Došwiháci zvládli své domácí zápasy a ujímají se vedení v sérii!

Nabitý program play-off Divize nepolevuje. Po postupu přes Kralupy nad Vltavou vyzvali Došwiháci o uplynulém víkendu v úvodních duelech 2. kola pražské Kobylisy. Domácí šli do zápasu s jasným cílem, využít naplno domácího prostředí.

Náročná série s Kralupami si přinesla své oběti. Bohužel díky zranění vypadli trenéru Marku Jiříkovi ze sestavy další dva hráči, pro první hrací víkend chyběly opory Jan Keyzlar a Matěj Doubek. Došwiháci však těží po celou sezonu ze širokého kádru, a tak mohli vytáhnout další zbraně z juniorů. Utkání bylo na startu velmi opatrné z obou stran. Týmy se spolu v sezoně ještě neutkaly, a tak bylo vidět, že se poznávají. Přesto šli do vedení rychle hosté, když mířil přesně Semerád po třech minutách hry. O vyrovnání se Došwiháci postarali ve 13. minutě, kdy po pěkné přihrávce Jana Loskota zakončil přesně Petr Dolejš. To nebylo z první periody ještě vše, Milevští totiž vývoj zápasu ještě otočili, když se dokázal prosadit Jakub Trojáček. Došwiháci byli v první části aktivnější, jejich šance však často ztroskotali na dobře chytajícím brankáři soupeře Palečkovi.

Do druhé části vstoupili Došwiháci ještě aktivněji, což se jim vyplatilo. Po šesti minutách hry našel Řezník Tomáše Odložilíka, a ten se nemýlil. O dvě minuty později bylo ještě veseleji po dalším rychlém protiútoku, kdy Černý přistrčil míček na Jakuba Loskota, Došwiháci vedli 4:1. Ve 31. minutě dostali hosté možnost vrátit se do zápasu, jelikož měli k dispozici čtyřminutovou přesilovou hru. Tu se jim podařilo rychle zužitkovat. Dvěma brankami během sedmnácti sekund snížili na rozdíl jedné branky. Za tohoto stavu se šlo i do kabin.

Třetí dvacetiminutovka se odehrávala ve stejném duchu jako předchozí dvě. Milevští drželi většinu času míček na svých holích a udávali tempo hry, soupeř spoléhal na rychlé protiútoky, ze kterých hrozil. Bylo jasné, že další branka na jedné či druhé straně napoví. K radosti fanoušků v milevské sportovní hale se nakonec podařila vstřelit Došwihákům. Pět minut před koncem základní hrací doby utekl svému protihráči Jakub Loskot, vyměnil si míček s Adamem Černým a svojí druhou brankou v zápase navýšil vedení! Hosté si následně vzali ještě oddechový čas a odvolali brakáře, avšak nebylo jim to nic platné. Navíc povedenou akci dokázal završit Petr Dolejš a podtrhl vedení domácího celku. Po závěrečném hvizdu tak vypukla první radost milevského týmu v sérii, Došwich se ujal před parádní kulisou vedení.

FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:3 Florbal TJ Kobylisy (2:1, 2:2, 2:0) 

Branky a asistence: 13. Dolejš (Jan Loskot), 19. Trojáček (Dvořák), 26. Odložilík (Řezník), 28. Jakub Loskot (Černý), 55. Jakub Loskot (Černý), 60. Dolejš (Jan Loskot) – 4. A. Semerád (Mühlbach), 32. Hrdlička (Mühlbach), 32. Kočí (Zíka). Rozhodčí: Dušek – Kohnheiser. Vyloučení: 1:4 + Loskot – A. Semerád 10 min os.trest. Využití: 0:2. Diváků: 225. Zásahy brankářů: Kahoun 29 – Paleček 36.
Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Plocha, Čáp, Staněk, Chalupa, Jan Loskot, Kotrba, Černý (C), Novotný, Jakub Loskot, Trojáček, Dolejš, Dvořák, Řezník, Kolář, Odložilík.
Florbal TJ Kobylisy: Paleček (Kudrnáč) – McIntosh, Paldus, Víšek, Nouzák, Hrdlička, Kočí, Smoček, Mühlbach, Pozler, Zíka, V. Semerád, Krejčí, Panenka, Komorný, Havlíček, Klouda, A. Semerád.

Kobylisy avizovaly před nedělní duelem mohutné zlepšení svého výkonu, dal se tedy očekávat velmi těžký zápas v milevské sportovní hale, což se potvrdilo hned od úvodu. Postavení obou týmů na hřišti se sice neměnilo, Došwiháci dobývali dobře postavenou obranu soupeř, Kobylisy naopak spoléhaly na rychlé protiútoku, ze kterých však opravdu hrozily. Narozdíl od soboty šli však do vedení Milevští. David Kolář se obtočil kolem soupeře na středu a přesnou ranou k levé tyči rozjásal poprvé diváky. Oba celky si během úvodní periody vytvořily zajímavé příležitosti, brankáři ale odolávali, a tak se šlo za stavu 1:0 i poprvé do kabin.

