Archiv pro den: 18. 1. 2020

Náhled
5 - 5
Celkový čas

FBC Došwich Dorostenci A / FAT PIPE FLORBAL CHODOV

Dorostenci nestačili v prvním letošním domácím zápase na silný Chodov!

Hned při svém prvním zápase v novém roce se představili na domácí palubovce naši dorostenci. Naši dorostenci po povedeném závěru roku 2019 poskočili do prvního výkonnostního koše, kde na ně hnedka v prvním zápase čekal zřejmě nejsilnější tým dorostenecké skupiny C – Florbal Chodov.

Zápas odstartoval ve vysokém tempu z obou stran. Aktivnějším celkem ze začátku utkání byli překvapivě domácí, kteří do zápasu vlétli výrazně namotivováni a na začátku střetnutí favorit pociťoval jejich sílu. Během prvních třech minut si Došwiháci vypracovali dvě velké příležitosti ke skórování, které ale skončili na velmi dobře chytajícím brankáři hostů Stříteském. Skóre se nakonec podařilo otevřít, ale přece jen hostům. Skoro od poloviny hřiště napřáhl tahoun hostů Jakub Dufek a přízemní střelou na zadní tyč překvapil Tvrdíka. Po necelých čtyřech minutách lovil Tvrdík míček ze sítě podruhé. Po rychlé kombinace hostů se dostal do dobré příležitosti Šimon Denkstein a poslal hosty do dvoubrankového vedení. Hráči pražského celku po těchto brankách nabrali sebevědomí a začali přebírat otěže hry. Většímu rozdílu ve skóre několikrát musel zabraňovat výbornými zákroky Karel Tvrdík.

Druhá třetina začala pro milevské opět velmi dobře. Aktivním napadáním si Došwiháci vypracovali řadu příležitostí, které ale nevedly ke střelení branky. Co se nepovedlo na jedné straně, to se povedlo na druhé. Neproměněné šance potrestali hosté opět nemilosrdně. Po levém mantinelu hezky prošel Dufek a před brankou našel zcela nehlídaného Jonáše Kulhavého, který neměl problém zasunout míček do poloprázdné branky – 0:3. Snaha Vzduchotechnikům nepolevovala, ale i přes mohutné povzbuzování fanoušků na tribunách se ani v druhém dějství nepodařila vsítit kontaktní branka.

Klíčový moment zápasu zřejmě přišel na začátku třetí třetiny, kdy hosté během 21 sekund dokázali vstřelit zásluhou opět Jonáše Kulhavého a Kiliána Hejtmánka dvě branky a definitivně přisoudili tři body pražskému celku. Vytoužená branka domácích přišla až v 39. minutě, kdy se po kombinaci druhé domácí formace prosadila nová akvizice z píseckého klubu Adam Petroušek. I přes několik dalších slibných šancí se milevským nepodařilo vsítit další branky a hosté si tedy z jihu Čech odvezli cenné tři body za vítězství 5:1. Po tomto souboji se pražský Chodov stále drží na špici 1. výkonnostního koše skupiny C. Milevští budou s FBŠ Slavií Plzeň bojovat v příštím kole o udržení 1. koše.

Sestavy:

FBC Došwich Milevsko: Tvrdík (Šimák) – Lípa, Prokop, Petroušek, Trojáček L. (C), Schorník, Kotrba – Kolář, Štván, Šobek – Prčík, Šanda, Loskot – Dolejš, Sláma, Trojáček J.

FAT PIPE Florbal Chodov: Stříteský (Šedivý) – Štefek J. , Kulhavý V., Mužík, Štefek O., Hejtmánek, Dufek, Kulhavý J., Kolář, Pospíchal, Denkstein, Kytka – Kýr

Hodnocení trenéra domácích Lukáše Dolejše: ,, Moc jsme se na zápas těšili. Zahrát si proti takovému soupeři je pro nás čest a pro kluky velká odměna. Kluci byli opravdu namotivováni a od začátku jsme byli více než vyrovnaným soupeřem. Bohužel nás v zápase zklamala koncovka. Soupeř ukázal svoji velkou sílu a z minima vytěžil maximum. Výsledek je podle mého přece jen pro nás trochu krutý. Klukům musím poděkovat, jsem na ně hrdý. Soupeři gratuluji a hodně štěstí v dalším průběhu sezony.

 

Hodnocení trenéra hostů Adama Havránka: Velice těžký zápas pro nás. Rozjížděli jsme se pomalu. Důležité bylo, že jsme se dostali do vedení, což nás trochu uklidnilo po velmi dobrém nástupu do zápasu od domácích. Postupem času se náš výkon zlepšoval a zaslouženě jsme si došli pro vítězství. Klobouk dolů před výkonem domácích. Při lepší produktivitě nás dnes mohli potrápit ještě více. Děkujeme soupeři za zápas a přeji jim hodně štěstí do dalšího průběhu sezony. 

-cer-

1 - 5
Celkový čas