílých poté zapojil do hry mladší žáky, pro které jde o super zkušenost zahrát si proti starším hráčům. Postupně zlepšující výkony naznačili, že i tým bílých může pomýšlet na dalších turnajích výše!