Dorostenci zaskočili brněnský Hattrick a zapsali první výhru v sezoně

V neděli 25. 9. vyrazili dorostenci ke druhému turnaji v sezoně. Po nepovedených výsledcích, které zaznamenali svěřenci Michala Trojáčka a Tomáše Habarta na úvod v Brně, si chtěli Došwiháci zlepšit reputaci v Týně nad Vltavou, kde se střetnuli s dalšími těžkými protivníky.

Dorostenci jako první vyzvali pražský tým BUTCHIS. Do utkání nastoupili Milevští v nekompletní sestavě, přesto si na soupeře věřili. Úvod zápasu byl opravdu raketový, když po necelé minutě svítil stav 1:1. I přes dobrou hru milevského celku se vedení ujal soupeř, který dvěma brankami do první pauzy odskočil. Během druhé části Milevští nepolevovali ve své aktivitě, postupně začali přebírat iniciativu a přišlo zasloužené snížení. Pouhých devět sekund před druhou sirénou však přišla neštastná branka, a tak soupeř opět odskočil. Došwiháci nic nezabalili a na startu třetí části opět snížili, to však bylo z jejich strany vše. Soupeř se nesložil, ba naopak. Začal proměňovat své šance a nakonec dokázal odskočit třemi brankami a utkání dovedl do vítězného konce.

FBC DOŠWICH MILEVSKO — BUTCHIS 3:7 (1:3, 1:1, 1:3)

Ve druhém zápase na turnaji vyzvali Došwiháci silný Hattrick Brno. Milevský celek však odehrál parádní utkání. První branka se Došwihákům podařila vsítit z trestného střílení. Konce třetin však Došwihu nevycházely, a tak přišlo vyrovnání. I ve druhé části ale Milevští pokračovali v nastolené hře a po využité přesilové hře vedli. Dvě minuty před druhou přestávkou bylo ještě veselo, když se Milevští dostali do trháku o dvě branky. Třetí část nezačala pro Došwiháky ideálně, soupeř rychle snížil. Během dalšího průběhu Hattrick měl k dispozici dvě přesilové hry. Díky velké obětavosti a bojovnosti se však podařilo Došwihákům skóre udržet a zapsat tím pádem skalp velkého týmu!

FBC DOŠWICH MILEVSKO — FBŠ Hummel Hattrick Brno U17 3:2 (1:1, 2:0, 0:1)

Komentář trenéra Michala Trojáčka: Na BUTCHIS jsme si věřili, bohužel soupeř dokázal vždy odskočit. I přes dobrý výkon se nám body zapsat nepodařilo. Ze zápasu s Hattrickem Brno jsme měli respekt. Kluci ale začali hrát stylem, kterým jsme si řekli a vydrželi jsme u toho celý zápas. Toto nasazení a tempo přineslo ovoce. Výhra je pro nás cenná a motivační do další práce.

Sestava: Habart, Novák – Prokop, Sedlák, Kraus, Pištěk, Řezba, Bauška, Smrčina, Vaniš, Macko, Neužil.

Došwiháci se sice díky třem porážkám poroučí o koš níže, zápas s Hattrickem byl však pro celý tým jistým příslibem do dalších zápasů. Právě na tento duel budou chtít Milevští navázat 8. října, kdy je čeká domácí turnaj, na kterém vyzvou českobudějovický Meťák a brněnský tým TROOPERS.