Muži A vyzvou v Praze silné Wizards

Další těžká venkovní šichta čeká v sobotu na mužské áčko. Došwiháci vyrazí 21. ledna do hlavní metropole České republiky, konkrétně do Kunratic, kde vyzvou aktuálně druhý tým tabulky Wizards DDM SO Praha 10. Úvodní buly zápasu padne ve 20 hodin.

O SOUPEŘI

Wizards jsou nejbližším pronásledovatelem Došwiháků. Pražský celek během odehraných sedmnácti zápasů nastřádal na své konto jedenčtyřicet bodů a na milevský celek ztrácí sedm bodů. Během dosavadního průběhu sezony padl pražský celek pouze třikrát. Poprvé na hřišti plzeňských Goril, následně na milevské půdě a naposledy 19. listopadu doma s Pískem. Právě náš okresní rival je jediným týmem, který dokázal přemoci Wizards na jejich hřišti, odsud se body vozí opravdu těžko. Čarodějové těží ze zkušeností, které hráči nasbírali při dlouholetém působení klubu Národní lize, odsud se poroučeli v minulém ročníku. V letošní sezoně mají Wizards jistě jednoznačný cíl, vrátit se zpět o ligu výše, což naznačují i jejich výsledky. Pražany táhne především zkušená dvojice Karel Smutný a Martin Lazárek, kteří dohromady nasbírali již přes sto bodů a v tabulce produktivity celé soutěže jim patří elitní pozice. Není to však pouze o této dvojici, bodově se daří v posledních duelech i Sebastianu Maxovi, Davidu Boudovi, Tomáši Branžovskému či Janu Hellerovi. Ofenziva je opravdu silnou stránkou pražského celku a Milevští se musí mít opravdu na pozoru. Utkání Wizards bývají často na góly velmi bohaté a divácky atraktivní. Pražané v jedenácti případech totiž odcházeli z utkání s dvouciferným počtem nastřílených branek.

NÁŠ TÝM

Došwiháci půjdou do zápasu namotivováni prodloužit vítěznou sérii, která činí již patnáct duelů. Milevští navíc k tomu nenašli zatím přemožitele na venkovních hřištích a byli by rádi, pokud by tomu tak bylo i po sobotním večeru. Marek Jiřík bude mít oproti předchozímu týdnu k dispozici juniory a další hráče základní sestavy. Přesto však sestava nebude kompletní kvůli několika delším zdravotním problémům či jiným důvodům. I přesto odjede do Prahy dostatečně silný tým a namotivovaný uspět.

Co od zápasu očekává útočník Matěj Doubek? Zápas bude hodně podobný prvnímu. To znamená, že nás čeká hodně útočný a rychlý florbal. Musíme dobře pokrýt jejich ofenzivní opory Lazárka a Smutného. To je největší zbraň Wizards a asi nejlepší a nejvíce sehraná dvojice v soutěži. Pokud budeme hrát jako s Pískem, tak nemám o výsledek obavy a pojistíme si první místo.

Svůj předzápasový pohled nabídl i trenér Marek Jiřík: Souboj dvou nejlepších týmů v naší divizi. Wizards se prezentují útočným florbalem, při kterém často zapomínají na obranu. V jejich zápasech většinou padá hodně gólů a spousta z duelů bývá atraktivních. Pokud budeme chtít v zápase uspět, tak musíme předvést především kvalitní obranu. Pro nás se jedná o velmi důležitý zápas, který nás výborně prověří před play up. Kdyby měl někdo z vás náhodou volnou sobotu a chtěl si udělat výlet do Prahy, tak věřím, že tenhle zápas za to stojí. Bude to dobrá podívaná.

Jak již bylo zmíněno, v neděli se v Praze dá očekávat atraktivní podívanou dvou vedoucích celků divizní skupiny B. Doražte podpořit Došwiháky v boji o další cenné body přímo do kunratické haly!