Play-off pokračuje! Áčko čekají silné Kobylisy!

Není moc času nazbyt. Celý milevský florbal prožil ve středu historický večer. Mužské áčko dokázalo v pátém zápase 1. kola play-off otočit duel s Kralupami a zajistilo si postup do další fáze. Ta startuje už o tomto víkendu a soupeřem Došwiháků budou pražské Kobylisy!

PŘEDSTAVENÍ SOUPEŘE

Kobylisy se v základní části představili ve skupině A, stejně jako předešlý milevský soupeř Kralupy Wolves. Pražský celek nakonec obsadil druhou pozici, s jednobodovou ztrátou na rezervu Vinohrad, které však nemají možnost zabojovat o postup jakožto rezervní tým. Kobylisy poznaly hořkost porážky během základní části pouze třikrát, jednou nestačily na zmíněnou rezervu Vinohrad, dvakrát poté na rezervu Ústí nad Labem. Silnou stránkou pražského celku je jednoznačně zkušenost. Kobylisy totiž dlouhá léta patřily k pravidelným účastníkům Národní ligy, odkud se poroučely před tímto ročníkem. V této sezoně tak má tento celek jednoznačný cíl, rychlý návrat zpět, zatím se jim vše daří, zbývá jediný krok, v cestě stojí ale Došwiháci.
Kobylisy již dokázaly porazit jednoho soupeře z divizní skupiny B. V rámci prvního kola vyřazovacích bojů totiž došlo na pražské derby s Wizards. Kobylisy zvládly své první dva domácí duely a držely tak dva matchbally, ty se jim však nepodařilo využít. Wizards dokázali sérii srovnat a o postupujícím musel rozhodnout poslední duel. Ten byl však jednoznačný, Kobylisy si se svým soupeřem poradily vcelku hladce a mohly se radovat z výhry 8:2 a postupu do dalšího kola. Byla zmíněna zkušenost, ta se promítá i do produktivity celku z pražské metropole. Na nejvyšších pozicích totiž najdeme zkušené hráče, kteří již delší čas hrají pospolu.
V základní části se dařilo bodově nejvíce Ondřeji Kočímu, který během dvaadvaceti duelů zapsal šestapadesát bodů, druhé místo v týmové produktivitě připadlo Janu Hrdličkovi s osmačtyřiceti body a elitní trojici produktivity uzavírá Jakub Zíka s osmatřiceti body. Všem třem těmto zmíněným hráčům je přes třicet let, mají tak řadu zkušeností z těchto bojů, což může být pro Kobylisy velkou výhodou, se kterou vstupují do této série. Celkově je pražský celek v průměru o osm let starší než Došwiháci. Velkou oporu mají Kobylisy poté i v brankovišti, kde tým drží bývalý brankář Bohemians Marek Paleček.

Z MILEVSKÉ KABINY

Jak již bylo řečeno, Došwiháci za sebou mají nezapomenutelné středeční utkání, které se zřejmě zapíše do klubové historie. Teď je však potřeba se opět koncentrovat a připravit se na další vyřazovací sérii, která nebude o nic jednodušší. Série s Kralupami byla pro všechny hráče velmi náročná, bohužel se neobešla bez několika ztrát v sestavě. Trenér Marek Jiřík s kolegou Lukášem Dolejšem však těží ze široké klubové základny a už během série si dokázali vytáhnout další hráče, kteří bez problému zapadli do sestavy. Zatím je tedy otázkou, kdo v milevské sestavě bude scházet, a kdo naopak nastoupí. Jedno je však jisté, na milevskou palubovku o víkendu vběhnou opět namotivovaní Došwiháci s chutí uspět!

PROGRAM SÉRIE

Série 2. kola play-off se opět hraje na tři vítězné duely. Milevští si výhodu domácího prostředí zajistili díky zisku více bodů po základní části. Vše tedy odstartuje v sobotu od 20 hodin na milevské půdě, kde se bude hrát zároveň i v neděli od 18 hodin. Následující víkend se série přesune do Prahy, kde je v plánu třetí a případné čtvrté utkání. Pokud by série dospěla do rozhodujícího klání, tak to by se odehrálo opět na milevské půdě 26. března od 18 hodin. Vítěz této série si zajistí automatický postup do Národní ligy!

Co od série očekává trenér Marek Jiřík? Tentokrát nás čeká něco jiného. Soupeř, který má svou hru postavenou na kvalitní obraně a umí hrozit z protiútoků. Kobylisy jsou neskutečně zkušený tým, který ví, jak hrát tyhle těžké zápasy. Je před námi výzva porazit tým, který téměř z jakéhokoliv protiútoku okamžitě skóruje. Osobně si myslím, že tahle série už nebude tak divoká jako ta první. Bude to trpělivější florbal, který budou rozhodovat detaily. Došwiháci, v sobotu a v neděli se na vás těšíme v hale!

Jak vidí sérii útočník Jakub Loskot? O víkendu nás čeká další kolo play-up. Naším soupeřem budou Kobylisy, což je typologicky úplně jiný tým než Kralupy. Mají výrazně starší a zkušenější tým, a to i díky dlouholetým zkušenostem z Národní ligy. Každopádně my jim rozhodně nechceme dát nic zadarmo a budeme se prát o každý centimetr na hřišti. Doufáme, že nás i na dále poženou naši skvělí fanoušci, kterých se momentálně schází na naše zápasy více a více.

Svůj pohled nabídl i útočník Ondřej Řezník: V dalším souboji o Národní ligu nás čekají pražské Kobylisy. Očekáváme takticky dobře připravený a zkušený tým s pevnou obranou. Náš tým je po zápasech s Kralupy zase o kus zkušenější. Věřím, že navážeme na poslední třetinu předchozí série a o víkendu si připíšeme další pomyslný krok k vysněnému postupu. Tímto bych chtěl znovu pozvat fanoušky florbalu, aby dorazili do haly. To co předvedli na poslední zápase bylo opravdu modré peklo! Děkujeme!

Došwiháci, jeden krok jsme společně dokázali zdolat, teď je však před námi další velká výzva! Na středeční utkání vás dorazilo neuvěřitelných 312 a vytvořili jste nezapomenutelnou atmosféru! Doražte o víkendu do sportovní haly opět podpořit mužské áčko!