Víkendový souhrn: přípravka a mladší žáci rozdávali gólovou radost

Vánoce se kvapem blíží. Ještě než všichni usednou ke štědrovečernímu stromku a rozdají si dárky, tak bylo potřeba dohrát poslední hrací víkend roku 2022. Ve hře bylo v došwiháckých barvách hned pět kategorií a byl to pro kub velmi vydařený víkend!

PŘÍPRAVKA

Do nedalekého Písku zajížděla v sobotu přípravka. Naši nejmenší narazili v okresním městě na tři tamní celky. Kluci od začátku rozdávali rodičům a dalším divákům na turnaji gólovou radost. Bavili se florbalem, což podtrhli třemi výhrami a celý turnaj opanovali. Rok 2022 tak zakončili ve velkém stylu a potvrdili svůj herní progres!

Sestava: Matěj Palus, Kryštof Filip, Matěj Tykal, Šimon Tykal, Adam Kodad, Ondřej Stibor, Jakub Kostínek

Zhodnocení od trenéra Pavla Kothery: Na tomto turnaji jsme odehráli pouze tři zápasy. Kluci všechny duely zvládli na výbornou a před Vánoci je to krásná odměna za dosavadní sezonu. Na celém týmu pozoruji obrovské zlepšení a skvělý týmový výkon. Poslední turnaj roku jsme si moc užili. Děkujeme rodičům a přejeme všem krásné Vánoce.

MLADŠÍ ŽÁCI

Domácím turnajem završili rok 2022 mladší žáci. Svěřenci trenérského dua Lukáš Dolejš a Patrik Plocha si dokázali vybojovat postup ze třetího výkonnostního koše, kde se moc neohřáli. Milevští si na domácí palubovce poradili postupně s Kaplicí, českobudějovickými Štíry a spojeným týmem Strakonic a Katovic. Nově skládající tým poznává v letošní sezoně, co je to vůbec velký florbal a nasbíraná vítězství mohou být pro tuto partu velmi povzbudivá.

Sestava: Vácha – Habart, R. Zelenka, K. Zelenka, Červenka, Marešovský, Rataj, Marek, Ondráček, Kripner, Prášek, Rybář, Procházka.

Hodnocení turnaje od trenéra Lukáše Dolejše: Zápasy jsme využili k podpoře herního projevu celého týmu a vůbec chápání principů hry. Dále jsme se snažili budovat týmovost a nastavení týmu. Jsem moc rád, že jsme se v tomto posunuli. Výhry beru jen jako vedlejší věc, i když to kluky potěšilo.“

DOROSTENCI

Až do brněnských Tuřan vyrazili v sobotu 17. prosince na svůj závěrečný dvojzápas roku dorostenci. Došwiháci jako první poměřili síly s pražským BUTCHIS. Milevskému celku nevyšel úvod utkaní a rychle prohrával. I přes několik snížení se nikdy svěřencům trenérského dua Trojáček – Habart nepodařilo dotáhnout na svého protivníka. Pražané vždy odskočili a nakonec slavili i těsnou výhru 6:5.

Ve druhém klání narazili Došwiháci na českobudějovický Meťák. Hned od startu měli navrch v jihočeském měření Milevští, kteří klíčové kroky udělali hned v úvodní třetině, po které vedli 4:1. Postupem času se kreativita a aktivita z milevské strany vytrácela. Své vítězství si však dorostenci utéct nenechali a zakončili tak letošní rok výhrou 7:4.

Sestava: Habart – Prokop, Sedlák, Duba, Dušek, Macko, Pištěk, Neužil, Novák, Mrázek, Řezba, Kraus, Smrčina, Vaniš.

Zhodnocení dvojzápasu od trenéra Michala Trojáčka: První zápas kluci po dlouhé cestě do Brna prospali. Kluci jakoby zapomněli, jak se florbal hraje. Jediným pozitivem zápasu byli golman Matěj Habart, který jako vždy svůj tým podržel a Tadeáš Dušek, který věkově stále patří do starších žáků a v dorostencích vsítil svoji první branku. I když se kluci v poslední třetině probudili, tak už bylo pozdě na obrat výsledku. Druhý zápas proti Meťáku měl být pro nás jednoznačným vítězstvím. To se sice povedlo, ale s obavami. Začátek nám vyšel perfektně, ale díky podcenění soupeře od poloviny druhé třetiny to nebylo přesvědčivé. Koncem třetí třetiny Meťák šel do šesti a díky tomu jsme navýšili náš náskok o dvě branky.  

