Víkendový souhrn: dorost s jednou výhrou, starším žákům skončila sezona

O uplynulém víkendu se do hry dostali kromě mužského áčka a juniorů i další dvě kategorie. Starší žáci se představili na domácí palubovce a v Českých Budějovicích, dorost zamířil v sobotu do nedalekého Týna nad Vltavou.

STARŠÍ ŽÁCI MODŘÍ

V sobotu se představil na domácím hřišti modrý tým starších žáků. Cíl byl jasný, zabojovat o účast na kvalifikaci o MČR. Jako prvním se do cesty Došwihákům postavil Jindřichův Hradec. Utkání bylo po celou dobu vyrovnané, bohužel soupeř dokázal proměnit své šance a dostal se tak do vedení. Ke konci zápasu však Došwiháci předvedl mohutné dotahování, během tří minut dokázali srovnat stav a dokonce sahali v posledních minutách i po vítězství. Nadějné gólové pozice ale proměnit nedokázali, a tak se body dělily. Ve druhém klání s Pískem vstoupil lépe do utkání soupeř, který po poločase vedl o dvě branky. Ve druhé půli však Došwiháci přepli na vyšší stupeň, snížili a opět byli blízko bodovému zisku, nakonec se však radoval soupeř od Otavy.
Do zápasu se Strakonicemi naopak Milevští vstoupili skvěle, hýřili aktivitou a nesli si do druhé půle jednogólový náskok. Opět však ve vzájemném klání se Strakonicemi padli po ztrátě koncentrace ve druhém poločase. Soupeř využil každou chybu milevského týmu a překlopil výhru na svoji stranu. Duel s Netolicemi uzavřel sobotní program turnaje na milevské půdě. Jednoznačně aktivnějším týmem byli Došwiháci, kteří tvořili hru i šance. Bohužel velká řada šancí zůstala nevyužitá a trestal soupeř. Krutě navíc jedenadvacet sekund před koncem zápasu, na srovnání se už Milevští nezmohli a zakončili tak sezonu smolnou porážkou. Během sezony trápilo Došwiháky především zakončení, řada šancí zůstala nevyužitá. Pozitivem je však individuální zlepšení hráčů, a také jejich využívání v dorostenecké kategorii. Tahle parta má ještě toho hodně před sebou. Ligová sezona sice pro tuhle partu skončila, trenéři však již zamýšlí, na jaké neligové turnaje po sezoně milevský tým zamíří.

Komentář trenéra Adam Černého: V sobotu jsme odehráli domácí turnaj. Jako první se nám do cesty postavil Jindřichův Hradec. Rozjížděli jsme se pomalu, postupem času jsme se však dostali do tempa. Bohužel jsme nedokázali uhlídat největší hrozbu z týmu soupeře, který nám vstřelil dvě branky. Ve druhém poločase jsme ale zabrali a předvedli v závěrečných minutách velký tlak, po kterém se nám podařilo srovnat. Dokonce jsme sahali i po třech bodech, ale opět jsme selhali v koncovce. Ve druhém zápase s Pískem jsme prohráli opět o dvě branky, zlepšený výkon ve druhém poločase přinesl však pouze snížení. I přes další závěry jsme se už na vyrovnání nezmohli. Se Strakonicemi jsme následně odehráli parádní první poločas. Po pěkných kombinacích jsme vedli po úvodní půli o jednu branku. Ve druhé části však přišel totální výpadek, soupeř nás trestal z protiútoků a skóre obrátil. V posledním duelu s Netolicemi jsme měli jasnou převahu, nedokázali jsme ale soupeři odskočit o více branek, za což jsme byli potrestáni. Jedenadvacet sekund před koncem druhého poločasu jsme navíc inkasovali zdrcující branku, na kterou jsme již nedokázali reagovat. Sezona tak pro nás skončila po základní části. Hráčům děkuji za ligový ročník, naše nedostatky si rozebereme na trénicích. Sezona nám ale nekončí, máme už v hlavě několik přátelských zápasů, které chceme uskutečnit a zároveň chceme vyrazit i na neligové turnaje. Ještě toho máme spoustu před sebou!

Sestava: Novák – Řehoř, Hrych, Rataj, Čunátová, Černá, Koudelka, Dušek, Jírovcová, Vaniš, Macko, Prokopová.

