Mužské áčko naplnilo roli favorita a přehrálo doma Rokycany

V sobotu 14. ledna se poprvé v novém roce ukázalo na domácí palubovce mužské áčko. Došwiháci vyzvali v rámci dalšího divizního kola Rokycany, které neprožívají ideální ročník a krčí se na posledním místě tabulky. Cíl byl jednoznačný, prodloužit vítěznou šňůru.

Došwiháci nastoupili do utkání v poněkud oslabené sestavě. Junioři totiž hráli své utkání nejvyšší soutěže v Plzni a někokik hráčů chybělo kvůli zraněním či jiným důvodům. Naopak soupeř z Rokycan před koncem přestupního termínu přivedl do svého týmu na střídavé starty hráče plzeňského FBC hrající druhou nejvyšší soutěž. Rozhodně se tak nedalo čekat jednoduché klání pro milevské, což se ukázalo hned na začátku. Po necelé minutě a půl natáhl od mantinelu Hajšman a prudkou ranou otevřel skóre. Vedení však hostům vydrželo necelou půl minutu hry, když rychle srovnal stav Matěj Doubek. Došwiháci se rozjížděli pozvolna, Západočeši podnikali rychlé protiútoku, kterými zlobili obranu domácíhch. V čase 5:03 však přeci jen šli poprvé do vedení Milevští, když se poprvé před domácím publikem dokázal prosadit v milevském dresu Ondřej Řezník, který si převzal přihrávku od Černého a v tváří tvář hostujícímu brankáři se nemýlil. Hosté se však nevzdávali, další rychlý protiútok zakončil Kozelka a bylo opět srovnáno. To však nebylo z první části vše. Matěj Doubek totiž svojí druhou v zápase opět vrátil vedení milevskému celku. V sedmnácté minutě při protiútoku Došwiháků byl jeden z hráčů faulován a rozhodčí nařídili trestné střílení. To bez větších problémů dokázal proměnit Jan Keyzlar, pohlednou stahovačkou přiřkl na stranu domácích dvoubrakový náskok po úvodní třetině.

Od druhé části už však měli Milevští zápas pevně v rukou. Rokycanští doplatili na nízký počet hráčům, se kterým na jih Čech dorazili. Při rozcvičce se totiž západočeskému celku zranil jeden z hráčů do pole, tudíž Rokycany nastoupily pouze s devíti hráči do pole, což se postupně projevilo na fyzické kondici. Západočeši se postupně zatáhli na svoji polovinu a snažili se občas zahrozit z protiútoků, utkání se tak pevně dostalo do moci svěřenců Marka Jiříka. Hned na startu druhé půle si dobře našel prostor před brankou Jan Keyzlar a druhou brankou v zápase navýšil vedení. Ve 27. minutě poté ukázal důraz před brankou Jakub Kotrba a uspěl při přesilové hře. O dvě minuty později poté využil chyby v rozehrávce brankáře hostí Adam Černý a už to bylo o pět branek. Druhou periodu pak brankově zakončil ještě Petr Dolejš a Milevští si tak nesli do závěrečné periody pohodlný náskok.

Utkání postupně ztratilo na rychlosti a tempu, ani jeden z celků se již nikam nehnal. I přesto dokázali Došwiháci svůj náskok ještě navýšit díky Janu Keyzlarovi a Matěji Doubkovi, kteří oba zkompletovali hattrick. Hosté však zaslouží za svůj výkon absolutorium, nevzdali se a svými protiútoky zatápěli milevské obraně. Nejednou musel Došwiháky podržet výborným zákrokem podržet brankář Luboš Zeman. Milevští však utkání nakonec dovedli k poklidnému vítězství a protáhli tak svoji vítěznou šňůru!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 10:3 FBC ROKYCANY (4:2, 4:0, 2:1) 

Branky a asistence: 2. Doubek (Keyzlar), 6. Řezník (Černý), 14. Doubek (Čáp), 17. Keyzlar (TS), 21. Keyzlar (Řezník), 27. Kotrba (Černý), 29. Černý, 34. P. Dolejš (M. Dolejš), 43. Keyzlar (Řezník), 48. Doubek (Řezník) – 2. Hajšman (Winter), 12. Kozelka (Hajšman), 53. Hajšman (Bendek). Rozhodčí: Buzický – Dolejš. Vyloučení: 4:1 + Hrůza 2+10 os. trest. Využití: 1:0. Diváků: 85. Zásahy brankářů: Zeman 24 – Štochl 34.
Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Zeman (Kahoun) – Keyzlar, Plocha, Odložilík, Kotrba, Černý (C), Doubek, M. Dolejš, Hrůza, P. Dolejš, Řezník.
FBC ROKYCANY: Štochl – Bendek, Štván (C), Winter, Faitenhanzl, Nový, Zelenka, Fiala, Kozelka, Boháč, Hajšman.

Velmi těžkou zatěžkávající zkouškou projdou Došwiháci hned o následujícím víkendu. Milevští totiž zamíří do Prahy, kde v sobotu od 20 hodin vyzvou aktuálně druhý celek tabulky, Wizards!