Áčko si domácím vítězstvím nad Patnhers zajistilo prvenství v základní části

V sobotu 11. února se naposledy v základní části představili na domácí palubovce muži A. Došwiháci tentokráte přivítali v domácí hale rezervu pražských Panthers, která během sezony potrápila nejednoho favorita. V sobotu podvečer tak milevský celek nečekala lehká šichta.

Že nepůjde o jednoduché utkání naznačil hned úvod duelu, který byl vyrovnaný. Panthers ukázali svojí sílu hned v prvních minutách, kdy musela milevská obrana v čele s Kahounem v brance řešit několik nebezpečných situací. Do vedení však přeci jen šli domácí, když skóre otevřít dokázal Matěj Doubek. Hostům se podařilo srovnat v 11. minutě, kdy po ráně Kostřicy zaplul míček za domácího brankáře. To však nebylo z úvodní části z pohledu branek vše. Po ubráněném oslabení na konci periody se Došwihákům dvěma brankami podařilo odskočit. Nejprve rychlý protiútok zakončil Adam Dvořák a o čtyřiadvacet sekund později mířil přesně i Daniel Hrůza.

Do druhé části vstoupili lépe domácí. Po vyloučení hostů měli Milevští k dispozici početní výhodu, kterou dokázali využít během devíti sekund. Míček se dostal k Matěji Doubkovi, který dostal balonek za brankáře Chlupa. V polovině základní hrací doby začala atmosféra houstnout, na trestnou lavici usedl domácí Hrůza a hostující Hadamovský, pokračovalo se tedy ve čtyřech. Tato situace lépe vyšla milevskému celku, když po nabídce Staňka uklidil míček popáté za hostujícího brankáře David Kolář. Ještě veseleji bylo v milevské sportovní hale o pět minut později, kdy zachoval chladnou hlavu Matěj Doubek a přesnou ranou pod horní tyč zkompletoval svůj hattrick. Došwiháci si tak do třetí části odnášeli pohodlný náskok.

Milevští však ve vylepšování svého náskoku pokračovali i nadále. Ve 44. minutě byl na konci další akce první útočné formace Matěj Doubek, pro kterého šlo o čtvrtou branku v zápase. Utkání postupně ztrácelo na tempu, zajímavých příležitostí na obou stranách ubývalo. Kdo si odnese ze zápasu tři body bylo rozhodnuto. Přesto se domácím podařilo ještě dvakrát prosadit. Na pomezí 53. a 54. minuty uspěli Milevští během necelé půl minuty. Nejprve přidal svůj druhý gól v zápase David Kolář, na kterého navázal po povedeném náběhu obránce Jan Keyzlar. Z hlediska skóre to však nebylo ze sobotního utkání vše. Hosté ještě dokázali stav korigovat v dvojnásobné početní převaze, kdy uzavřel skóre na konečných 9:2 pro Došwich Sysel. Došwiháci se tak mohli radovat se svými fanoušky z dalšího domácího vítězství!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 9:2 Panthers Praha B U23 (3:1, 3:0, 3:1) 

Branky a asistence: 3. Doubek, 19. Dvořák, 20. Hrůza, 23. Doubek, 30. Kolář, 35. Doubek, 44. Doubek, 53. Kolář, 54. Keyzlar – 11. Kostřica, 59. Sysel. Rozhodčí: Buzický – Dolejš. Vyloučení: 7+4  + Černý os. trest. Využití: 1:1. Diváků: 89. Zásahy brankářů: Kahoun 19 – Chlup 35.
Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Keyzlar, Plocha, Odložilík, Čáp, Kotrba, Loskot Jan, Černý (C), Doubek, Hrůza, P. Dolejš, Staněk, M. Dolejš, Dvořák, Novotný, Kolář.
Panthers Praha B U23: Chlup – Kostřica, Sysel, Hadamovský (C), Zdrubecký, Hrubý, Andrle, Bendík, Mánek, Bouška, Matheson.

Sobotní vítězství nad pražský soupeřem nabralo ještě větší význam o den později, kdy druzí Wizards ztratili body na hřišti Písku. Díky tomu si Došwiháci zajistili již kolo před koncem vítězství v základní části divizní skupiny B! Do play-up tak půjdou Milevští z první pozice, ještě předtím však Došwiháci odehrají poslední ligové kolo na hřišti Soběslavi nadcházející neděli v 16:30!

FOTOGALERIE ZE SOBOTNÍHO ZÁPASU NA FLICKRU

DM6A5265