STARŠÍ ŽÁCI BÍLÍ

Bílý tým odjel v sobotu ke svému turnaji do Českých Budějovic. Vlivem jarních prázdnin přistálo trenéru Hrůzovi na stole několik omluvenek, a tak tým vyrazil v poněkud okleštěné sestavě. Hned v prvním zápase vyzvali Milevští domácí tým FA České Budějovice. Od začátku zápasu byli Došwiháci aktivnějším celkem, více drželi míček a svoji aktivitu podtrhli i brankami. Po závěrečném hvizdu se radoval z výhry 4:1. V dalších dvou zápasech proti Meťáku České Budějovice a Táboru doplatili Došwiháci na mladší kádr. Proti převážně hráčům ročníku 2009 a mladší nastoupili hráči o rok starší, což se projevilo. Soupeři tak dovedli zápasy do vítězného konce, Milevští se však nemají za co stydět. V krajské metropoli předvedli sympatické výkony a pro tento mladý tým to byla další velká zkušenost.

Zhodnocení od trenéra Jaromíra Hrůzy: Jarní prázdniny se naplno projevily a to způsobilo mnoho omluvenek, které nás donutily odjet v poněkud okleštěné sestavě, která ale byla plná odhodlání. V prvním zápase s týmem FA České Budějovice jsme měli po celý zápas více ze hry, drželi míček na svých čepelích a proměňovali gólové příležitosti. Velmi dobrý a sympatický výkon celého týmu, který byl z velké části tvořen mladšími žáky, podpořeno ještě dobrým výkonem golmanky. Zápasy s Táborem a Meťákem už podle našich představ nebyly, ale rozhodně jsme se nevzdali jediného souboje, pouze se na plno projevil věkový rozdíl, kde za týmy soupeře nastupovali hráči převážně ročníků 2008, kdežto v našich řadách byli hráči o dva až tři roky mladší. Tyto zápasy jsme pojali jako sběr cenných zkušeností, přestože některé pasáže byly zvláště morálně velmi náročné, tak bych chtěl celý tým obrovsky pochválit za obětavost a nasazení. Nyní nám skončila ligová část, což mi přijde pro tyto kategorie hrozně brzo a je to nešťastný systém soutěže, který se dále upíná pouze na nejsilnější čtyřku a na zbytek se už nemyslí a to se mi nelíbí, proto již teď máme pro všechny hráče připravené turnaje a program, kde do konce sezony ještě odehrajeme spoustu zápasů. Jedeme s chutí dál!

Sestava: Balážová, Vácha, Kripner, Pikous, Kaleja, Marešovský, Matoušek, Habart, Rybář.

DOROSTENCI

Závěrečný turnaj základní části nejvyšší soutěže za sebou mají dorostenci. Svěřenci trenérského dua Trojáček-Habart vyrazili do nedalekého Týna nad Vltavou, kde vyzvali Meťák České Budějovice a Třebíč. Vzhledem k tomu, že v ten samý den hráli své zápasy starší žáci a junioři, tak dorostenci vyrazili v poněkud okleštěné sestavě. Jako první vyzvali českobudějovický Meťák. Dvě třetiny se na branku čekalo, oba týmy drželi výborní brankáři. S brankami se roztrhl pytel až ve třetí části a k naší radosti se z prvních dvou branek radovali Došwiháci. Meťák sice následně snížil, drama však milevský celek nedopustil. Dalšími dvěma brankami pojistil své vítězství a mohl se radovat ze zisku bodů. Ve druhém zápase s Třebíčí naopak byla nejgólovější hned první část zápasu, ve které padlo devět branek, bohužel šest z nich do milevské sítě. V průběhu dalších dvou třetin sice Došwiháci dotahovali vedení soupeře, blíže jak na rozdíl dvou branek se však nedostali. Po závěrečné siréně se radoval celek z Vysočiny z výhry 9:7. V nejvyšší dorostenecké soutěži postupuje do vyřazovacích bojů každý celek, podle počtu nasbíraných bodů se poté spolu utkávají. Došwiháky tak čeká v 1. kolo vyřazovacích bojů tým Znojma, který patřil k nejlepším v dorostenecké skupině C, před milevským týmem tak stojí velká výzva. Dvojzápas je plánován na víkend 11.-12.3. Začínat se bude v sobotu od 17:30 na milevské půdě.

Sestava: Sedlák, Habart, Prokop, Kraus, Pištěk, Řezba, Bauška, Duba, T. Smrčina, Mrázek, J. Smrčina.