Druhá část zápasu už byla na góly bohatější. Bohužel pro milevské se hostům podařilo srovnat. Hrdlička se na středu rychle vytočil a zamířil přesně. Ve 27. minutě hosté šli dokonce do vedení, když dostal prostor ke střele Kočí a nemýlil se. Následně usedl na trestnou lavici hostující Nouzák a domácí dostali výhodu přesilové hry. Tu se jim podařilo využít. Adam Černý našel přes šířku hřiště Davida Koláře, ten přidal svůj druhý gól v zápase. Z pohledu branek to však v prostředí části nebylo vše, hosté si totiž vzali vedení zpět. Muhlbach nahodil míček, který přes clonu spoluhráčů před brankou zapadl až za Kahouna.

Studená sprcha pro milevský tým následně přišla hned na startu třetí části. Po sedmadvaceti sekundách se dostal míček až na hůl Panenky, který doklepl míček do poloodkryté branky a hosté vedli o dva góly. Došwiháci však nic nevzdali, naopak zvýšili své obrátky, což přineslo rychle ovoce. Ve 47. minutě využil možnosti rychlého rozehrání standardní situace Řezník, který adresoval míček na hůl Adama Dvořáka, který snížil. Nabuzení Došwiháci se vyrovnání dočkali o minutu a půl později, Staněk vyvezl balonek, našel Václava Strouhala, který pohotově srovnal. Poté se hra trochu zklidnila, oba týmy si uvědomily, že jde opravdu o dost, nikdo nechtěl udělat chybu. Bylo zřejmé, že kdo skóruje, tak bude mít velkou výhodu do posledních minut. V 57. minutě se to povedlo. Adam Černý si převzal míček u mantinelu, dostal se do útočného pásma a pohotovou ranou do horního rohu branky rozveselil milevské diváky, Došwich šel do vedení! Hosté poté odvolali brankáře, zkusili hru v šesti. Do odkryté klece však mířil přesně Adam Dvořák a podtrhl vítězství Došwiháků! Hosté to nezabalili, opět odvolali brankáře, ale při ataku domácích hráčů se dopustili faulu. Emoce následně zapláli na tribunách i na hřišti, to však nezměnilo na vítězství Došwiháků. Hostům se sice podařilo sice snížit sekundu před koncem, na více se už nezmohli. Milevští se tak po závěrečném hvizdu mohli radovat z druhého vítězství v sérii!

FBC DOŠWICH MILEVSKO 6:5 Florbal TJ Kobylisy (1:0, 1:3, 4:2) 

Branky a asistence: 7. Kolář (Řezník), 30. Kolář (Černý), 47. Dvořák (Řezník), 48. Strouhal (Staněk) 57. Černý (Staněk), 59. Dvořák – 25. Hrdlička (Zíka), 27. Kočí (A. Semerád), 38. Mühlbach (Kočí), 41. Panenka (Kočí), 60. Panenka (Kočí). Rozhodčí: Buzický – Dolejš. Vyloučení: 3:2 + Černý os. trest. Využití: 1:0. Diváků: 252. Zásahy brankářů: Kahoun 38 – Paleček 29.
Sestavy: 
FBC Došwich Milevsko: Kahoun (Zeman) – Plocha, Čáp, Staněk, Chalupa, Jan Loskot, Kotrba, Černý (C), Novotný, Jakub Loskot, Dolejš, Dvořák, Řezník, Kolář, Odložilík, Strouhal.
Florbal TJ Kobylisy: Paleček (Kudrnáč) – McIntosh, Paldus, Víšek, Nouzák, Hrdlička, Kočí, Smoček, Mühlbach, Pozler, Zíka, V. Semerád, Krejčí, Panenka, Komorný, Havlíček, Klouda, A. Semerád, Filip.

Celý víkend zhodnotil trenér Marek Jiřík: Soupeř potvrdil moje slova. Kvalitní zatažená obrana a hrození z brejku. Přesně styl, který nám nesedí. Celý víkend jsme však byli trpěliví a čekali jsme na svoje šance. Za to musím před klukama smeknout kšiltovku. Mrzí mě akorát mizerná efektivita v zakončení, která držela soupeře ve hře. Snažíme se však být pořád nohama na zemi, protože si moc dobře uvědomujeme sílu soupeře na domácím hřišti.

Došwiháci tak během uplynulého víkendu udělali další dva důležité kroky k postupu do Národní ligy. K vysněnému cíli chybí milevskému celku poslední krok, který se pokusí naplnit nadcházející víkend, kdy se série přesouvá na hřiště soupeře. Třetí utkání série odstartuje v sobotu v 17 hodin! Doražte podpořit Došwiháky přímo do Kobylis! Klub bude navíc vypravovat pro fanoušky i autobus, více informací přineseme v dalších dnech!

Fotogalerii ze sobotního zápasu najdete na klubovém FLICKRU ⇓

DM6A6623