Starší žáci zakončili sezonu na třetí příčce Jihočeské ligy

V neděli 7.4.2019 odehráli starší žáci modří v Soběslavi zápasy o Mistra Jihočeského kraje a o postup na Mistrovství České republiky. O titul se utkalo šest družstev. Ze skupiny A postoupily týmy: FBC Došwich Milevsko, FBC Štíři České Budějovice zelení a 1. FBK Tábor.  Ze skupiny B postoupily týmy: SK Meťák České Budějovice, FBC Strakonice a FBC Štíři Č. Budějovice-modří.  Všechna družstva odehrála svá střetnutí proti soupeřům z protější skupiny, jelikož výsledky s týmy ze své skupiny se počítaly ze základní části. Vítěz turnaje si vybojoval právo účasti na MČR ve Znojmě.

Jako první na naše kluky čekal vítěz skupiny B tedy SK Meťák České Budějovice. Došwihákům se výborně povedl vstup a rychle vedli. Tato branka klukům dodala potřebné sebevědomí, které zužitkovávali v zápasu nadále. Po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 3:1 pro náš tým a Došwiháci kontrolovali s přehledem hru. Tým z krajského města ale v poslední periodě zvyšoval svoji aktivitu a tlačil se do šancí. Zodpovědná defenziva našeho družstva podpořená brankářem Hejným už, ale dovolila soupeři pouze 18 vteřin před koncem zkorigovat stav na konečných 3:2 a milevští si tak došli pro první vítězství na turnaji.

FBC Došwich Milevsko 3:2 SK Meťák České Budějovice (1:0)(2:1)(0:1)
https://online.ceskyflorbal.cz/20182019/online-249383.htm

Ve druhém zápase čekal na náš tým soupeř bodově a herně sice slabší, ale jak se projevilo v zápase není radno soupeře podcenit. Strakonice na Došwiháky nastoupily od první minuty vysokým napadáním a díky Patriku Wolfovi, který se letos objevil i v našem dresu a pomohl našim dorostencům v několika zápasech, vedli během čtyř minut 2:0. Toto skóre sice naše starší žáky zaskočilo, ale jak se ukázalo kluky to naopak povzbudilo a přebírali postupně iniciativu. Strakonickým hráčům postupem čas docházely síly a zásluhou především hattricku Jakuba Trojáčka se podařilo vývoj zápasu otočit a vedli jsme po dvou třetinách 4:3. I v poslední třetině naši hráči s přehledem kontrolovali hru. Bohužel se nepodařil vstřelit branku, která by nejspíše definitivně soupeře zlomila a přišel trest opět z hole Wolfa, který necelé tři minuty před koncem srovnal stav na konečných 4:4.

FBC Došwich Milevsko – FBC Strakonice 4:4 (2:2)(2:1)(0:1)
https://online.ceskyflorbal.cz/20182019/online-250356.htm

K třetímu a poslednímu zápasu v této kvalifikaci nastoupili milevští proti FBC Štíři Č. Budějovice-modří. Budějovičtí stejně jako my mají v této kategorii dva týmy. Štíři modří jsou těmi slabšími oproti týmu zelených se kterými se naši hráči utkávali v průběhu celé sezony. Celý zápas byl v naší režii a díky pěkným akcím jsme soupeře porazili vysoko 10:1.

FBC Došwich Milevsko 10:1 FBC Štíři České Budějovice (1:1)(6:0)(3:0)
https://online.ceskyflorbal.cz/20182019/online-250357.htm

Starší žáci modří nakonec obsadili v letošním ročníku Jihočeské ligy po loňském prvenství tentokráte 3. místo, což je další parádní umístění!

Komentář trenéra Michala Trojáčka: ,,Všechny tři zápasy se odehrály ve vysokém tempu. Měli jsme nejmladší tým v lize, který se s tím ale i tak popasoval skvěle. Kluci makali na tréninkách, což zužitkovávali v zápasech, ve 
kterých jsme předváděli pěkných kombinační florbal. Na závěr bych chtěl všem hráčům poděkovat za přístup a nasazení během celé sezony, která pro nás skončila na krásném třetím místě. Ještě jednou všem DĚKUJI! “