Pavel Kothera: „Je skvělé vidět, jak se děti baví sportem. “

Pandemie koronaviru ukončila předčasně sezonu také přípravce, kterou čekaly ještě další dva ligové turnaje a milevský Dragon cup. I přesto naši nejmenší v letošní sezoně odehráli osm turnajů, ve kterých sbírali cenné zkušenosti a především se florbalem bavili. Ke shrnutí sezony jsme si pozvali hlavního trenéra Pavla Kotheru.

Sezóna byla ukončena o něco dříve. Jaký význam to mělo pro přípravku? 

Bohužel jsme přišli o dva ligové turnaje a milevský Dragon cup. Všichni jsme se na závěr těšili a na další společné tréninky, bohužel se s tím nedá nic dělat.

Jak celkově hodnotíš letošní sezónu? 

Sezonu hodnotím velmi kladně. Kluci měli chuť a zápas od zápasu se zlepšovali. Důležité pro mě je, aby se florbalem bavili a to se si troufám říci v letošní sezoně stalo.

Jak moc obtížné je pro tebe pracovat s nejmenší kategorií? 

Myslím si, že to je pouze o zvyku. S dětmi už trénuji několik sezon a už jsem si zvykl na takové ty „raubíře“. Je skvělé vidět, jak se děti baví sportem.

Obecně je známo, že děti takového věku by se měly pohybem bavit a vyhnout se příliš rané specializaci, jak tedy probíhá příprava a trénink samotný? 

V této kategorii výsledky turnajů vůbec nehrají roli. Důležité je, aby děti zde našli chuť sportovat. Do tréninků zařazujeme další různé sporty a různá pohybová cvičení. Druhá část tréninku je pak věnována florbalovým základům.

Během sezony jsi jako hlavní trenér kategorie měl k ruce asistenty, vítáš tento krok? 

Je to pro mě velký přínos. K trénování si našel cestu také Jan Chudoba a sedli jsme si parádně, trénování ho baví, což je nejdůležitější. Můžeme se každému hráči věnovat více, což také kvituji.

Nyní je dost prostoru na přemýšlení a přípravu už nové sezony, jak to probíhá u tebe? 

Samozřejmě se připravuji na další sezonu, připravuji si zajímavé tréninky. Náměty čerpám z klubového portfolia nebo se radím se staršími kolegy a snažím se nadále posouvat a v trenéřině zlepšovat.

Pavle, děkujeme mockrát za rozhovor a v této těžké době především hodně zdraví!

-cer-