Po duelech na milevské palubovce je stav série srovnán

O uplynulém víkendu vstoupilo mužské áčko do vyřazovacích bojů. V očekávané sérii Došwiháci měří síly s Kralupami nad Vltavou, které vyzvali jako první na domácí palubovce.

První očekávaný souboj přišel na řadu v sobotu. Do milevské sportovní haly si našlo cestu 238 diváků, v hale tak panovala fantastická atmosféra hned o úvodních minut! Po úvodních formalitách se šlo do akce. Úvod zachytili lépe hosté, kteří šli do vedení po sedmi minutách. Prvních deset minut bylo opatrných, ke smůle milevského celku se však soupeři podařilo odskočit na rozdíl dvou branek. Postupně Došwiháci svůj výkon zvedali, na jejich hole se však stále vkrádala nervozita. Přeci jen se jednalo téměř pro každého o první vystoupení ve vyřazovacích bojích. Do první přestávky se však Došwiháci přeci jen prosadili, když Černý vybídl do samostatného úniku Matěje Doubka, nejlepší střelec milevského celku v základní části se nemýlil a snížil.

Druhá perioda však pro Došwiháky dobře nezačala, hned po čtyřiatřiceti sekundách se díky brance Hájka soupeř dostal opět do dvoubrankového vedení. Následně měli Milevští k dispozici dvojnásobnou přesilovku pěti proti třem, ta jim však vůbec nevyšla. Naopak hostující Malík utekl a umlčel sportovní halu čtvrtou brankou. Svěřenci Marka Jiříka však nic nevzdávali, Martin Dolejš našel svého bratra Petra Dolejše a ten opět snížil. Výkon Došwiháků se lepšil minutu co minutu, ovšem přišel další těžký direkt v podobě další branky Hájka. Do druhé pauzy ještě na svého kolegu navázal Krahulec a hosté šli do kabin po druhé dvacetiminutovce s vedením o čtyři branky.

Ve třetí části nebylo na co čekat, Došwiháci vše museli rozbalit. Bohužel dobře hrající soupeř, který si držel pohodlný náskok nikam nespěchal a nepouštěl Došwiháky k velkým příležitostem. Sedm minut před koncem se Milevští dočkali šance na srovnání, bylo totiž nařízeno trestné střílení. Toho se ujal Jan Keyzlar a elegantní kličkou nedal brankáři šanci. Došwiháci byli na vlně, bohužel po důrazném zákroku se museli bránit při čtyřminutovém oslabení. Soupeř sice branku nevstřelil, avšak ubral ze zbývajícího času nutnou dávku. V poslední minutě zápasu nakonec oba týmy ještě korigovaly skóre, nejprve uspěl po rychlém protiútoku Urban, na straně milevského celku rozvlnil síťku Jan Loskot, který upravil stav na konečných 4:7. Očekávaný start pro play-off tak nedopadl pro milevské dobře, nebyl čas však nad prohrou truchlit. Hned o den později totiž čekal týmy druhý duel série na milevské palubovce.

FBC DOŠWICH MILEVSKO 4:7 Kralupy Wolves (1:2, 1:4, 2:1) 

Branky a asistence: 15. Doubek (Černý), 29. P. Dolejš (M. Dolejš), 53. Keyzlar (TS), 60. Jan Loskot (Strouhal) – 7. Krahulec (Hájek), 10. Krahulec (Čejka), 21. Hájek (Čejka), 27. Malík, 31. Hájek (Krahulec), 39. Krahulec (Hájek), 60. Urban (Krahulec). Rozhodčí: Kos – Pařízek. Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. Diváků: 238. Zásahy brankářů: Kahoun 18 – Blaho 24.
Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Keyzlar, Plocha, Odložilík, Čáp, Loskot Jan, Černý (C), Doubek, P. Dolejš, Staněk, M. Dolejš, Dvořák, Novotný, Kolář, Strouhal, Řezník, Tomaško.
Kralupy Wolves: Blaho (D. Kozel) -– Brož, A. Kozel, Carvan, Diepolt, Procházka, Hájek, Malík, Urban, Berka, Krahulec, Čejka, Michálek, Řehák.

