Další západočeský celek míří do Milevska, Došwich hostí rezervu plzeňské Slavie

V sobotu 28. ledna čeká další domácí duel mužské áčko. Došwiháci se po pražském nezdaru chtějí opět vrátit na vítěznou vlnu. Rozhodně je však nečeká nic jednoduchého. Po Rokycanech dorazí v prvním měsíci nového roku další západočeský soupeř, tentokráte nepříjemná rezerva plzeňské Slavie. Úvodní buly padne v 18 hodin.

O SOUPEŘI

Plzeňská Slavie se nenachází v ideální situaci. Západočeši po odehraných osmnácti kolech drží na svém kontě pouhých třináct bodů a nacházejí se na předposlední pozici, která značí sestup. Na příčky zaručující záchranu ztrácí Slavie aktuálně pět bodů, každý bod tak bude pro Západočechy důležitý. Plzeňští aktuálně drží dvě prohry v řadě, když nestačili v přímých konfrontacích o záchranu na rezervu českobudějovických Štírů a Soběslav. Slávisty trápí především střílení branek, aktuálně jsou v této statistice druhým nejhorším celkem skupiny. Florbal Západočechů je však postaven na tuhé obraně a silových soubojích, díky čemuž jsou nepříjemným celkem pro každého. Milevští to okusili v prvním vzájemném klání, kdy se na hřišti soupeře trápili a až v závěru zápasu definitivně rozhodli o své výhře. Co se týče produktivity, tak ta je v plzeňském týmu velmi vyrovnaná. Na čele je s patnácti body Matyáš Moller, za ním je poté čtrnáctibodový Tomáš Vlček a se třinácti body Matěj Soukup.

NÁŠ TÝM

Došwiháci půjdou do zápasu s jednoznačnou motivací, opět se vrátit na vítěznou vlnu po nezdaru na hřišti Wizards, kde milevskému celku utkání nevyšlo a padl po patnácti ligových výhrách. Není třeba však věšet hlavu, Milevští si stále drží na čele soutěže čtyřbodový náskok, do konce základní části zbývají čtyři ligová kola. Trenér Marek Jiřík v posledních týdnech musí řešit skladbu sestavy, díky zraněním a jiným okolnostem nemá milevský lodivod k dispozici plnou sestavu. Nebude tomu ani tentokrát, k dispozici navíc nebudou ani junioři, kteří míří na svůj zápas 1. ligy do Chomutov. I přesto mají Došwiháci v kádru svojí kvalitu a do zápasu půjdou v roli favorita a s cílem získat plný bodový zisk.

Co od utkání očekává trenér Marek Jiřík? První zápas se Slavii Plzeň nám nevyšel podle představ. V zápase nám nešlo skoro nic a předvedli jsme jeden z nejhorších výkonů. Problém nám dělala soupeřova tvrdost a urputná obrana. Po nevydařeném minulém víkendu se budeme chtít vrátit zpět na vítěznou vlnu a ukázat, kdo v naší divizi kraluje.

Svůj předzápasový názor poskytl i univerzál David Staněk: Po facce z minulého týdne je na čase zase nastartovat motor na plné obrátky. Soutěž se blíží do finále a naše zaváhání na půdě druhého celku tabulky může být signálem pro ostatní, že jsme ztratili tempo a ostražitost. Soupeři toho budou chtít využít. Jednoznačně musíme ukázat, kdo je nejsilnějším celkem v lize a nedovolit si žádná další zaváhání. Jdeme si pro tři body.

Došwiháky v sobotu nečeká rozhodně nic jednoduché, budou tedy potřebovat vaši podporu. Jedná se o předposlední domácí duel milevského celku v základní části této sezony. Přijďte proto podpořit Došwiháky v závěrečné fázi soutěže a pomoci k zisku dalších bodů. Startujeme v 18 hodin!