JUNIOŘI

Bitvy proti krajským rivalům čekali o posledním hracím víkendu roku 2022 na juniory. Jako první se milevskému celku do cesty postavili v sobotu Štíři. Klíčové kroky k výhře Milevští udělali už v první třetině, ve které nasázeli do sítě soupeře čtyři branky a vytvořili si důležitý náskok. Ve své aktivitě pokračovali Došwiháci i ve druhé části, po které vedli už 7:3. Na rozhraní 51. a 52. minuty se podařilo soupeři dvakrát korigovat stav. To však milevské nevykolejilo. Rychle zareagovali a dalšími třemi trefami nakonec rozhodli o jasné výhře 11:5 a vrátili tak soupeři porážku z prvního vzájemného duelu.
Sestava: Hejný – Dolejš, Novotný, Trojáček, Dvořák, Chalupa (C), Baťala, Silvestr, Schorník, Heřmánek, Kolín, Mikeš, Homolka, Dvořák.

V neděli zavítal do Milevska další českobudějovický celek, tentokráte Meťák, který se nacházel na poslední příčce tabulky. Utkání však tentokrát nebylo tak jednoznačné jako v předešlých vzájemných kláních. Soupeř totiž postavil hluboký blok, do kterého se nedařilo dlouho domácím dostat. Naopak smrtonosné brejky soupeř využíval a ve 26. minutě vedl 4:2. Poté se však rozpoutal hurikán domácího celku. Ještě do druhé pauzy totiž Došwiháci nasázeli šest branek a jednoznačně překlopili výhru na svoji stranu. Ve třetí části se již utkání pouze dohrávalo, Milevští si užívali poslední třetinu v roce 2022 a dokonce navýšili své vedení na konečných 11:5. Pozitivem také byla odbytá premiéra v nejvyšší juniorské kategorii pro dorostence Jakuba Krause, Jan Pištěka a Ondřeje Řezbu. Došwiháci po dalším šestibodovém víkendu zakončili úspěšný rok 2022 na skvělém druhém místě tabulky!
Sestava: Hejný (31. Habart)- Dolejš, Novotný, Trojáček, A. Dvořák, Chalupa (C), Baťala, Silvestr, Schorník, Heřmánek, Kolín, P. Dvořák, Sedlák, Kraus, Pištěk, Řezba, Duba,

Zhodnocení od trenéra Lukáše Dolejše: V sobotu jsme nastoupili proti Šťírům. Zápasy s tímto týmem bývají vždy s nádechem derby a někdy jsou dost vyhrocené. Tentokrát se to moc nepotvrdilo. Zápas se hrál v celkem poklidném tempu a my jsme si naše další vítězství celkem pohlídali. Bylo to pro nás velmi cenné vítězství, protože jsme získali velmi důležité tři body. V neděli na nás soupeř vyrukoval s totální defenzívou a my jsme se nemohli prosadit. Soupeř hrozil převážně z protiútoků a dokonce se díky jejich proměnění dostal i do vedení. Kluci však ponechali hlavy v klidu a postupem času ukázali svoji dominanci. Oba zápasy jsme jasně vyhráli a počet bodů dotáhli na vynikajících šestatřicet. Jsem moc rád, že za nás nastoupili i další dorostenci, kteří si tak odbyli premiéru v juniorské lize. A musím říci, že to byla povedená premiéra. Celkově jsem s vývojem soutěže velmi spokojen. Jsme v popředí tabulky a náš cíl v podobě postupu do play off se přibližuje. Díky klukům za to, jaký tým tvoří a nejen jim přeji krásné Vánoce. 

Svůj pohled na celý hrací víkend juniorů poskytl i Daniel Dolejš: Myslím si, že skvěle zvládnutý víkend s vánoční atmosférou. V sobotu jsme byli výborně bojovně naladění a šli jsme si za výhrou a kontrolovali zapas. V neděli jsme se střelecky trápili a neměli moc štěstí, i když jsme zápas měli pevně v rukou. Nakonec se ukázala spravedlnost a začalo se nám dařit nejen herně, ale i střelecky. Díky tomu jsme otočili zápas. Věřím, že tento tým má budoucnost.

Poslední hrací víkend roku 2022 byl výsledkově hodně povedený a podtrhl vydařený celý tento rok. Děkujeme všem za podporu a těšíme se na všechny na další společné cestě!