Muži vybojovali postup do druhého kola Poháru Českého florbalu. Přes Písek už ale neprošli :-(

2. KOLO – 1. 9. 2019  – HALA SH MILEVSKO


 

1 - 7
Celkový čas

Podrobnosti

Datum Čas Liga Sezóna
1.9.2019 17:00 Pohár Českého Florbalu – 2. kolo 2019-2020

Výsledky

Klub1. tř.2. tř.3. tř.GVýsledek
Muži A0011Poražený
Písek2037Vítěz

Hřiště

SH Milevsko
J. A. Komenského 1034/37, 399 01 Milevsko, Česko

1. KOLO (24. – 25. 8)


O uplynulém víkendu začal pro milevské muže A Pohár Českého florbalu. První kolo se hrálo systémem turnaje o pěti týmech, kdy během víkendu proběhla vzájemná utkání. Čtyři nejlepší celky si poté zajistily postup do dalšího kola, kde se střetnou s týmy z další skupiny.

První zápas sehráli milevští proti ambicioznímu diviznímu soupeři 1. FbK Tábor, kterému podlehli Došwiháci 1:4. Ačkoliv Tábor měl daleko více ze hry a kvalita byla na straně husitů, tak milevští srdnatě odolávali a vzdorovali. Přestože šlo o soupeře, který již nějakou dobu hraje divizní celostátní soutěž a nyní s ambicemi na Národní ligu, výsledek tomu rozhodně nenapovídal.

•Tábor – Milevsko 

Druhý sobotní zápas proti TEXAS LONGHORNS byl o poznání v menším tempu a to milevským dělalo problémy, protože najednou šla i celá hra dolů a to hrálo zase do karet soupeři, kterému se dařilo stále držet se soupeřem krok. I přes několik slibných šancí se milevským utkání překlopit na svoji stranu nepodařilo a zápas tedy skončil smírně 3:3.

•Milevsko – Texas

Třetí a zároveň první nedělní zápas sehráli Došwiháci proti Sokolu Dobříš. Výsledek se během celého zápasu přeléval ze strany na stranu. Naši hráči měli celé utkání navrch, ale nedařilo se jim proměnit tutové šance a soupeř velice nebezpečně hrozil z brejkových situací.  Až v průběhu druhé třetiny se milevským podařilo odskočit o dvě branky a do třetí třetiny mohli jít s větším klidem. Bohužel ani dvoubrankový náskok nestačil a soupeři se podařilo vyrovnat. Pokud chtěl soupeř, ale postoupit do dalšího kola musel v tomto zápase zvítězit a proto minutu před koncem odvolal brankáře. Tuto situaci hosté nesehráli vůbec dobře a naši hráči trestali zásluhou mladíčka Adama Černého, který tímto gólem zkompletoval hattrick. Došwiháci si tedy připsali první výhru na turnaji a už si zajistili postup do další fáze poháru.

•Milevsko – Sokol Dobříš

Poslední zápas 1.kola byl proti opět soutěžně výše postavenému soupeři a to Florbalové akademii České Budějovice. V tomto zápase šlo o druhé místo na turnaji a tedy jestli bude v dalším kole čekat Došwiháky nedaleký Písek a nebo Strakonice. Zápas se pro milevské vyvíjel velmi dobře. Klukům nechyběl pohyb, kombinace a vytvořili si řadu šancí, které ale bohužel zůstávali neproměněné. Zásluhou dobré hry se Došwiháci přeci jenom ujali vedení 1:0, ale během prostřední části soupeř strhl vedení na svou stranu a před poslední třetinou střežil vedení 2:1. Rozhodující moment zápasu přišel na začátku poslední periody, kdy si milevští špatně pohlídali prostor před brankou a soupeř dokázal odskočit o dvě branky. I přes opět aktivní herní projev a několik šancí se podařilo už jen pouze snížit na konečných 2:3.

•Milevsko – FA České Budějovice

Milevští muži na turnaji tedy obsadili konečné třetí místo se ziskem 4 bodů a v dalším kole Poháru Českého florbalu přivítají 1.9. od 17:00 na svém hřišti FbC Písek.