Těžký start nového roku, Došwich míří do Písku

Těžká prověrka čeká na úvod roku 2023 na mužské áčko. Došwiháci v neděli odcestují do nedalekého Písku, kde je vyzve tamní okresní rival. Úvodní buly zápasu bude vhozeno v 18 hodin.

O SOUPEŘI

Písečtí před novým ročníkem výrazně posílili, mužstvo doplnila zkušená jména ostřílená z vyšších soutěží a klub se netajil s ambicí postoupit. Start ročníku však tým od Otavy úplně nezachytil, nezvládl duely s rivaly z předu tabulky a padl i s Dačicemi. V posledních zápasech je to však jiná písnička. Z posledních sedmi duelů Písečtí prohrávali jen jeden, a to doma s plzeňskými Gorilami po prodloužení. I díky tomu aktuálně Písek okupuje čtvrtou příčku tabulky se ziskem čtyřiatřiceti bodů. Písečtí dominují především na domácím hřišti, kde o svoji neporazitelnost přišli ve zmíněném utkání s Gorilami Plzeň, od Otavy se body odváží těžko. Co se týče produktivity, tak té vévodí zkušenost. Již třiatřicet bodů nasbíral hráč se zkušenostmi z nejvyšší soutěže či Norska, řeč je o Janu Králíkovi. Za ním je poté další ostřílený borec Michal Měřička, trojici nejproduktivnějších hráčů poté uzavírá Michal Cigánek. O pikantní souboj půjde také z toho pohledu, že branku Písku stráží několikátým rokem Vlastimil Dvořák, odchovanec milevského florbalu.

NÁŠ TÝM

Došwiháci půjdou do zápasu dlouhou sérii výher, která se aktuálně prodloužila již na dvanáct zápasů. Před Vánoci však Došwiháci v zápasech nezachytili vstup a museli v utkáních s Jindřichovým Hradcem i Dačicemi dotahovat, což se povedlo a byly z toho nakonec vysoká vítězství. Během Vánoc si hráči mohli odpočinout, ale zároveň mužstvo Marka Jiříka i trénovalo, jelikož si každý uvědomuje, že sezona se blíží k nejdůležitějším bojům. K zápasu v Písku by měl mít lodivod milevské střídačky k dispozici všechny hráče. Oba týmy se v této sezoně potkávají již potřetí. Nejprve se celky utkaly na začátku září v rámci Poháru Českého florbalu. V Písku se radovali Došwiháci z výhry po nájezdech. O měsíc a půl později po závěrečném hvizdu opět vypukla radost na milevské straně, když Milevští zvládli utkání 6. kola otočit a zvítězit 7:5 na domácím hřišti. Bude trilogie završena dalším vítězstvím?

Co od utkání očekává trenér Marek Jiřík? Konečně to zase startuje a hned zápasem v Písku. V této sezóně už to bude třetí vzájemné utkání, takže by se týmy neměly vzájemně ničím překvapit. Písek neměl zrovna ideální vstup do sezóny, ale v poslední době ukazuje dobrou formu. Víme, že nás čeká hodně těžký zápas, ale věřím tomu, že jsme přes pauzu dobře potrénovali a zápas zvládneme. Takže pokud nemáš v neděli večer co dělat, tak nás určitě přijeď podpořit.

Svůj předzápasový pohled nabídl i kapitán Adam Černý: Těžká prověrka hned na úvod nového roku. Jsme si vědomi kvalit Písku, mají silné tři formace, které dokáží zahrozit za každé situace. My jsme však udělali v sezoně velký progres a rozhodně nehodláme končit vítěznou šńůru. Očekávám tvrdé utkání, plné emocí. Určitě bude skvělá kulisa. Věřím, že nás dorazí podpořit i naši fanoušci. Moc se na utkání těšíme, jdeme si pro to!

Jak již bylo zmíněno, okresní derby je vždycky v něčem speciální. Pokud máš čas, tak rozhodně neváhej a doraž v neděli do písecké obloukovky podpořit milevský celek!