Mužské áčko obrátilo vývoj v Písku a opět ovládlo okresní derby

V neděli 8. ledna vstoupilo do roku 2023 i mužské áčko, které čekala nemalá výzva. Došwiháci totiž zamířili do nedalekého Písku, kde vyzvali tamní celek v rámci dalšího okresního derby. Obě mužstva před vánoční pauzou vykazovala velkou formu, a tak se čekala velká bitva o důležité body.

Okresní derby táhlo zájem diváků, již při rozcvičkách se postupně písecká obloukovka naplnila, a tak se dal očekávat i souboj na tribunách. Utkání začalo zostra hned od úvodu, obě mužstva na nic nečekala a nehrál se žádný opatrný florbal. Z první branky se hned po necelých čtyřech minutách radovali Písečtí. Po ztrátě v defenzivě se dostal do úniku Šanda, který se nemýlil. Domácí povzbuzeni vstřelenou brankou měli v úvodu navrch, avšak další branky vytěžit nedokázali, a tak se postupně hra srovnala. Dokonce Milevští si dokázali vypracovat zajímavé příležitosti, v první třetině je však trápila produktivita. Dvakrát se za Dvořákem rozezvučněla tyč, jednou dokonce míček poskakoval po brankové čáře, ale žádná branka z toho nebyla.

Ve druhé části oba týmy ještě přidaly na obrátkách a byl k vidění v písecké obloukovce rychlý zápas s emocemi na obou stranách. Milevští měli k dispozici hned na startu prostřední periody přesilovou hru, kterou však nevyužili. Ujala se až druhá o několik minut později. Černý našel za brankou Matěje Doubka, který se rychle vytočil a procpal míček za záda Dvořáka. Touhle brankou se rozpoutal obrat milevského celku. O necelých třicet sekund později totiž zůstal na středu hřiště volný Petr Dolejš a přesnou ranou do pravého horního rohu obrátil vývoj. To však nebylo ze strany Došwiháků vše. O dalších třicet sekund později se vymotal z rohu Lukáš Trojáček našel si prostor na středu a bombou pod horní tyč přidal třetí branku Došwiháků. Písečtí měli možnost se oklepat při početní výhodě, perfektní práce milevské obranné čtveřice však tomu zabránila, a tak si Došwiháci odnášeli do třetí části dvoubrankový náskok.

Ve třetí periodě drželi dlouho Milevští dvoubrankový náskok, ten se však snížil v 50. minutě, kdy se dostal z bezprostřední blízkosti do zakončení Cigánek a rychlou ranou snížil. Domácí najednou byli politi jako živou vodou a začali více držet míček. Rychlé vytřízlivění však přišlo v 54. minutě z hole Martina Dolejše, který přesnou ranou pod horní tyč opět navýšil náskok. Necelé tři minuty před koncem ještě zkusili Písečtí odvolat brankáře, ani to však nevyšlo. Naopak se podruhé v zápase prosadil Lukáš Trojáček. Písek se sice dočkal vstřelené branky z hole Jana Králíka, Došwiháci ale opět kontrolovali trefou Matěje Doubka. Po závěrečné siréně tak mohla na milevské straně vypuknout velká radost. Došwiháci zvládli další jihočeské derby a mohli se radovat z cenného zisku tří bodů! Na utkání si našlo do písecké obloukovky cestu 267 diváků, parádní atmosféra, za kterou oběma fanouškovským táborům děkujeme! Více takových zápasů!

FbC Písek 3:6 FBC DOŠWICH MILEVSKO (1:0, 0:3, 2:3) 

Branky a asistence: 4. Šanda, 50. Cigánek (Slunečko), 60. Jan Králík (Kolínský) – 30. Doubek (Černý), 30. P. Dolejš (Hrůza), 31. Trojáček, 54. M. Dolejš, 59. Trojáček (Řezník), 60. Doubek. Rozhodčí: Dubský – Jakub Mikolášek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:1. Diváků: 267. Zásahy brankářů: Dvořák 29 – Kahoun 28. Diváci: 267.
Sestavy:
Fbc Písek: Dvořák (Tvrdík) – Kučera, Mikeš (C), Staněk, Trkovský, Chvosta, Cigánek, Slunečko, Králík, Měřička, Prokopec, Slepička, Štěpán, Prčík, Walter, Šanda, Kolínský.
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Keyzlar, Plocha, Odložilík, Kotrba, Staněk, Čáp, Chalupa, Černý (C), Loskot Jak., Doubek, M. Dolejš, Hrůza, P. Dolejš, Trojáček, Dvořák, Řezník, Kolář, Novotný.

OHLASY:

Trenér Marek Jiřík: Došwich v Písku nemá šanci? No a jak to dopadlo? Tahle věta udělala z mých hráčů monstra, která tady chtěla za každou cenu vyhrát. Dneska to bylo náročné utkání. V zápase nás trápila produktivita, která dlouho držela soupeře ve hře. Jsem rád, že se nám vstup do nového roku povedl a jedeme dál! Děkuji za fanouškům za skvělou atmosféru! Soupeři děkuji za férový zápas a přeji mu hodně štestí do zbytku sezony. DOŠWICH MILEVSKO!!!

Brankář Miloš Kahoun: Krásné utkání a nesmírně důležité tři body z Písku. První třetina byla od nás trošku nervóznější, ale ve druhé jsme se do toho třemi rychlými góly dostali a vytvořili si dostatečně velký náskok. Písek hrál velmi dobře, ale my jsme díky skvělé defenzivě a proměňování šanci zvítězili. Velký dík patří všem divákům, kteří na zápas dorazili, byl to nezapomenutelný zážitek zahrát si před takovou kulisou. Teď se musíme soustředit na domácí zápas v sobotu proti Rokycanům, kde budeme chtít brát tři body. Doufáme, že nás opět naší skvělí fanoušci přijdou podpořit. Osss

Okresní derby mělo vše, parádní atmosféru, převraty, emoce. Díky dalším třem bodů posunuli Došwiháci svoji vítěznou šňůru již na třináct utkání a na svého okresní rivala navýšili svůj náskok v tabulce již na jedenáct bodů. Milevští však nesmí usnout na vavřínech, již tuto sobotu je totiž čeká další utkání! Do Milevska zavítají Rokycany, úvodní buly zápasu bude vhozeno v 18 hodin!