Do nedělního utkání vstoupil úplně jiný Došwich. Že Došwiháci tentokráte nepropadnou nervozitě a nedají svojí kůži lacino dali najevo hned od úvodu zápasu. Po čtyřech minutách šli domácí do vedení, když uklidil míček za záda hostujícího brankář David Kolář. Došwiháci byli všude rychleji, diktovali tempo hry, avšak se jim nepodařilo odskočit soupeři, a tak přišel trest. Rychlý útok proměnil ve srovnání přesnou ranou Čejka. S tímto skóre se odcházelo i do kabin.

Ve druhé periodě se hra začala srovnávat. Více příležitostí si začali tvořit i hosté a diváci byli svědky v milevské sportovní hale zajímavé florbalové podívané. Do vedení šli opět na startu třetiny Milevští, když procedil míček za záda kralupského brankáře Adam Dvořák. Hosté srovnali v minutě 34. Na konci akce Wolves stála hvězda prvního dvojzápasu série Krahulec, který poslal stav zápasu opět do remízy.

Ve třetí části bylo jasné, že kdo půjde do vedení, tak získá velkou výhodu do dalších minut. Oba týmy si tvořily své šance, brankáři však dlouho odolávali. V 52. minutě pálil Urban a střelu spoluhráče zvládl tečovat Michálek za záda Kahouna. Došwiháci však zareagovali skvěle, zbraně nesložili a po necelé půl minutě hry srovnali. Petr Dolejš se dostal do těžké střelecké pozice, zvládl to však s bravurou a přesnou ranou rozjásal diváky. Do konce základní hrací doby už žádná branka nepadla, a tak nedělní drama nabídlo pokračování v prodloužení.

V čase 65:20 byl faulován Martin Dolejš, který následně ze zápasu odstoupil. Nabídnutou standardní situaci zvládli Milevští na jedničku. Míček se dostal na hůl Davída Koláře, který přízemní střelou prostřelil brankáře soupeře a v milevské hale mohla vypuknout velká radost. Došwiháci zvládli tuhou bitvu se silným soupeřem a srovnali stav série na 1:1! Po oslavách si však každý hráč na hřišti uvědomil, že nadcházející týden nečeká milevský tým na hřišti soupeře nic jednoduchého! Třetí pokračování série na na programu v sobotu od 20 hodin ve sportovní hale v Kralupech nad Vltavou!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 4:3pp Kralupy Wolves (1:1, 1:1, 1:1– 1:0)

Branky a asistence: 5. Kolář (M. Dolejš), 23. Dvořák (Kolář), 52. P. Dolejš (M. Dolejš), 66. Kolář (Keyzlar) – 20. Čejka (Krahulec), 34. Krahulec (Michálek), 52. Michálek (Urban). Rozhodčí: Vyskočil – Zápotočný. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:0. Diváků: 213. Zásahy brankářů: Kahoun 35 – Kozel 35.
Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Keyzlar, Chalupa, Plocha, Odložilík, Čáp, Loskot Jan, Černý (C), Doubek, P. Dolejš, Staněk, M. Dolejš, Dvořák, Kolář, Strouhal, Řezník.
Kralupy Wolves: D. Kozel (Kocián) -– Brož, A. Kozel, Carvan, Diepolt, Procházka, Hájek, Malík, Urban, Berka, Krahulec, Čejka, Michálek, Řehák.

První dva duely série jednoznačně ukázaly, že půjde opravdu o dramatickou sérii se vším všudy. Došwiháci budou potřebovat vaši podporu i na hřišti soupeře, kam se klub rozhodl vypravit autobus s fanoušky na sobotní utkání. Více informací v klubové sekci! Vyražte kluky podpořit!