Talentovaný brankář Adam Hejný hodnotí uplynulou sezonu

Smutně skončila sezona pro modrý tým staršíchv žáků. Kluci předváděli během sezony výborné výkony a jako největší favorit si kráčeli pro postup na MČR. Oporou týmu byl čtrnáctiletý brankář Adam Hejný, který během sezony vystřídal oba dva týmy starších žáků, zahrál si na turnaji regionálních výběrů a dokonce nakoukl i do nejvyšší dorostenecké soutěže. Adama jsme přizvali k rozhovoru, ve kterém nám shrnul sezonu z jeho pohledu.

Jak celkově hodnotíš sezónu?

Sezónu hodnotím velmi pozitivně. Všichni jsme do toho dali maximum a odvedli jsme výborné výkony v zápasech. Od začátku sezony jsme se neustále zlepšovali. Myslím si, že jsme skvělá parta kluků, která se podporuje. Opravdu na partě jsme si letos zakládali a byla významnou částí našeho úspěchu.

Jak moc mrzí předčasné ukončení sezóny?

Předčasné ukončení sezóny mě mrzí opravdu hodně. Měli jsme velkou šanci zahrát si na MČR, kde jsme mohli uhrát velmi dobré výsledky a získat nové zkušenosti do další sezony. Letos jsme měli opravdu velmi dobrý tým.

Během sezóny sis stihl zahrát za oba týmy. Jaká byla atmosféra v kabině?

Atmosféra v týmu byla velmi dobrá, i když jsme zrovna nepodali úplně optimální výkon, ale trenéři nás vždycky podpořili a probrali s námi naše chyby a v čem se zlepšit. Takže i z prohraných zápasů jsme si brali ponaučení. Byla to pro mě velká zkušenost zahrát si za oba týmy.

Patřil jsi ke dvojici golmanů za Jihočeský kraj na turnaji regionálních výběrů, jak hodnotíš turnaj a svůj výkon v porovnání ostatních?

Na výběrovém turnaji to bylo skvělé, sešla jsme se tam skvělá parta kluků a talentovaných hráčů. Výsledkově nám to úplně nevyšlo, ale o to nám tolik nešlo. Hlavne jsme se chtěli seznámit s florbalem na vyšší úrovni. Ze začátku jsem byl docela nervózní z tak velkého turnaje, kde byla konkurence opravdu vysoká, ale postupně času se to lepšilo a lepšilo. Dalo mi to hodně zkušeností do dalších zápasů. Každopádně to byl můj první takto velký turnaj a já si ho chtěl hlavně užít, což se povedlo.

Adame, prozraď nám ještě, jak těžké je u tebe skloubit školu s florbalem?

Vzhledem k tomu, že jsem zatím pouze v osmé třídě, tak to není tak náročné. Je mi jasné, že s postupem na střední školu to bude náročnější, ale já věřím, že i tuto překážku dokáži překonat.

V roli jednoho z trenérů působí i tvůj otec, jak moc to má vliv na rodinnou atmosféru a řešíte florbal i doma?

Florbal doma řešíme docela často a probíráme s taťkou moje nedostatky a na co se při tréninku zaměřit. Jsem rád, že je mi táta oporou jak doma, tak i při zápasech na střídačce. Je pro mě velkou odměnou, když mě pochválí za povedený zákrok.

V další sezóně přecházíš do dorostenců, čeká tě nejvyšší dorostenecká soutěž. Jak se těšíš a co očekáváš?

Na dorosteneckou ligu se hodně těším a i vzhledem k tomu, že už jsem tam odehrál pár zápasů, tak vím co od toho očekávat . Především čekám rychlejší a tvrdší hru a také větší napětí v zápasech. Doufám, že navážeme na výkony z letošní sezony a bude stejně úspěšní i o kategorii výše.

Klub během nouzového stavu a karantény připravoval cvičení v projektu Makej i doma, jak ses ty udržoval ve formě?

Do projektu Makej i doma jsem se také zapojil, ale především jsem dělal golmanské cvičení, se kterými mi pomáhl taťka. Musím říci, že to byla docela zábava. Natáčeli jsme s klukama videa a alespoň takto jsme mohli být v kontaktu. 

Adame, děkujeme za pěkný rozhovor a ať se v příští sezoně daří minimálně stejně jako letos!

-cer-